Høstens store sko-guide

Boots på føtter og produktbilde av sneakers og boots
Produktbilder av tre par boots
1. Vagabond, 1499,- Dna-shoes // 2. Høye boots, 1499,- Dna-shoes // 3. Boots, 1499,95 Bianco
Produktbilde to forskjellige boots og et par sko foran speilet
1. Vegansk boots, 699,- // 2. Vegansk lav boots, 499,-// Bilde: Snøreboots, 599,- alle fra Mani.
Produktbilde av fire forskjellige boots
1. Boots, 1599,95 // 2. Cowboyboots, 1899,95 begge fra Bianco // 3. Skolett, 599,- Shoeday //4. Vagabond, 1399,- Mani.
Produktbilde av fire forskjellige støvletter
Produktbilde av fire forskjellige støvletter1. Boots med tykk såle, 1899,95 Bianco // 2. Vegansk støvlett, 799,- Shoeday // 3. Høyhelt støvlett, 2399,95 Bianco // 4. Røffe boots, 1699,- Dna-shoes.
Produktbilde av fem forskjellige sneakers
1. Reebok, 999,- // 2. New Balance, 899,- Eurosko // 3. Herresneakers, 799,- Mani // // 4. Damesneakers, 499,- Shoeday // 5. Reebok, 799,- Dna-shoes

Skoletter, støvletter, sneakers, boots - her er sesongens største skotrender til både kvinner og menn!

Boots

– Den Bottega Veneta-inspirerte booten tar stor plass i høstens motebilde!

Den kommer i utallige varianter, både for de tøffeste og for de som liker det mer stilrent, forteller Helene hos Dna-shoes.

Til herrer er chelsea-boots, samt snøreskoen med fjellsko-preg et sikkert valg for høsten, legger Tonje hos Eurosko til.

Snøreboots er en stor trend til både dame og herre. Tøffe såler, ulike materialer og farger- vi har noe for alle, forteller Andrea hos Shoeday og fortsetter:

– I høst har vi flere veganske sko, noe vi synes er veldig gøy at flere etterspør. Veganske sko er produsert i syntetiske materialer uten lim, fargestoffer eller etterbehandling med dyreproteiner. Materialet er mykt og behagelig, og kvaliteten er kjempegod!

Skoletter og støvletter

– I høst ser vi at flere av fjorårets store trender fortsatt står sterkt med blant annet klassiske skoletter med en komfortabel og kraftig hel, forteller Tonje og fortsetter:

– Disse variantene er perfekt match med det vi også ser i motebildet med mye minimalistiske og tidløse silhuetter, men også med dame-dressen som virkelig har gjort et comeback, avslutter Tonje.

Sneakers og «fjellsko»

– 90s sneakeren er like viktig enda. Ikke minst er den super comfy, og den er lett å style!

Om du liker det mer stilrent kan du gå for en klassisk tennis-variant, legger Helene til og fortsetter:

– Den er fin til hverdags, men kan også styles til fest.

Den siste tiden har motebildet vist oss at sko kan være like teknisk som estetisk.

– Kjente merkegiganter som Fila og Timberland har denne sesongen kommet med super tekniske trailsko til både dame og herre, forteller Amalie hos Urban og fortsetter:

– Den største fordelen er at du får funksjonelle sko som tåler ustabilt høstvær, men som også implementerer antrekket ditt med en trendy og kul look.

Kollasj med sko og skoutstilling

Pleie

Til alle sko er det viktig med impregnering, især nå som vi går høsten i møte med mye vått vær og etterhvert slaps og salt.

Sprayboksen med impregnering skal ikke vare gjennom hele vinteren, da sprayer du ikke ofte nok, er et tips Tonje forteller.

– Kjøp en god skinn/tekstil-vask samt noe som tilfører næring til lærskoene dine, og med god nok pleie og beskyttelse kan du ta frem favorittskoene dine sesong etter sesong.

Husk bare at syntetiske materialer/veganske sko skal ha en egen type impregnering, avslutter Tonje.

– Hos oss har vi tre regler: Clean – care – protect. Dette er tre punkter som er viktig å tenke på. Før du skal impregnere skoene mot vann og annet skitt er det nemlig viktig at skoene renses og påføres fuktighet, forteller Victoria hos Bianco.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00