Bøkene vi vil lese i høst

Noen som holder flere bøker
Bokomslaget til Abida Raja sin bok
Bokomslaget til Georg Johannesen  sin bok
1. “Abida Raja - Frihetens øyeblikk” av Håkon F. Høydal // 2. “Innerst i hjertet har jeg min forstand - Biografien om Georg Johannesen” av Alfred Fidjestøl

Endelig tid for å kose seg innendørs med en god bok. Her er Ark og Norli sine beste bokanbefalinger til høsten.

“Abida Raja - Frihetens øyeblikk” av Håkon F. Høydal, Norli

På 1980-tallet vokste Abida Raja opp midt i Oslo sentrum. Hun gikk på norsk skole, var norsk statsborger - men levde i en pakistansk familie og kjente ingen. Dette er historien om løsrivelsen fra foreldrene og ektemannen hun ble giftet bort til. Det er fortellingen om en mor som flykter med de fire barna sine - uten utdanning, et sted å bo eller egen bankkonto - og forsøker å skape sitt eget liv. Terningkast 6.

“Innerst i hjertet har jeg min forstand - Biografien om Georg Johannesen” av Alfred Fidjestøl, Norli

Lyriker Georg Johannesen kunne være en nådeløs polemiker som gikk til angrep på hvem som helst. Samtidig skrev han noen av de vakreste diktene som er blitt skrevet på norsk. Ved hjelp av en rekke nye kilder skildrer denne biografien et uvanlig og fascinerende liv. Som liten opplevde Georg Johannesen krigen på nært hold og ble merket for livet av det. Han ble senere fengslet for militørnekting, ekskludert fra Arbeiderpartiet og var sentral ved etableringen av Sosialistisk Folkeparti.

Bokomslaget til Kristin Solberg sin bok
Bokomslaget til Einar Øverenget sin bok
1. “Den andre” av Kristin Solberg // 2. “Intoleransens inntog - Når sosiale medier truer friheten”

“Den andre” av Kristin Solberg, Norli

Aisha Shezadi Kausar var en kjent figur i det norske islamistmiljøet da hun reiste til Syria og sluttet seg til IS i 2014. Med seg hadde hun sin ettårige sønn. Noen måneder senere var gutten død.

Kristin Solberg, kjent som Midtøsten-korrespondent for NRK, har stått ved frontlinjen i kampen mot IS, ofte i frykt for sitt eget liv. I jakten på svar har hun reist i restene av kalifatet og i tre år ført samtaler med Aisha og dem rundt henne. Resultatet er en historie om oppvekst med mobbing og vold, om radikalisering og om livet i kalifatet. Det er også fortellingen om en journalist som har sett IS' grenseløse brutalitet med egne øyne.

“Intoleransens inntog - Når sosiale medier truer friheten” av Einar Øverenget, Norli

Sosiale medier er i ferd med å endre måten vi er sammen på, fellesskapet. Flere kan ta ordet, men under en slik tilsynelatende ytringsfrihet dominerer en understrøm av konformitet, lydighet, selvsensur og frykt. Slik slår friheten over i ufrihet og toleranse i intoleranse. Særegne holdninger og individualitet erstattes av gruppetilhørighet, der de som tenker annerledes blir utstøtt. Vi aner noe foruroligende: Et fellesskap som beveger seg mot større kontroll. Og en økende risiko for en politikk med totalitære trekk som i stedet for å kjempe for frihet, ønsker å innskrenke den.

Bokomslaget til Lars Elling
Bokomslaget til Erlend Loe sin bok
1. “Fyrstene av finntjern” av Lars Elling // 2. “Giæver og iunker” av Erlend Loe

“Fyrstene av finntjern” av Lars Elling

I 1985 går Filip siste året på videregående, men først og fremst tegner han, på evig jakt etter en strek som kjennes sann. Bestefar Arnstein holder til i første etasje i generasjonsboligen på Bekkelaget; over gjerdet bor onkel Truls, Arnsteins lillebror. Brødrene har ikke snakket sammen på en mannsalder.

