Ta vare på huden i kulden

Dame i stol som smiler
Skjønnhetsprodukter til huden
Kicks: Ida Warg intense Nutrition shower mousse, 99kr // Skin treat multi action face cleanser, 129 kr // Rituals: Hydrating Day Creme fra “The Ritual Of Namaste” // VITA: Korres white pine very dry skin, 449,-
Skjønnhetsprodukter til huden
Rituals: Fortune Balms Repair , 119,- // Fortune Balm Nude, 119,- // Cosxr honey sugar lip scrub, 259,- // Laneige lip sleeping mask, 299,-

Trenger man å endre hudpleierutinen når det blir kaldere?

Svaret er ja! Både ansikt og kropp har behov for forskjellige produkter til de ulike årstidene. Se ekspertenes tips her.

Tørr hud i kulden

Om vinteren blir huden ofte tørr og krever da litt ekstra omsorg. Skin treat multi action face cleanser fra Kicks er en mild daglig rens som ikke tørker ut huden. Denne bør brukes morgen og kveld. Hydrating Day Creme er fra serien “The Ritual Of Namaste” fra Rituals. Dette er en fuktighetsgivende dagkrem som passer til alle. Den gir en ungdommelig glød og passer for sensitiv hud.

Dersom du sliter med veldig tørr hud, kan det være lurt å gå for ansiktskremer som er litt fetere og som inneholder mer fuktighetsgivende oljer. Korres white pine very dry skin er en krem for ekstra tørr og dehydrert hud. Denne inneholder 20% naturlige oljer som forbedrer hudens naturlige fettlag og gir en jevn og glødende hudtone.

Resten av kroppen trenger også fetere og mer næringsrike produkter i tillegg til jevnlig eksfoliering i de kaldere månedene av året. Bruk derfor en mild shower mousse eller en oljebasert såpe for å holde på fuktigheten.

- Et lite tips er å dusje i litt lavere temperatur eller å ha i noen dråper olje hvis du tar deg et avslappende bad, sier Iren i VITA.

Du har sikkert også sett det populære TikTok-fenomenet CeraVe? CeraVe Hydrating Cleanser og CeraVe Moisturizing Lotion har gått viralt, og det er ikke uten grunn. Produktserien både rengjør, behandler og tilfører huden fuktighet, og passer til alle hudtyper! Du finner CeraVe hos Boots, VITA og Vitusapotek.

Riktig hudpleie for deg

En god hudpleierutine hjemme er avgjørende for at huden holder seg fin året rundt. Storo hud- & fotpleie og Olio hjelper deg med å finne de perfekte produktene til din hud, og tilbyr i tillegg en rekke hudpleiebehandlinger.

- Kjemiske peelinger og microneedling er veldig fine behandlinger nå på høsten! De kan skreddersys til din hud og hudens behov. Det kan være smart med en konsultasjon, slik at du får hjelp til å finne den perfekte behandlingen til din hudtype og hudtilstand, sier Mie hos Olio.

Tips!

Book en gratis konsultasjon hos Olio om du er usikker på hvilken behandling som passer for deg.

Ta vare på leppene

Tørre eller såre lepper er noe mange sliter med spesielt mot vinteren. Da gjelder det å smøre leppene ofte inn med fuktighetsbevarende leppepomade.

Fortune Balms Repair fra Rituals er nærende, fuktighetsgivende og beskyttende for tørre og sprukne lepper. Den inneholder sheabutter, eukalyptus og E-vitamin og er nøytral i utseende og uten farge. Fortune Balm Nude derimot er en leppepomade som samtidig gir et hint av skimrende nude farge. Den mykgjør tørre og skadede lepper og inneholder blant annet sheabutter og aloe vera.

VITA kan også anbefale Cosrx sine honey sugar lip scrub og Laneige lip sleeping mask.

