Slik legger du den perfekte selvbruningen

To damer som klemmer hverandre og sitter på en strand
Selvbruningsprodukter på et badegulv
Dame i håndkle
Fredrik&Louisa: Bondi Sands self tanning foam kr 329,-

Skrubbe, smøre, selvbruningsvott? Ikke fortvil! Her får du tipsene til hva du burde gjøre både før, under og etter påføring av selvbruning!

Dagen før påføring

– Mitt beste tips er å skrubbe kroppen, og samtidig gjerne smøre kroppen med en god bodylotion med fokus på de ekstra tørre områdene, forteller Nathalia hos VITA. Det gir et jevnere underlag så selvbruningen ikke flekker seg, samtidig som fargen vil holde lenger.

Hvordan påføre selvbruning

Selve dagen du skal påføre selvbruning, er det et par ting du bør tenke på.

– Benytt deg av en vott for å forhindre flekker og ujevnheter ved påføring av selvbruning, forteller Leila hos The Body Shop.

Nathalia hos VITA forteller at det finnes ulike typer selvbruning: express tan (som bare trenger å virke i kort tid før den kan skylle av), mousse, gradual tan (som gir deg en gradvis farge over tid), spray, mist, krem, dry oil og face drops.

– Min favoritt er Express mousse fra St. Tropez. Du påfører den om kvelden, så sitter du med den i en til tre timer, så skyller du den av, forteller Nathalia.

Hun forteller også at deres store nyhet, Tanrevel, er en elektrisk spray som gir deg en solkysset farge på bare 60 sekunder!

Psst!

Mange av de som har en kald undertone i huden, kan oppleve at en del selvbruninger kan gjøre dem veldig oransje. Kicks tipser om at deres Sunny Stories-serie har en egen selvbruning beregnet på de med kalde undertoner, som motvirker det oransje inntrykket. VITAs nyhet Tanrevel fører også en egen formula beregnet på kalde hudtoner.

Selvbruningsprodukter
Kollasj med selvbruningsprodukter
Bilde 1: The Body Shop: Coconut Bronze Gradual Tan/wash off tan kr 319,- // Bilde 2: Fredrik&Louisa: Jet set sun mist kr 169,- // Kicks: Sunny Stories mousse Cool kr 249,- // VITA: Tanrevel spray tan kit pro kr 1399,- // Tanrevel spray tan formula Clear kr 299,-

Gradvis eller midlertidig brunfarge

Vil du ha mer kontroll, eller bare vil teste ut midlertidig selvbruning, gå for en gradvis eller vaskbar brunfarge.

– Jeg kan anbefale Coconut Bronze Gradual Tan, sier Leila hos The Body Shop.

– Dette er en lotion som gir gradvis brunfarge og som kan bygges opp. Den er mer fuktighetsgivende, gir huden en superfin glød og varig brunfarge som sitter. Perfekt for de som vil ha litt mer kontroll på fargen.

Vil du ha en midlertidig farge, gå gjerne for en olje med farge, som deretter skylles av.

– En fuktighetsgivende tørrolje med shimmer som gir deg en solkysset hud, skaper en sunn glød. For best resultat påføres oljen på ren og fuktet hud, tipser Leila.

Selvbruningsprodukter på en bord
Selftan som ligger på alovera plante
Bilde 1: VITA: St. Tropez express tan & Glöd Self Tan // Bilde 2: Fredrik&Louisa: Clarins self tan drops kr 300,-

Selvbruning til ansiktet

Til ansiktet kan du bruke ansiktsdråper som blandes inn i dagkremen, solkrem eller foundation. Det gir øyeblikkelig en solkysset hud. De varer gjerne kortere, men er enkle å følge opp og påføre igjen i din daglige rutine.

Hvor lenge holder selvbruningen?

Påfør selvbruning ca. en gang i uken for å opprettholde fargen.

– Fargen sitter finest de første fire dagene, og så vil den fade bort. Dette kommer an på hvor mye du dusjer, og hvor flink du har vært til å skrubbe deg og gi fuktighet til huden i forkant, avslutter Nathalia.

Midlertidig selvbruning som dry oil og leg mist kan minske i intensitet i løpet av dagen fordi man har på klær, svetter eller dusjer.

På senteret finner du også Solhuset i 4. etasje.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00