Ta turmaten til nye høyder!

Syltetøyskål på et fat som noen tilbyr
XXL: LunchKIT BIO matboks og bestikk 195,-
Kjeler og primus
Anton Sport: LiTech Pot Set kjelesett 2,3L 1099,- // Express Spider II gassbrenner 999,- / CampFire Cookset Small 1199.-
Yeti kjølebag
Intersport: Yeti Hopper Flip kjølebag 2530,-

Hva med å diske opp med finnbiff eller pannekaker ute i skogen eller på fjellet?

Mat på tur trenger ikke være begrenset til brødmat eller pølser på bål. Internett bugner av forslag til hva du kan ta med på tur og lage selv i skogen og på fjellet. Og med riktig utstyr kan du nesten lage hva som helst!

Primus, kjelesett og kjølebag

Med en primus og et kjelesett er du langt på vei til et godt måltid utendørs uten at det blir tungt å bære. Hvis du har med ingredienser som skal holdes kaldt, kan en liten kjølebag være å anbefale.

Martin, som er butikksjef på Intersport, er helt enig i at matlaging i skogen kan gjøres både enkelt og spennende. Han anbefaler alle å investere i et stormkjøkken på gass.

- Gass er mer effektivt enn rødsprit. Vår bestselger er rast stormkjøkken. Her følger det med kasserolle, stekepanne og kaffekjele. Hvis du ønsker å gjøre det mer avansert enn pose fra Real Turmat, så kan du for eksempel lage taco, finnbiff eller pannekaker. Her er det bare kreativiteten som setter grenser.

Et godt tips hvis du skal lage pannekaker eller noe annet med røre, er å lage den hjemme og helle den på flasker før avreise. Pass også på at du har med tilstrekkelig med smør til steking.

Når det gjelder oppvask kan du gjøre det på forskjellige måter, tipser Martin:

- Jeg pleier å ha med en liten oppvaskbørste som jeg har kuttet av skaftet på, slik at den tar minst mulig plass. Hvis du ikke har oppvaskbørste, fungerer det også bra å benytte mose.

Pulled pork i en skål med tomater vedsiden av skålen
Anton Sport: Gluten- og laktosefri Pulled Pork 99,-
Real turmat poser
Intersport: Thai Red Curry 99,- // Viltgryte 130,-

Smakfulle ferdigretter

Hvis du ikke er av typen som har lyst å briljere på kjøkkenet i skogen, men bare ønsker noe raskt og godt på farten, er ferdigretter på pose et godt alternativ. I dag får du kjøpt en rekke varierte ferdigretter som er superenkle og veldig smakfulle.

Pizzasnurr i panne

Mmmm...pannekaker og pizzasnurr

Pannekaker er en sikker vinner til både frokost, lunsj og middag. Det samme er pizzasnurrer, som Daniel på XXL anbefaler:

- Enten du kjøper ferdig pizzadeig eller lager din egen hjemme, så er prinsippet det samme: Du ruller sammen deig og fyll til en pølse, og skjærer opp i finner snurrer. Da har du stykkene klare til å steke i en liten turpanne. Et lite tips er å ta med sølvfolie, som kan brukes som lokk på stekepannen for å få varme fra alle kanter.

- Spanderer du også på deg et LunchKIT, med bokser i ulike størrelser og tilhørende bestikk til å feste på sekken, er du klar for et skikkelig herremåltid i marka eller på fjellet.

Daniel tipser ellers om at det florerer med oppskrifter og inspirasjon på Instagram, og nesten alt som kan lages hjemme, kan også lages på tur.

Pannekake på bål

Her er XXLs beste oppskrift på pannekaker:

DU TRENGER:

 • 3 dl hvetemel
 • 6 dl melk
 • 3 egg • ½ ts salt
 • 3 ss smeltet smør til røren
 • 3 ss smeltet smør til steking
 • Topping – for eksempel blåbærsyltetøy, sukker eller lønnesirup

FREMGANGSMÅTE:

 1. Lag røren hjemme på forhånd.
 2. Bland mel og salt, og tilsett omtrent halvparten av melken. Visp til du blir kvitt alle klumper i røren.
 3. Ha det smeltede smøret i røren, og tilsett litt og litt melk.
 4. Rør deretter inn eggene, og visp til røra er tynn og fin.
 5. Hell røren over på termos, så får du den lett med deg på tur.
 6. Smelt smør i en varm stekepanne på bål eller brenner, og hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen.
 7. Stek pannekaken på middels varme til den har stivnet på oversiden (1-2 minutter). Vend den og stek omtrent like lenge på den andre siden.
 8. Ta på topping og kos deg med nystekte pannekaker.

Tips!

For en sunnere variant kan du lage bananpannekaker med havregryn.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
XXL
Åpent i dag 10:00 - 21:00