"Fyrstene av Finntjern" er en eventyrlig roman basert på like deler virkelige hendelser, løse antakelser og rent oppspinn. Det handler om å være brødre i tykt og tynt, om å finne lykken under åpen himmel, og om å holde sin ulykke i hevd. Terningskast 6.

“Giæver og iunker” av Erlend Loe, Norli

Gamle Giæver bruker sine siste dager på jorda til å orientere unge Giæver om familiehistorien, om praktiske ting som gjørmestanga, pick-upen, meiseboller, puter, skuter, damer og ikke minst om den åtte hundre år gamle konflikten med Iunkerfamilien på nabogården.

Bokomslaget til Linn Skåber sin bok
Bokomslaget til Jojo Moyes sin bok
1. “Mens vi venter på no’ godt” av Linn Skåber // 2. “Hestekunstneren” av Jojo Moyes

“Mens vi venter på no’ godt” av Linn Skåber, Ark

Mens vi venter på no' godt inviterer oss inn i en underfundig verden der vi møter to kvinner som venter - og lengter. På svar. På retning. På nye tider. Gøyale kvelder. På at sønnene skal ringe. På no' godt?

Linn Skåber løfter som alltid blikket, pirker i vår allmenne oppfatning av livet og den trivielle hverdagen. Med sin gjenkjennbare skrivestil, dype innsikt og rå humor, tar hun leseren med på en berg- og dalbane av en historie og gir oss nye perspektiver - både om oss selv som mennesker og samfunnet vi lever i.

“Hestekunstneren” av Jojo Moyes, Ark

En klassisk og rørende roman fra verdensfenomenet Jojo Moyes. I et lite hjørne av London lærer Henri barnebarnet Sarah og hesten hennes å trosse tyngdekraften - akkurat som han selv gjorde i Frankrike femti år tidligere. Men da katastrofen inntreffer, blir fjorten år gamle Sarah overlatt til seg selv. For advokaten Natasha tar livet også en brå og uventet vending. Hun blir tvunget til å dele hus med sin karismatiske eksmann Mac, samtidig som karrieren hennes utfordres. Når Natasha og Sarahs veier tilfeldigvis krysses, ser Natasha en sjanse til å ordne opp. Men hun vet ikke at unge Sarah holder på en hemmelighet som vil forandre livet til alle tre…

Bokomslaget til Ian McEwan sin bok
Bokomslaget til Dorthe Skappel sin bok
1. “Leksjoner” av Ian McEwan // 2. “Skappelglede” av Dorthe Skappel

“Leksjoner” av Ian McEwan, Ark

Mens verden prøver å komme seg på fote etter annen verdenskrig, blir livet til elleve år gamle Roland Baines snudd på hodet. Han sendes på kostskole, og befinner seg to tusen mil fra morens beskyttende kjærlighet. Ensom og sårbar tiltrekker han seg oppmerksomhet fra pianolærerinnen sin, Miriam Cornell. Det intense forholdet etterlater dype sår i Roland, men også sterke minner om kjærlighet. Flere år senere, da kona forlater Roland og den fire år gamle sønnen deres, tvinges han til å ta et oppgjør med seg selv og fortiden.

Rolands livsreise stiller spørsmål som gjelder for oss alle. Er det mulig å styre vendingene livet tar, uten å skade andre? Hvordan former historiske hendelser livene og minnene våre? Og hva kan vi lære av fortidens traumer? En storslått, fengslende og dypt menneskelig roman fra en av fortellerkunstens store mestere. Terningkast 5.

“Skappelglede” av Dorthe Skappel, Ark

Hele Norges strikkedronning Dorthe Skappel er endelig tilbake med ny og uimotståelig strikkebok!

I Skappelglede får du store doser inspirasjon og flust av nye favoritter å velge mellom. Plaggene strikkes i herlige farger og i bærekraftig, myk norsk ull. Samtlige mønstre har den lille, velkjente «Skappel-twisten» som har gjort Dorthes strikk til høyt elskede plagg for kvinner i alle aldre. Oppskriftene i Skappelglede har enkle og tydelige beskrivelser, og passer for både nybegynnere og viderekomne. Her får du både lettstrikket og mer utfordrende design - alt etter hva slags strikkeprosjekt du har lyst til å sette i gang med.

Produkter

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00