Få hjelp til innpakking av gaver

To damer fra sanitetskvinnene
Sanitetskvinnene pakker inn julegaver

Trenger du pakkehjelp? I desember står Sanitetskvinnene til tjeneste på senteret. Få hjelp til å pakke inn gaver til jul i våre pakkedisker.

- Prosjektet er initiert av Storo Storsenter som har bedt om pakkehjelp fra oss. Det startet da pandemien kom og det ikke kunne plasseres ut pakkedisker på senteret. Da delte vi ut gavepapir som vanligvis finnes i pakkediskene. Nå er prosjektet videreført til at vi står og pakker inn gaver, forteller Laila Andresen fra Norske Kvinners Sanitetsforening.

I år står alle pakkedisker ute, 2 i hver etasje. Disse er utstyrt med julegavepapir, bånd og tape. Vi setter pris på at alle rydder etter seg. Prislapper, taperester og papir kastes i søppelkassen.

Støtter sårbare familier

Pakkehjelpen er i utgangspunktet frivillig arbeid, men senteret støtter foreningen med penger for hver time de jobber. Pengene går til innkjøp av julegaver til barn i sårbare familier i Oslo.

- Det er mange barn som trenger en oppmuntring til jul, og Sanitetskvinnene i Oslo er veldig glad for at Storo Storsenter er så rause at de vil gi oss denne muligheten, sier Laila.

- Vi synes det er koselig at Sanitetsforeningen stiller opp i år igjen og pakker inn gaver til kundene våre. Vi som senter er stolt av å kunne bidra til at Sanitetsforeningen vil kjøpe inn gaver til barn i sårbare familier, sier senterleder Unni Merethe Aasgaard.

Norske kvinners sanitetsforening er Norges største kvinneorganisasjon med 10 lokallag rundt omkring i Oslo. Per i dag er det ca. 70 kvinner fra disse lokallagene som har sagt ja til å bidra med en eller flere vakter til pakkehjelpen.

- Vi er ikke tilstede absolutt alle dager og hele åpningstiden, men kundene vil finne oss ved pakkediskene i desember, sier Laila.