Med disse enkle grepene varer sykkelen lenger

Mann som står og smiler rett i kamera
Utstyr til sykkel

Høsten er like viktig som våren når det kommer til vedlikehold av sykkel. Og det hele er egentlig ganske enkelt.

- Når temperaturene synker og været blir mer fuktig, er det viktig å gi sykkelen en omgang med vedlikehold. Det sier Thomas hos Anton Sport på Storo.

Sykkeltømming på Anton Sport: Har du ikke kjøpt deg sykkel ennå? Fortvil ikke, på lørdag 9. september er det sykkeltømming hos Anton Sport. Ta turen på torget foran hovedinngangen på Storo Storsenter og sjekk våre godbiter – enten vi snakker elsykkel eller tråsykkel.

Vask er viktigst

- Det viktigste du kan gjøre for å få sykkelen til å leve lenger, er å vaske den jevnlig. Nå mot høsten er det ekstra viktig fordi fuktig vær med lavere temperaturer, gjør at ting ruster fortere, forklarer Thomas.

Hos Anton Sport har vi både børster, shampoer, polish, olje og smørning til hele sykkelen. Sjekk vårt utvalg her

- Som en tommelfingerregel kan vi si at alle bevegelige deler på sykkelen må ha en omgang med smøring, og den regelen gjelder uansett om du skal bruke sykkelen hele vinteren eller pakke den bort. Rens og vask er det viktigste du kan gjøre, i tillegg til å smøre både kassett (tannhjulene bak) og kjede. Med godt renseutstyr kommer du til i dybden og får fjernet alt av skitt før du går i gang med å smøre opp utstyret.

En gul sykkel til utstilling i en butikk
En grå sykkel til utstilling i butikk

Bremser må IKKE smøres

Det finnes mange ulike typer bremser og når det gjelder bremser så er det ikke så mye man skal gjøre selv, bortsett fra å vaske dem.

Verken mekaniske eller hydrauliske bremser skal smøres. Det skal heller ikke bremseklosser. Og det er svært viktig at man ikke får olje på bremseskivene eller bremseklossene for da mister man bremseeffekt. Det finnes en egen bremseskiverens som kan benyttes når man vasker.

Sykkelservice hos Anton Sport: Anton Sport utfører flere typer servicer:

  • Miniservice: 599,-/1000,- for sykkel/elsykkel – enkel overhaling av gir bremser, stramming av skruer og bolter.
  • Basisservice: 1100,-/1500,- for sykkel/elsykkel – ovennevnte + sjekke krank, nav og styrelager m.v
  • Fullservice: for dyre sykler med ekstra behov

Piggdekk og lufttrykk

Hvis du kjøper piggdekk hos Anton Sport så bytter vi dekkene gratis første gang. Vi sjekker selvsagt også lufttrykk gratis hvis du stikker innom hos oss. Vi har også et bra utvalg av både mekaniske og elektriske sykkelpumper.

Hva så med elsykler?

Thomas sier at det egentlig ikke er så stor forskjell på vedlikehold av elsykler vs vanlige sykler.

- I tillegg til det som er nevnt over, er det naturligvis viktig å passe godt på batteriet nå når temperaturen synker. Batteriet bør oppbevares i romtemperatur når sykkelen ikke er i bruk. Tørk ellers forsiktig av skitt med en tørr klut på polene til batterifestet på sykkelen og på selve batteriet, avslutter Thomas hos Anton Sport på Storo.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00