Høstens fineste interiør

Stue med hvit sofa og brune vegger
Bohus
Høstens interiør hos Bohus Storo
Sofa med puter
Puff med fat og en vase med blomster
Kremmerhuset
Tente lys på et lysfat
Stue med høstfarger
Princess
Sofa med puter og bord
Dame med dyne rundt skuldrene og drikker kaffe
Princess

Utforsk høstens mest spennende interiørtrender!

Vi har snakket med butikkene på Storo, som gir deg de ferskeste tipsene om farger, materialer, møbler og mye mer.

Farger, Mønstre og Tekstiler

Varme jordtoner og naturlige materialer som tre og stein, er noe av det Bohus trekker frem som høstens trender. De anbefaler også å mikse og matche ulike tekstiler på puter og tepper for en lun atmosfære.

Typiske jordfarger er brunt, beige, grønt, oker, og rust, forteller Princess. I høstens interiør viser de at det kan være fint å mikse nytt med gammelt for å en personlig vri.

- Vi henter inspirasjon fra skogen, slik som detaljer fra sopp, kongler, mose, blader og skogens dyr. Slitesterke og ruglete overflater som boucle-vev ser vi mer av, i tillegg til myk velour. Ull, musselin, striper, ruter, grafikk, florale og botaniske mønstre skaper også den hjemmekoselige følelsen vi ønsker oss når det er høst, sier Åse hos Princess.

Kremmerhuset, derimot, tar oss med på en tidsreise, hentende inspirasjon fra både 70- og 90-tallet, med mønster fra naturen og organiske former. De fokuserer på tekstiler som tuftet bomull, bouclé, teddystoff, chenille, lin og velur.

- Vi mikser gjerne materialer og farger for å skape en herlig bredde og variasjon. Fra pastellfarger i kolleksjonen Perfect Perfection til ton-i-ton beige i kolleksjonen Slow Living med en herlig dyprød aksentfarge som gir deilige kontraster.

- Stikkord for sesongens interiørdetaljer er farget glass, tekstiler i ulike strukturer og stoffer, matt keramikk, marmor og tre.

Visste du at Kremmerhuset tilbyr boligstyling? Les mer her!

Fargetips denne høsten:

  • Pasteller som går i sennep, grønn og rosalilla. Grovt vevde tekstiler blandet med fin velur.
  • Beigetoner som går ton i ton, med kalde gråtoner som gir elementer av kontrast og en dyprød farge som overraskelsesmoment.
  • Krydderfarget med 70-talls blå kontraster. Patchwork-mønster og blanding av ulike tekstiler som gir spennende sammensetninger.
  • Varme grønne og brune toner med terrakotta og en gylden og spicy sennep som popper! Paisley-mønster og blanding av tekstiler.
Tildekket bord
Princess
Vase med høstblader
Tildekket bord til et måltid
Nille
Stol og bord i en stue
Tildekket bord til et måltid
Nille

Hos Nille er det to forskjellige stilretninger å gå for. Den første er den naturnære stilen som henter inspirasjon fra 70-talls-bohemen.

- Mønstrene er inspirert av kelim og vevemønster, og her kan man gjerne mikse og blande forskjellige mønster sammen. Ull, bomull og lin er tekstilene som preger stilen, og materialene går i farget glass, keramikk, samt innslag av tre, sier Lisa Mari hos Nille.

Den andre er en litt mer eksperimentell og leken interiørstil, samtidig som den har et rent uttrykk. Grafiske mønstre og organiske former er viktige elementer.

Stue med brun sofa og store vinduer i bakgrunn
Kremmerhuset
Tildekket bord
Dame som sitter på kanten av en sofa
Bolia
Høstens interiør hos Bolia Storo

Estetisk og elegant

Bolia introduserer Gest sovesofa, som kombinerer estetisk enkelhet med omsorg for detaljer, og Saga Lenestol, designet for maksimal avslapning og komfort.

