Basisgarderoben: Plaggene alle burde ha!

1. Dressbukse, Fiveunits, 999,- Nadine // 2. Dressbukse, Vilma, 399,- Bik Bok // 3. Blå jeans, girlfriend, 399,- Bik Bok // 4. Mørk jeans, Alice, 399,- KappAhl.
1. Bluse, 1500,- Day Birger et Mikkelsen // 2. Skjorte, Arabella, 399,- Bik Bok // 3. Pologenser. Arnoesays, 1200,- Nadine // 4. Sort pologenser, 99,- H&M.
1. Blazer, Alma, 399,- Gina Tricot // 2. Blazer, 3200,- Day Birger et Mikkelsen // 3. T-skjorte, Ivory, 129,- Gina Tricot //4. Hvit T-skjorte, 129,- Gina Tricot // 5. Sort T-skjorte, 99,- H&M.
1. Ullgenser, Essence, 1500,- Day Birger et Mikkelsen // 2. Ullgenser, InWear, 1000,- Nadine // 3. Ankelstøvletter. 749,95, Bianco // 4. Ankelstøvletter. Privé, 1399,- Dna shoes // 5. Sneakers, Adidas, 999,- Dna shoes // 6. Sneakes, New Balance, 1000,- Shoebaloo.
1. Øredobber, Jenny Skavlan, 1499,- David Andersen // 2. Veske, 199,- H&M // 3. Lipgloss, Clarins, 195,- Kicks // 4. Klokke, Inex, 1198,- Bjørklund // 5. Scrunchie, 59,90 Glitter // 6. Belte, 49,90 H&M // 7. Solbriller, Ray-Ban, 1499,- Synsam // 8. Skjerf, 199,- H&M.

Basisplagg er tidløse plagg som kan brukes til de fleste anledninger, og som sjeldent går av moten. Med andre ord - bra for miljøet og lommeboken!

– Jeg har plukket ut noen plagg som jeg mener alle burde ha i klesskapet sitt. Dette er ting som kan brukes om og om igjen, og styles forskjellig til ulike anledninger og årstider, forteller Cornelia, stylist og personal shopper på Storo Storsenter.

– Jeans passer like fint sammen med en bluse til en bedre middag, som til t-skjorten på en hverdag. Ønsker man å piffe opp basisplaggene er det fint å bruke elementer med farger, tekst eller mønster, som for eksempel en kul blazer, forklarer Cornelia.

Den blå jeansen

Alle kan bruke jeans, her gjelder det bare å finne den modellen som kler din kroppsfasong! Bruk gjerne god tid og spør de ansatte i butikken om hjelp dersom du er usikker.

– Blant andre har Levis Store, VIC og Carla mange fine modeller og størrelser, forteller Cornelia.

Den sorte dressbuksen

En sort dressbukse kan både pyntes opp og ned! Bruk den til en ullgenser og sneakers til hverdags, og hæler med skjorte til fest.

Den hvite skjorten

Man føler seg alltid fin i en skjorte. At den kan være både avslappet og stram på en gang, uansett hvilken modell man går for, er perfekt.

Pologenseren

En genser med høy hals er perfekt til det norske været. Kle en blazer over den for en sofistikert og trendy look. Har du pologensere i fargene svart, hvitt og beige, har du alltid noe å ha på deg!

T-skjorten

En klassisk hvit t-skjorte kan aldri slå feil! Kjøp den gjerne i et materiale av god kvalitet, da er den bedre for miljøet, og varer lengre. Dytt den ned i jeansen, og topp antrekket med smykker, det ultimate go-to-antrekket.

Blazeren

Dette er en klassiker som ikke går ut av mote. Den kan brukes til de fleste anledninger og kler alle kroppsfasonger.

– Finn rett farge og fasong som passer deg, og du har blazeren livet ut. Style den over en kjole, eller over ullgenseren for en laidback-look, legger Cornelia til.

Ullgenseren

En hvit eller mønstret genser er alltid fint å ha tilgjengelig. Denne er fin til jeans, mønstret bukse eller til ett skjørt. Kombiner den gjerne med en skjorte under for å sprite den opp.

Ønsker du en mer røff look kan du dra ut kragen og ermene, og la gjerne skjorten stikke frem litt nederst.

Svarte sko

Disse er fine til både kjole, jeans, skjørt og dressbukse. Skoene kommer i mange typer: stiletthæl, blokkhæl, kittenheel, så her er det bare å finne seg en favoritt!

– Er du ikke så høy på sokkelesten kan et tips være å investere i et par spisse sko. Disse gir nemlig en illusjon om at beina er lengre!

Sneakers

Sneakers kan både kles opp og ned. Kombiner de med en fin kjole og strømpebukse, eller en kul jeans og enkel hvit t-skjorte. De er både gode å gå i, og ser kule ut.

Tilbehøret

Bruk klokker, hårpynt, øredobber og skjerf for å gjøre basisplaggene mer spennende. Knyt et skjerf i halsen til jeans og en t-skjorte, eller bruk et fint belte til en sort kjole.

– Jeg liker fortsatt trenden med hårpynt! Hårbøyle, Hårspenner eller en morsom hårstrikk kommer jeg til å bruke mer av både nå og til våren, avslutter Cornelia.