Honning fra tak til fat

Honning i glass
Bigården på Storo Storsenter

Nå er Storo-honningen endelig i butikk! Biene på taket har jobbet iherdig gjennom sommeren og nå er resultatet klart.

På taket vårt bor det to dronningbier i hver sin bikube, som kan ha opptil 50-80 000 bier hver midt på sommeren.

- Biene trives veldig godt og vi ser at utviklingen er i tråd med våre forventninger til sesongen, sier birøkter Alexander.

Birøkting er svært viktig for for å bevare biebestanden, slik at blomster, planter, frukt og bær kan formere seg videre. Faktisk påvirker bienes pollinering en tredjedel av alt vi spiser.

- Uten pollinering får vi ikke planter og vekst, som bidrar til reproduksjon av frukt og bær som vi mennesker er avhengig av, som for eksempel blåbær, bringebær, epler, pærer, sjokolade, raps og mye mer. Pollinering er ikke bare viktig for oss mennesker, men for hele det biologiske mangfoldet.

- For oss mennesker er det viktig at vi prøver å legge til rette for biene og ikke minst for villbiene. Da kan man plante bievennlige planter og blomster i hagen eller på balkongen. Setter man opp et insektshotell hjelper man også de ensomme biene, slik at de får et hjem når det blir vinter.

Honning i glass
Honning i glass som ligger på en plen

Urban birøkting

Tradisjonell birøkting foregår som regel på landet, men urban birøkting er birøkting i bykjerner, slik som på taket til Storo Storsenter.

- Urban birøkting foregår ofte på hustak og består av færre bikuber. Honningen er minst like ren og fin som den er på landet. Det er til og med slik at honning i byen har større tilgang på mineraler enn det honningen på landet har.

Storohonningen er en typisk Lindehonning ettersom Oslos bykjerne består av mest lindetrær, og dermed står for mesteparten av nektaren til biene.

- Lindehonning inneholder en smak av mint, sjokolade og karamell. Eksos og annen forurensning har ingen påvirkning på biene eller honningen.

Storo-honning i salg

Nå finner du Storo-honningen i salg hos Kjær Oslo i 2. etasje og Coop Mega og Hentepunkt & Kundeservice i 1. etasje.