- Tilby gjestene dine en queen- eller kingsizemadrass med samme komfort som en hotellseng. Den store puffen har god plass til sengetøy og har en overflate som gjør at den også kan benyttes som bord sier Michael hos Bolia.

Saga er en tidløs, dreibar lenestol, som er laget i en buet form og i mykt skum som gir kroppen din optimal støtte.

Taklamper i svart metal
Lampe på et bord
Bohus // Christiania Belysning
Vinglass med grønt glass
Lysestaker i hvit og blå
QOMO

Lys opp med stemningsfull belysning

Når det er grått og trist ute er det ekstra stas å gjøre det hyggelig inne.

- Bruk levende lys, lykter og lysestaker til å sette stemning. Effekten er magisk! En samling av lysestaker, lykter og bordpynt har lett for å bli litt rotete, men et enkelt tips er å ramme det hele inn med et lekkert lysfat. Velg så stort lysfat som du har plass til, det er bedre med luftig og lunt, enn trangt og tett. Pssst! En fin coffee table-bok kan gjøre det samme om du ikke har et lysfat.

Når det kommer til lamper anbefaler Bohus organiske former, naturelementer og lekne dekorative lamper denne høsten. QOMO, som fører interiør fra HAY, legger vekt på et fargerikt og spennende sortiment, inkludert vin- og cocktailglass, lys og lysestaker i nye farger.

- Vi ser at de har lagt seg på en roligere fargeskala i år, en fargepalett i mørk blå, brunt, rødt og creme, men også med innslag av rosa og grønn, sier Kaja hos QOMO.

- Pakk deg inn i et deilig pledd og fyll stuen med stearinlys, er vårt beste tips. Lysene fra HAY har et ikonisk design og gir deg farge i hverdagen. Mix og match farger om du ønsker det - alt er lov!

Christiania Belysning anbefaler sine trendy sopplamper, som også kommer i mange forskjellige farger!

- Sopplamper er kommet for å bli og er en naturlig del av interiøret. De er først og fremst stemningsskapere, men også utmerket å bruke for å gi litt ekstra lys utvalgte områder. Mange av våre sopplamper er bærbare - enten oppladbare, batteri- eller solcelledrevet.

Les mer om sesongens lampetrender her.

Lampe formet som en sopp
Stua med sofa og bord med vase med blomster
Kremmerhuset // Bolia

Tips!

Slik skaper du en koselig atmosfære:

  • Bruk myk og varm belysning, samt masse stearinlys.
  • Velg lune farger som brunt og rust i kombinasjon med lyse toner.
  • Pynt opp med naturlige elementer som kvister, kongler eller tørkede strå.
  • Miks og match med ulike tekstiler på puter og tepper.
  • Velg et duftlys eller duftpinner med lukt av kanel og vanilje.
Seng med rutete sengetrekk
Lexington
Høstens sengetøy hos Kid Interiør Storo

Pakk deg inn i mykt sengetøy

Lexington har introdusert nytt flanell-sengesett til soverommet i nydelige høstfarger. Du finner også et bredt utvalg av sengetøy i bomull, flanell og krepp hos Kid og Princess.

Du finner over 20 interiørbutikker på Storo! Kom innom for å få flere råd og tips til innredning og dekor. Se hele listen over interiørbutikker her.

Calluna i en potte
Høstblomst i en krukke
Mester Grønn

Høstblomster til uteplassen

Husk også å gjøre uteplassen koselig med sesongens vakreste høstblomster, lanterner og pledd, så dere holder varmen. Mester Grønn anbefaler blant annet lyngvariantene Erica og Calluna.

- Erica er intens og kraftig i fargen, men kun ettårig. Calluna er flerårig og prydverdien er ekstra stor da blomstene sitter på gjennom vinteren. Lyng finnes i mange nye spennende sorter og farger, både rosa, grønt og hvitt og i flotte kombinasjoner, sier Marianne hos Mester Grønn.

Trenger du mer inspirasjon eller tips og råd om høstens blomster og planter, så ta turen innom!