Høstens mote

Kollasj av klær og en dame i skjortejakke
Høyer: Matchende shorts og bluse fra IRO // Beige kåpe og jeans fra Gina Tricot // Joelle Blazer fra Gestuz og Joelle Pants fra Gestuz // DNA: Støvletter fra Vagabond og Sneakers fra New Balance
Dame i blå jakke
Dame i rosa topp som holder en rosa veske
1. Gina Tricot // 2. Qomo
Et antrekk som ligger utstilt på et gulv
Match

Denne sesongen er det oversized blazer, gode jeans, fargerik strikk og chunky boots som gjelder. Finn høstens hotteste trender på Storo Storsenter.

Glade farger og 2000-tallets Y2K-stil fortsetter i motebildet høsten 2022. Samtidig vil vi se mer naturlige fargetoner på høstplaggene og et hint av 70- og 80-tallet.

- Vi ser fremdeles oversized herreinspirerte blazere og frakker til dame, og nå kommer også low-waist buksene tilbake for fullt! Farger er heller ikke forbeholdt vår og sommer lenger, så vi går en fargerik og leken høst i møte, forteller Kaja hos Qomo.

- Høstens trender byr på sporty komfort og kreativitet. Vi kommer til å se løse og oversized bukser, blazere, kåper, fargerik strikk, cargobukser og bluser. Partytøyet kommer med et hint av skimmer i seg, samt frynser og den klassiske lille sorte. Shackets, bomberjackets, strikkagensere og low waist jeans er hotte plagg akkurat nå, sier Linda i Gina Tricot.

Dame i blå skjorte
Dame i svart skjørt
1. Sissi // 2. Gina Tricot
Dame i kjole
Lexington

Blant Høyers merker kommer høstens mote med både cordfløyel, blonder og volanger.

- Den største innflytelsen på høstens mote er helt klart 70-tallet både i form av materialer og geometriske former, blomster, blonder og tweed. Kjolene er enten korte eller lange, mens den knekorte lengder er mindre fremtredende. Buksene skal være rette eller vide i bena, og blusene tette i halsen eller med V-utringning, sier Helene i Høyer.

Hos Lexington finner du klær til alle anledninger, fra nattøy til hverdag- og festklær.

- Årets høstkolleksjon er inspirert av det moderne og avslappende liv. Sporty, flørtende og chic er viktige temaer denne sesongen. Flatterende kjoler, brun denim og nydelig strikk gjør det gøy å pynte seg med flere lag etter sommeren.

Kollasj av rosa og lille klær og dame som smiler
Qomo: Lue fra Läst // Blazer fra Ganni // Mila V-Neck fra Samsøe Samsøe // Downhill boots fra Läst // Veske fra Hvisk // Signet ring fra WHO IS SHE // Goya Scarf fra Arnie Says
Dame i svart og hvit genser
Dame i kåpe
1. Høyer // 2. Vero Moda

Glade og naturlige farger

Fargepaletten i høst består både av lilla og rosa toner samt burgunder, offwhite, beige og brunt. I tillegg ser vi mye grønt og blått i ulike nyanser.

- Tilbehøret skal ha litt edge i år, både fargerikt og prangende. Vi ser mye av den metalliske looken, strass og perler på både vesker og smykker, sier Kaja i Qomo.

- Vi ser mye grønne toner denne høsten. Alt fra mintgrønt til mørk skogsgrønt, i både vesker, klær og accessoirer. Disse fargene er veldig lekre sammen med gult nå til sensommeren. De brune og beige tonene er veldig delikate sammen, og kan gjerne mikses med sort for et mer 'edgy' uttrykk. Ellers ser vi en del lavendel, klar rosa og kongeblått i motebildet nå, sier Helene i Høyer.

Også hos Vero Moda ser vi at det er oversized blazere, vide jeans, dressbukser og skjorter i sateng som gjelder.

- Fargene vi vil se denne høsten er eplegrønt, shock pink og sterk turkis. I tillegg har vi fått inn en del latexlignende og shiny bukser og skjørt samt chunky cardigans med V-neck, oversized pullover med vannrette striper, korte pufferjakker og klær i sateng og paljetter.

