Hjemmelaget pumpkin spice latte

Drikke med krem på toppen og Pumpkin Spice sirup fra Monin
Kaffe med krem og dekorert med kanel på toppen
Monin Pumpkin Spice fra Storo Øltusalg

Sammen med høsten kommer sesongen for god og varm drikke. Sjekk ut vår fantastiske oppskrift på hjemmelaget Pumpkin Spice Latte! Den perfekte høstdrikken.

Bruk opp gresskarene fra Halloween og tilpass smak etter egne preferanser, så sparer du penger på en hjemmelaget versjon du kan nyte hver morgen.

Kaffetips for høsten

I mange av de store kaffekjedene finner du nå “pumpkin spice latte”, den sesongbaserte høstdrikken som man lett får dilla på! Så hvorfor ikke starte å lage den hjemme selv? Denne kaffevarianten passer særlig godt til høsten nettopp fordi den inneholder gresskar som har høysesong fra september til november i Norge. Sammen med deilige krydder blir dette en varm, smakfull og unik høstdrikke.

TIPS!

Dersom du ikke har gresskar tilgjengelig kan du lage en enklere variant kun ved bruk av Monin Pumpkin Spice Sirup fra Storo Ølutsalg.

Ingredienser til en kopp pumpkin spice latte:

  • Gresskar (2ss gresskarpuré)
  • 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts malt ingefær
  • 1/4 ts malt muskatnøtt
  • 1/4 ts malt nellik
  • 2 kopper sterkt brygget kaffe
  • 1 kopp melk (velg den typen melk du foretrekker)
  • 2 ss sukker eller søtningsmiddel (juster etter smak)
  • 1-2 ss Monin sirup fra Storo Ølutsalg med smak av Pumpkin Spice Latte
  • Pisket krem (enten på boks, eller kjøp inn fløte)

Fremgangsmåte:

  1. Lag gresskarpure ved å skjære ut innmaten til et gresskar, sorter ut gresskarkjernene og del opp gresskarkjøttet i terninger.
  2. Ha terningene i en stor kjele, fyll på litt vann til det dekker terningene og kok dem på middels temperatur til de er møre, 15-20 minutter.
  3. Hell ut mesteparten av vannet, men ta vare på litt på siden. Bruk en stavmikser til å kjøre det hele til en jevn røre. Blir den for tørr, kan du spe på med litt av kokevannet for at den skal bli mykere.
  4. Ta så to store skjeer av gresskarpurén i en kjele med krydderblandingen og Monin pumpkin spice syrup. Resten av puréen kan du enten bruke i en deilig middag, eller fryse i isbitformer til senere.
  5. Tilsett deretter kaffe og melk i kjelen og varm blandingen til den er nesten når kokepunktet.
  6. Hell blandingen i kopp, topp med pisket krem og krydderdryss.
Fire skeier med forskjellige krydder
Gresskarpuré i et glass

Dalgona Pumpkin Spice

Du kan også lage denne som en Dalgona kaffe variant! Bare bytt ut espresso med instant coffee.

  1. Ta 50/50 kokende vann og instant coffee, tilsett to skjeer med pumpkin spice sirup og sukker.
  2. Pisk det til det får en fluffy konsistens.
  3. Varm melken med krydderne i og tilsett gresskarpure.
  4. Hell blandingen i en kopp og nyt!

Psst! For et ekstra flott bilde, legg blandingen lagvis med gresskarpure i bunnen, deretter melk og topp med dalgona blandingen. Husk å bland godt etterpå.