Strikk årets julegaver

Dame med lue
Foto venstre side: illustrasjonsbilde // Foto høyre side: Camilla Pihl/House of Yarn
Dame med skjerf
Dame med vanter
Nøstet Mitt: Sophie scarf av Petiteknit // Emmy løse ermer av Rauma Garn

Hva med å lage noen hjemmelagde julegaver i år? Hos Nøstet Mitt finner du garn og oppskrifter som passer for alle.

Husk at det kan ta tid å strikke – men starter du nå rekker du det fortsatt!

– Alle kan strikke julegaver uansett nivå! Å strikke julegavene sine selv gjør det til en mer personlig gave, en gave man har lagt tid og kjærlighet i, sier Siri hos Nøstet Mitt, og legger til:

– Små plagg som luer, votter og tovede tøfler er populære gaver til alle aldre.

Hos Nøstet Mitt er strikking av gaver populært blant folk i alle aldersgrupper - alt fra bestemødre som strikker til barnebarna, yngre som strikker til venner og kjærester, og foreldre som strikker til barna sine.

– I høst forventer vi at folk vil strikke selbuvotter, tovede tøfler og sitteunderlag, men også lettstrikkede plagg med tykt garn på tykke pinner, som for eksempel genserne fra Camilla Pihl-kolleksjonene til House of Yarn, sier hun.

Dame med balaklava
Dame med strikke vest
Nøstet Mitt: Viola balaclava av Rauma // Viola hals av Rauma

Julegavestrikk

– I år er Sophie scarf av PetiteKnit veldig populært og kan være en fin julegaveidé. Det finnes mange forskjellige garntyper som kan brukes og man trenger bare et nøste eller to. Perfekt for å bruke opp litt restegarn!

Halser og balaklavaer er også skikkelig populære plagg som ikke tar altfor lang tid. Trenger du mer inspirasjon har Rauma et hefte med tilbehør som passer perfekt som julegavestrikk.

Hold oversikt over hvor mye tid du bruker på å strikke, månedlig oversikt over alle prosjekter og før opp hva du har i garnlageret med The Bullet Journal For Knitters.

Deler du strikkegleden med flere? Hos Nøstet mitt har vi flere nyttige julegavetips til en felles strikkedilla. Pinnesettet fra Lykke kan passe ypperlig for en som trenger å få litt styr på pinnene. Hold oversikt over prosjekter og garnlager med boken The Bullet Journal For Knitters.

Nøster
Dame med hårbånd
Nøstet Mitt: Tynn merino fra Knittersbox // Hodeskjerf av Rauma
Mann med strikket genser
Strikkebok
Nøstet Mitt: Guernsey genser til herre av Sandnes Garn // The bullet journal for knitters

Høstens garn-nyheter

– I høst har vi fått inn skikkelig luksus-garn! Kasjmirgarn, som har vært veldig etterspurt, kommer ganske snart i butikken. Vi har også fått inn nydelig håndfarget garn fra Knittersbox. Disse garntypene passer fint til små prosjekter som sjal, luer og votter, enten til deg selv eller til noen du er glad i, forteller Siri.

– Det er stadig mer populært med kortreist norsk ull, og vi er veldig stolte av at vi har et stort utvalg. Særlig nå som vi har fått inn mange av kvalitetene til Hillesvåg, som for eksempel Luna Lamull. Dette er en av høstens nyheter, et relativt tjukt garn i myk norsk lamull. I høst kom også Sandnes Garn med Tynn Peer Gynt, en tynn variant av den gamle klassikeren Peer Gynt, forklarer Siri.

Sjekk ut den nye kolleksjonen med Tynn Peer Gynt garn, Guernsey genser til herre.

Start nå!

– Det er viktig å huske på at det tar tid å strikke. Du bør derfor starte i god tid og tenke på hva som er realistisk å få til. Skal du strikke flere gaver kan det være lurt å holde seg til små prosjekter som votter og luer. Kluter og grytekluter er også kjempefine gaver, sier hun.

Vil du strikke større plagg i gave kan det være lurt å forsikre seg om at det er noe mottakeren faktisk har lyst på.

– Kanskje den som skal få gaven selv skal være med å velge ut farge og modell? Det ligger mange timers arbeid i et håndlaget plagg, så da vil man jo gjerne at det skal være ønsket og bli mye brukt, avslutter Siri.

Husk at du også finner garn og strikkeoppskrifter hos Nille!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00