- Scrunchies, hoops og små håndvesker er tilbehør som fortsetter å trende.

Kollasj av grønne klær og dame i kåpe
Qomo: Lana Coat fra Camilla Phil // Mid Chelsea Boot fra Ganni // Høyer: Regnponcho, gummistøvler og sydvest fra Holzweiler // Veske fra Mulberry // Cardigan fra Noes Du Nord// Bukse med frynser fra Gina Tricot // Hårklype fra Eurosko
Dame i lue og tykk genser
Dame i vest
1. Woolland // 2. Vero Moda
Dame i lue og tykk genser
Wolland
Dame i boblejakke
Dame i kåpe
Kjær Oslo

Praktisk mote til kalde dager

Høsten er en av våre favorittårstider når det kommer til klær. Endelig tid for å kle seg opp i myke og behagelig materialer.

- Nå er det chunky ullgensere og cardigans som gjelder. I starten av høstsesongen er det beste å kombinere dette med sommerens skjørt og kjoler, sier Anette i Woolland.

- Høst-shortsen er også tilbake for fullt. Denne kan gjerne være i skinn eller tweed, og er aller kulest sammen med en matchende overdel eller jakke, sier Helen i Høyer.

Denne høsten ser vi at moten er både casual og sporty. Woolland har klær som er laget for at du skal føle deg komfortabel og varm.

- Høstens must have er en lys lammeullsjakke med lammeullsvest til dame, i tillegg til behagelige strikkeoutfits. Til barn er ulljeansen en favoritt også i år.

Kle deg både praktisk og moteriktig med en stilig regnjakke- eller poncho.

- På regnværsdager utover høsten må jeg trekke frem den moteriktige regnjakken! Etter sommerens skiftende vær og mye regn kan vi ikke leve uten en god og stilriktig regnjakke/poncho. Vi har mange forskjellige varianter og farger i butikk nå, enten du ønsker en sort, klassisk og vanntett trenchcoat eller en trendy, lilla regnponcho. Selvfølgelig med matchende gummistøvler og sydvest til, sier Helene i Høyer.

- Lange klassiske kåper vil vi også se mye av når temperaturen synker, gjerne beltet i livet for en feminin fasong, sier Helene.

Dame i jakke og skjørt
Svarte boots
1. Vic: Jakke, kjole og boots// 2. Eurosko: Støvletter fra Tamaris
Grønne sneakers
Eurosko: Eplegrønne sneakers

Skotrender

Når det kommer til sko er det chunky boots, loafers og dad-sneakers som gjelder. Moten bærer også preg av 70-90-tallet samt sterke farger.

- 70-talls inspirerte boots er på plass i hyllene, og to modeller fra Tamaris skiller seg veldig ut. Disse flyr ut av butikken allerede!

- Loafers er også noe vi får nytt av hver uke, så her er det noe for enhver smak. Chunky såler og metall-detaljer i sølv og gull setter prikken over i’en på høstantrekket. De kan styles med det aller meste, og er for mange et must i høstgarderoben.

Eplegrønt fortsetter fra sommeren og dukker også opp på tilbehøret i høst, både i form av freshe sneakers og lekre vesker.

- Det er fortsatt mye grønt å se, men også andre sterke farger. Vi får noen kjempelekre pensko fra Stockholm Design Group i knallrosa, og en matchende veske med lenkereim. Ellers får du kjøpt fine hårklyper, hårstrikker og bøyler fra norske Noma. I tillegg har vi store skjerf i duse pasteller som fresher opp en ellers mørk høstgarderobe.

DNA har et bredt utvalg av sneakers og trendbaserte skoletter. Her får du tak i sneakers året rundt, og det går som regel i New Balance og Asics denne sesongen.

- Disse skoene kommer i mange ulike fargevarianter og flyr ut døra, så det er ikke lett å peke på hvilken farge som stikker ut hos oss da alt fallet i smak. Hos New Balance er det fokus på modellene som heter 530, 452 og 574. Når det gjelder Asics har vi Asics Japan S/PF og GEL-1130. Disse modellene finnes til både dame og herre.

- Når det kommer til tilbehør hos oss er det vesker fra Markberg og fantastisk søte hårklyper fra Sistie som regjerer!