Husk å bytte til vinterdekk i tide!

En gjeng som smiler til kameraet

Kom innom Lemonwax for å bytte dekk, eller les videre for tips om hvordan du kan gjøre det enkelt hjemme selv.

- Det lønner seg å booke time tidlig hos oss fordi vi har erfart at snøen plutselig er her. Da kan det bli stor pågang, forteller Eduard hos Lemonwax.

Mellom 15. november og 31. mars er det påbud om vinterdekk på kjøretøy over 3500 kilo tillatt totalvekt. Lettere kjøretøy har ikke et krav til rene vinterdekk, men gode dekk og et godt veigrep er livsviktig uansett.

Skal du på fjellet? Sjekk værmeldingen før du reiser, da det fort kan være minusgrader allerede nå.

- Hos oss koster dekkskift 559,-. Du kan enten droppe inn, eller bestille time på forhånd ved å ringe 216 46 462 eller bestille via linken her. Vi anbefaler å forhåndsbestille, så du er sikker på å få plass.

Snødekket landskap ved en motorvei
Mann som står og smiler ved en bil

Tips til deg som skal skifte dekk selv

Skal du skifte dekk selv er det flere ting du må ta hensyn til. Eduard anbefaler å bruke profesjonelt utstyr.

- Hvis noe gjøres feil, kan du risikere en langt dyrere regning på verksted. Jeg anbefaler å bruke heis fremfor jekk, da det er mye tryggere for bilen. Det er også viktig å tenke på lufttrykket. Har du ikke kompressor hjemme kan du fylle på luft på bensinstasjon, forklarer Eduard og fortsetter:

- Ikke skru boltene/mutterne for hardt, de har lett for å ødelegges når de skal skrus av. Jeg anbefaler at du bruker en momentnøkkel til dette. Dette er et presisjonsverktøy som brukes til å trekke til skruer, muttere og andre festemidler med et bestemt moment. Husk også på at dekkene foran og bak er forskjellige, slik at du setter dem på riktig.

Du finner Lemonwax i etasje U1/U2. Se priser og book time her.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00