Høstens mote

Dame med kåpe som smiler i soler
Trenchcoat fra Olivias Verden
Kollasj med høstmote til dame
Kollasj med høstmote til dame
Bilde 1: Mango: Hvit skjorte 399,- // Denim skjørt 599,- // Genser 499,- // Bilde 2: Skinnjakke 1999,- // Jeans, 499,- // Caps 279,- // DNA: BonnieMBG Veske, 1499,-
Dame med kåpe som går ned en gate
Dame med kåpe som lener seg på en bygning
Lexington // Eurosko
Kollasj med høstmote til dame
Kollasj med kjole, sko og ørepynt
Bilde 1: Mango: Rosa Blazer 999,- // Rosa skjørt 499,- // Eurosko: Ballerinas fra Michael Kors, 1799,- // Bilde 2: Kjole 699,- // Jadon boots fra Dr. Martens
Dame med blomsterbluse
Dame med høstklær som står i en skog
Bilde 1: Sissi: Bluse fra Masai Bilde 2: Sissi: Ullkåpe fra Masai

Denne sesongen er det strikk, jeans, blazere og boots som gjelder. Finn høstens antrekk på Storo Storsenter.

Etter en lang periode med mye farger går vi hverdagen i møte med en mer nedtonet stil. Klassiske plagg og tidløse farger som sort, hvitt og jordtoner er det som gjelder i motebildet høsten 2023.

- Til hverdags er lange trenchcoats, vester, strikkede gensere og skjørt i blant annet rutete mønstre noe av det som trender denne høsten, sier Julia hos Mango.

Selv om naturlige farger og elementer hører høsten til, er vi ikke helt ferdig med Y2K og barbie ennå, så ikke vær redd for å dra på med litt ekstra glam!

- Til fest ser vi lange kjoler i sateng med v-hals og spaghetti-stropper, samt skinnende stoffer og skinnmateriale i både jakker, bukser og skjørt. Høye hæler i sølv er også veldig trendy nå! Fargene som gjelder hos oss denne sesongen strekker seg fra barbierosa til beige.

Olivias forteller at de har fått inn stilige blazere og søte boucler-jakker til høsten.

- Matchende blazersett har virkelig kommet tilbake og kort trenchcoat i ull er et must denne sesongen. Enten ensfarget eller denne i ruter, som vi like spesielt godt. Boucler-jakker er også noe vi vil ta med oss inn i høsten, sier Jenny hos Olivias.

Hos Sissi finner du også flotte jakker, gensere og topper fra merker som Masai, Gerry Weber, Skrovhuus og Betty Barclay.

- Denne høsten inneholder mange løse plagg og fine jakker. Lette strikkegensere og deilige baseplagg er også viktig. Sett sammen ulike mønstre og farger, slik som nyanser av brun og lilla som går igjen i våre kolleksjoner nå, sier Cathrine hos Sissi.

Dame som står utenfor et bygg og smiler
Boucler-jakke fra Olivias Verden
Kollasj med høstmote til dame
Dame med strikket genser og ser rett i kamera
Bilde 1: Høyer: Rengponcho fra Blæst, 2499,- // Bluse fra By Malina, 2499,- // ElinorMBG Rumpetaske, 999,- // Shoeday: Boots fra Black, 999,- // Bilde 2: Strikket genser fra Holzweiler, 3499,-
Dame som sitter i en trapp ute og ser rett i kamera
Dame som sitter på en motorsykkel og ser rett i kamera
VIC
Genser, bluse, bukse som ligger på et gulv
Match

En garderobe som varer

Begreper som det snakkes mye om i disse dager er quiet luxury og kapselgarderobe.

Quiet luxury handler om å investere i tidløse plagg av høy kvalitet, som kan vare i flere sesonger. Slike plagg hører spesielt hjemme i den såkalte kapselgarderoben. Med en kapselgarderobe har du et utvalg av tidløse plagg i garderoben, som varer lenge og kan styles på mange ulike måter - år etter år.

Must haves i en kapselgarderobe:

  • Dressbukser
  • Jeans
  • Ullgensere
  • Cardigans
  • Blazere
  • T-skjorter
  • Skjorter/Bluser
  • Skjørt
  • Hverdagskjoler
Dame som lener seg på en bygning
Blazersett fra Olivias Verden
Dame som sitter på gulvet og ser rett i kamera
Dame med høst klær og ser rett i kamera
Lexington // Kjær Oslo
Kollasj med høstklær til dame
Lexington: Dawn Frakk Av Kasjmir-Ullblanding 6995,- // Remi Double-Breasyed wool Blend 3995,- // Reese Tailored Wool Blend Skirt 1695,- // Peyton Boiled Merino Wool Knitted Polo Sweater 2695,- // DNA: Ansie Boots, 1799,-
Dame med ull-vest og ser rett i kamera
WoolLand

Hos WoolLand finner du ullundertøy i 100 % merionull, som er designet som et 2-i-1 produkt. Det gjør at du kun trenger ett lag med ull. Perfekte plagg til hverdag og trening når det går mot kaldere tider.

- Vi satser på tidløse klær som kan brukes år etter år. Quiet luxury, altså baseklær av god kvalitet med dempede logoer, samt blå jeans som passer til alt og klassiske lyse toner, er det vi går for i høst, sier Tove hos WoolLand.

- Ulllkvaliteter som myk merinoull og kashmir kan brukes hele året, så prøv gjerne å løfte antrekket med et stort kashmirskjerf i creme eller sort. Samtidig er en klassisk dressbukse til hverdag og fest et must have i enhver garderobe.

Hos Lexington finner du tidløse klær til alle anledninger, som kan mikses og matches sesong etter sesong. Denne høsten nevner de lag på lag som en av de store trendene.

- Denne høsten trenger vi en god og varm kåpe og et par kule blazere, som vi kan style lag på lag. For å piffe opp antrekket er det alltid digg med et chunky skjerf og lue, samt en enkel veske som passer til det meste, sier Frida hos Lexington.

Sko til høsten

Både loafers, ballerinas og cowboyboots gjør seg gjeldende denne sesongen, i følge DNA, Eurosko og Shoeday på Storo.

- Vi har stor tro på at Dr. Martens og Vagbond er merker som kommer til å være svært relevante denne høsten. Med sine loafers og boots i både sort, rød, brun og et lite hint av midnattsblå og dus gråfarge er det noe for alle å finne her. Dr. Martens sin modell Jadon fyller faktisk 10 år i år, og er like kule fortsatt!

- Loafers med hæler og firkantet tå er en stor hit denne sesongen, og kommer i mange fine varianter. Når det kommer til cowboyboots finner du disse i ulike varianter og prisklasser fra Tamaris, Stockholm Design Group og Billi Bi, sier Julie hos DNA.

Husk også et par gode støvler fra Tretorn, som er et sikkert og stilig valg når du er usikker på om det skulle komme en regnskur eller to.