Ta turmaten til nye høyder!

Syltetøyskål på et fat som noen tilbyr
XXL: LunchKIT BIO matboks og bestikk 195,-
Kjeler og primus
Anton Sport: LiTech Pot Set kjelesett 2,3L 1099,- // Express Spider II gassbrenner 999,- / CampFire Cookset Small 1199.-
Yeti kjølebag
Intersport: Yeti Hopper Flip kjølebag 2530,-

Hva med å diske opp med finnbiff eller pannekaker ute i skogen eller på fjellet?

Mat på tur trenger ikke være begrenset til brødmat eller pølser på bål. Internett bugner av forslag til hva du kan ta med på tur og lage selv i skogen og på fjellet. Og med riktig utstyr kan du nesten lage hva som helst!

Primus, kjelesett og kjølebag

Med en primus og et kjelesett er du langt på vei til et godt måltid utendørs uten at det blir tungt å bære. Hvis du har med ingredienser som skal holdes kaldt, kan en liten kjølebag være å anbefale.

Martin, som er butikksjef på Intersport, er helt enig i at matlaging i skogen kan gjøres både enkelt og spennende. Han anbefaler alle å investere i et stormkjøkken på gass.

- Gass er mer effektivt enn rødsprit. Vår bestselger er rast stormkjøkken. Her følger det med kasserolle, stekepanne og kaffekjele. Hvis du ønsker å gjøre det mer avansert enn pose fra Real Turmat, så kan du for eksempel lage taco, finnbiff eller pannekaker. Her er det bare kreativiteten som setter grenser.

Et godt tips hvis du skal lage pannekaker eller noe annet med røre, er å lage den hjemme og helle den på flasker før avreise. Pass også på at du har med tilstrekkelig med smør til steking.

Når det gjelder oppvask kan du gjøre det på forskjellige måter, tipser Martin:

- Jeg pleier å ha med en liten oppvaskbørste som jeg har kuttet av skaftet på, slik at den tar minst mulig plass. Hvis du ikke har oppvaskbørste, fungerer det også bra å benytte mose.