Strikk årets julegaver

Dame med lue
Dame med skjerf
Dame med skjerf
Nøstet Mitt: Sophie scarf av Petiteknit // LeKnit Hoja Scarf

Hjemmelagde gaver som man har bruk for er helt prima! Hos Nøstet Mitt finner du nydelig garn og gode oppskrifter til årets julegaver.

Husk at det kan ta tid å strikke – men starter du nå, rekker du det fortsatt!

– Alle kan strikke julegaver uansett nivå! Å strikke julegavene selv gjør det til en mer personlig gave, en gave man har lagt tid og kjærlighet i, sier Siri hos Nøstet Mitt, og legger til:

– Små plagg som luer, votter og tovede tøfler er populære gaver til alle aldre.

Hos Nøstet Mitt er strikking av gaver populært blant folk i alle aldersgrupper - alt fra bestemødre som strikker til barnebarna, ungdommer som strikker til venner og kjærester, og foreldre som strikker til barna sine.

Julegavestrikk

– Sophie scarf av PetiteKnit er veldig populært og kan være en fin julegaveidé. Det er mange forskjellige garntyper som kan brukes og man trenger bare et nøste eller to. Perfekt for å bruke opp restegarn! Vil du lage et ekstra godt og eksklusivt skjerf, kan vi anbefale å bruke garn av kashmir som Soft Cashmere av Camilla Pihl. Et annet nydelig skjerf er Hoja skjerfet fra LeKnit som er strikket med hullmønster.

Dame med balaklava
Dame med strikke vest
Nøstet Mitt: Viola balaclava av Rauma // Viola hals av Rauma
Oppskriftbok
Nisser
Nøstet Mitt: Bullet journal for knitters 299,- // Maskemarkører nisse 25,-

Halser og balaklavaer er også skikkelig populære plagg som ikke tar altfor lang tid, sammen med de tradisjonsrike Selbuvottene eller et par skikkelig varmende tova tøfler.

Litt usikker på hvor lang tid du bruker på prosjektet og hvor mye garn du har liggende? Da bør du skaffe deg The Bullet Journal For Knitters! I denne strikkedagboken kan du enkelt holde oversikt i garnlageret samt notere hvor mye tid du bruker på å strikke i en månedlig oversikt. Du har også notatsider hvor du kan skrive opp hvilket garn du brukte til ulike prosjekter, hvilke designere du liker og mye mer. Dette er også en nyttig julegave å gi videre til en strikkeglad venn!

Oppskriftbok
Broderingstråd og oppskrift
Nøstet Mitt: Siris aller enkleste oppskrifter 399,- // Broderikit av PetitKnit 685,-
Person med strikkevott
Mann med strikkevotter
Selbuvotter av Rauma Garn

Strikkedilla julegavetips

Har du en god venn som akkurat har fått strikkegleden, eller som har vært strikkedilla i flere år? Da kan noe nytt strikkeutstyr være tingen til jul! Boken “Siris aller enkleste oppskrifter” er ei bok som passer perfekt til den som akkurat har fått strikkegleden og trenger noen enkle og greie oppskrifter for å komme i gang. Den inneholder også fine oppskrifter for den som vil ha et mer avkoplende prosjekt innimellom utfordringene.

For en som er erfaren i håndarbeid kan et broderikit være en fin ny utfordring. Her får man utstyr til å brodere mønster på sin egen strikkepose, som er perfekt til å organisere strikketøy, pinner og markører. To gaver i en!

Ekstra flotte maskemarkører, dekorative pinnestoppere eller oppbevaringsmapper til strikkepinner er andre flotte gavetips.

Start nå!

– Det er viktig å huske på at det tar tid å strikke. Du bør derfor starte i god tid og tenke på hva som er realistisk å få til. Skal du strikke flere gaver kan det være lurt å holde seg til små prosjekter som votter og luer. Kluter og grytekluter er også kjempefine gaver, sier hun.

Vil du strikke større plagg i gave, kan det være lurt å forsikre seg om at det er noe mottakeren faktisk har lyst på.

– Kanskje den som skal få gaven selv skal være med å velge ut farge og modell? Det ligger mange timers arbeid i et håndlaget plagg, så da vil man jo gjerne at det skal være ønsket og bli mye brukt, avslutter Siri.

Husk at du også finner garn og strikkeoppskrifter hos Nille!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00