Stilsikkert tilbehør til herre

En klokke, en sekk og et halskjede

Her er butikkenes trendtips til tilbehøret som fresher opp høsten!

Ofte trenger man ikke annet enn litt tilbehør for å fornye garderoben. For Men, DAY Birger et Mikkelsen, Gullfunn og Thune forteller om tilbehøret som løfter antrekkene denne høsten. Nå som vi sakte kommer tilbake til hverdagen, kan dette være den perfekte tiden for å eksperimentere med nye, spennende kombinasjoner.

To halskjeder og mansjetter
Thune: Rhodinerte Mansjettknapper med Perlemor: 1465,- // Rhodinert Tag: 795,- Langt rhodinert panserkjede: 1845,-
En klokke og et armbånd
Thune: Longines HydroConquest m/grønn skive: 16.390,- // Armbånd i lær med lås i stål: 365,-

Skap blikkfang med olivengrønt og sølv

Hilde fra Thune forteller at det er jordfarger og dype grønntoner som setter sitt preg på motebildet i høst. Disse naturfargene harmonerer godt sammen. I tillegg har hun merket en økt interesse for smykker inspirert av 80-tallet.

- Det har vært stor forespørsel etter tyngre panser-kjeder og anheng med plate i sølv. For en elegant "look" kan man kombinere en klassisk klokke sammen med mansjett-knapper i perlemor og sølv, sier Hilde.

Dersom du vil gå for et røffere uttrykk i høstmørket, har Hilde også noen gode tips. Hun trekker frem lær som et fantastisk innslag i høstantrekket.

- Vi anbefaler et tøft dykkerur kombinert med armbånd i lær. Lærarmbånd er flott tilbehør som klarer seg fint alene, men som blir best ved siden av et elegant eller røft armbåndsur. Du kan for eksempel kombinere det med klokken Longines Hydroconquest. Den har urskive i en matt, olivengrønn farge, som gir modellen dybde.

Olivengrønt er allerede veldig fremtredende i klokkeuniverset, og Hilde mener fargen gjør seg utrolig godt sammen med et lærarmbånd. Velg gjerne et armbånd med flettet tekstur og litt bredde for en røffere "look". Kombinasjonen av lærarmbånd og klokke er både spennende og enkel å teste ut!

To par sokker og to slips
For Men: Amanda slips 600,- // Falke sokker 220,-

Det lille ekstra

Harald fra For Men forteller at kontraster er en nøkkeltrend denne høsten. Dette er en fantastisk måte å piffe opp dressen på, poengterer han.

- Skap kontraster med tydelige farge- og mønsterkombinasjoner i slipset. Hold det klassisk i dress og skjorte – dette vil gjøre mulighetene for spill i slips mye større. Vi ser at fargetoner som brunt, grønt, oliven, burgunder og oransje er populære farger, gjerne med litt mønster, f.eks Paisley.

Og ikke glem sokkene! Harald forteller at sokkene har gått fra nødvendighet, til å bli et tilbehør i seg selv.

- Her kan man f.eks bryte mer med antrekket, som gjør at sokkene blir en ekstra detalj. Dette kan være alt fra klassiske sokker i forskjellige farger, til spreke sokker i alle mulige farger og motiver.

To svarte ryggsekker
DAY Birger et Mikkelsen sekker: 899,-

Tilbehøret som fremhever klærne

Therese fra DAY Birger et Mikkelsen ser tendenser til at menn går for det rene og ensfargede tilbehøret.

- Det vi ser er «inn» for herrer denne høsten er gjerne cleane farger i tilbehøret, sånn at de kan bruke litt mere farger på klærne som blant annet olivengrønt og oransje.

Hun trekker frem sekker som et eksempel. En sort sekk er praktisk og enkel, samtidig som den lar klærne skinne.

To klokker og to armbånd
Gullfunn: Klokke Dilligaf 799,-// Perlearmbånd 499,- // Alexander flettet skinnarmbånd: 999,- Klokke Skagen 1495,-

Skinn og perler - kontrastene vi elsker

Akkurat som Thune, tipser Gullfunn også om tilbehør i skinn og lær. Dette er røffe, naturlige materialer som passer godt til høsten. De trekker frem den enkle klokken med skinnrem som en evig klassiker. Om du virkelig vil freshe opp høstmørket, anbefaler de fargede perlearmbånd.

- Et kult farget perlearmbånd kan fint kombineres sammen med klokka for å gi et mer spennende uttrykk.

På den måten kan du skape blikkfang av kontraster som gir enkle antrekk det lille ekstra.

Gullfunn har også en klar oppfordring om å la kjedene få skinne:

- Kjedene må ikke gjemmes under genseren, men brukes utenpå!