Slik tar du vare på skoene dine

To menn som smiler
Pusseutstyr til sko
Mister Minit: Protector(impregnering) 129,- // Skinnbehandlingsmiddel 179,- // Combi(vask) 99,- // Fresh skospray 99,- // Skokrem 99,-

Lurer du på hvordan du vedlikeholder skoene dine år etter år?

Skomaker Nichirvan viser deg hvordan du bør rengjøre hvite sneakers og hvordan du tar best vare på skinnproduktene dine.

Vask av tøysko

Det er ikke noe i veien med å vaske joggesko, så lenge du er forsiktig og lar skoene tørke naturlig, forteller Nichirvan hos Mister Minit i 3. etasje.

- Bruk en mild såpe og ikke vær redd for å dynke skoene i vann. Deretter børster du bort skitt og smuss. Sett dem gjerne ut for naturlig tørking. Ikke bruk varmekilder, for dette kan i noen tilfeller føre til at såler løsner.

- Ta gjerne ut lisser og såler og vask dem for seg selv, for best resultat, sier Nichirvan.

Husk også å impregnere tøysko. Dette gjør at stoffet blir beskyttet mot regn og skitt og fører til at det blir mye enklere å vaske og tørke skoene senere.

- Det er ingen fasit på hvor mange ganger skoene skal impregneres, og avhenger mye av forholdene, men rundt 1-2 ganger i månedene og flere ganger ved mye regn.

Mann som pusser sålen på en sko
Inngangen til Mister Minit

Velduftende føtter

Unngå vond lukt i skoene med en velduftende spray. Nichirvan anbefaler fresh spray, som du får kjøpt hos Mister Minit.

- Sko begynner fort å lukte fordi vi ofte blir klamme og varme på føttene - spesielt om sommeren. Bruk derfor litt desinfiserende fresh spray i skoen etter bruk, som fjerner bakterier og lukter godt. Da vil skoene vare mye lenger.

Vedlikehold av skinnsko

- Skinnprodukter trenger en del pleie for å holde seg pent. Når skinn blir tørt, brekker det og da kan det bli vanskelig å reparere etterpå. Derfor bør du alltid bruke et middel for skinnbehandling ved jevne mellomrom.

- Dette er anbefalt å bruke på alle typer skinn. Gå for et middel for skinnbehandling i nøytral farge, slik at den passer til alle typer skinn.

Impregnering er viktig. Det gjør at skoen varer lenger og at det blir enklere å tørke av møkk som etter hvert fester seg på skinnet.

Trenger skinnstøvlene en vask? Da kan du bruke en combi såpe.

- Dette er en skumvask som sprayes på støvler og sko og må virke en liten stund før den skylles av. Hvis du har impregnert skoene er det som regel mye enklere å få vekk flekker etterpå. Husk derfor alltid å impregnere etter du har kjøpt nye sko eller vasket dem.

Mann som viser en sko hand fikser
Mann som viser en sko som er fikset
Mister Minit: Før og etter Dior-sko har fått nye såler og hæler.

Skoreparasjon og behandling

Det er viktig å ha tålmodighet når du skal vaske og behandle skinnprodukter. Middel for skinnbehandling må nemlig virke i noen timer før du kan bruke skoene igjen.

Har du hastverk? Da bør du ta med skoene til Mister Minit, som gjør hele jobben for deg. Enten du trenger hjelp med rengjøring, skinnbehandling eller reparasjoner.

- Hos oss kan du være sikker på å få et godt resultat. Desto tørrere skinnet er, jo mer må du smøre på og da må også skoene tørke lenger.

- Skal du gjøre større reparasjoner, som for eksempel å fikse en ødelagt såle eller hæl? Da anbefaler vi å ta det med til oss, slik at vi får vi jobben gjort med det rette utstyret. Da kan vi garantere deg at skoene vil kunne vare i mange år til.

Mister Minit reparer alt fra hæler og såler til bunadssko, vesker og diverse skinnprodukter. I tillegg utfører de en rekke andre reparasjoner og tjenester, slik som nøkkelsliping og gravering.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00