- Glem ikke å pleie leppene for å unngå tørr og sprukken hud. Cosxr sin scrub inneholder fine sukkerkrystaller som skånsomt fjerner døde hudceller, og honning som mykgjør og hydrerer leppene. Laneige sin maske reparerer leppene over natten med ingredienser som primrose rot ekstrakt og hunza aprikos ekstrakt.

Skjønnhetsprodukter til huden
Dame som viser skjønnhetsprodukter til huden
Vitusapotek: Håndkrem fra Korres, 149,- // Aco Spesial Care Intensive Foot Cream, 125,- // Elektronisk fotfil, Neglolje fra Micro Cell, 169,- // Boots: Hudpleie fra CeraVe, REN og A-derma

Hånd- og fotpleie til vinterstid

Hendene er ofte utsatt for kulde. Vitusapotek har noen gode tips til hvordan du unngår tørre og sprukne hender.

- Beskytt hendene med hansker når du er ute, og bruk oppvaskhansker under rengjøring hjemme. En mild håndvask, en god håndkrem, i tillegg til oljebehandling av negler og neglebånd er også å anbefale, sier Marianne hos Vitusapotek.

Glem ikke å stelle føttene selv om det er vinter. Føttene trenger omsorg og pleie hele året, og hva er vel deiligere enn et varmt og velgjørende fotbad når det er kaldt ute?

- Vi anbefaler å bruke fotkrem hver dag. Vi har et godt utvalg av fotkremer, og én av dem er Aco Spesial Care Intensive Foot Cream. Denne er uten parfyme og ekstra rik på fuktighet.

Velstelte hender og føtter er viktig for egen velvære, da det er noen av de mest belastede kroppsdelene vi har. Derfor er det utrolig deilig å unne seg en manikyr eller pedikyr hos Lakkbar, Lily Beauty eller Storo hud- & fotpleie.

Skjønnhetsprodukter til huden
Storo fot- og hudpleie: Klimakrem fra Matis // Vita: Moisture Boost Overnight Face Mask av Camilla Phil, 259kr,- // Fredrik & Louisa: Kremmaske fra SENSAI, 1750,-
Noen som ser på neglene til en dame
Manikyr hos Olio

3 tips til hudpleierutinen

For at huden skal være godt forberedt til vinteren er det spesielt 3 ting du bør gjøre, ifølge Cecilie hos Storo hud- & fotpleie:

1. Investere i en klima/kuldekrem

Den beskytter huden din på en bedre måte hvis du skal oppholde deg lengre ute i kulda. Matis sin klimakrem tåler ned mot -30 kalde og gir beskyttelse mot kulde, vind, varme og tørr luft. Passer for alle hudtyper, både barn og voksne. Nydelig balm-konsistens som smelter godt inn i huden.

2. Peeling/skrubb

Fjern døde hudceller ca. 2 ganger i uken. Når huden er tørr er den ikke like mottakelig for produkter. De opphopede døde hudcellene blir liggende som en barriere og du får ikke full utnyttelse av de gode ingrediensene. Derfor er det ekstra viktig at du flere ganger i uken skrubber bort disse. Dette vil gi deg en fantastisk glød i tillegg.

3. Maske

Invester også i en fuktighetsmaske denne sesongen. Det finnes ulike varianter og noen kan du faktisk sove med om natten. Hvor enkelt er ikke det? Dette kan du gjør to ganger i uken i forbindelse med skrubben.

Moisture Boost Overnight Face Mask av Camilla Pihl fra VITA er en fuktighetsmaske man kan sove med over natten. Denne påfører du som siste steg i hudpleierutinen før du legger deg. Gjenta 2 - 3 ganger i uken for en hydrert og uthvilt hud. Hos Fredrik & Louisa får du en kremmaske fra SENSAI, som styrker hudens barrierefunksjon og forbedrer fuktigheten i huden, samtidig som den forebygger og roer ned rødhet og ruhet.

Solfaktor

Husk å fortsette å bruke solkrem utover høsten og vinteren. Huden trenger fortsatt beskyttelse mot lysets skadelige stråler!