Pynt med blomster til jul

Tildekket bord med servise og blomster
Mester Grønn
Hvit julestjerner
Svibel i krukker
Julestjerne // Svibel

Mester Grønn viser deg hvilke blomster som tar seg godt ut på bordet i høytiden.

De tradisjonelle juleblomstene som julestjerner, amaryllis, svibler, azalea og juleroser er favoritter man kan ha glede av gjennom hele julen. En ferdig pyntet julegruppe er også et godt tips for å lage julestemning på 1-2-3, og små søte svibler koster ikke så mye, men sørger for at det lukter jul i huset.

Servise dekket med serviett og blomster
Tildekket bord med servise og blomster
Slik dekker du festbordet til jul og nyttår
Amaryllis i krokke
Amaryllis

Lag et blomstrende festbord

Blomster og julepynt skaper en lun og hyggelig stemning ved bordet, så vær raus med blomster og lys. Det er lekkert å holde seg til en fargeskala. Rødt eller hvitt er favoritter til jul, mens hvitt og fersken passer ekstra fint til nyttår.

Et godt tips er å pynte med lave blomsterbuketter eller dekorasjoner slik at gjestene ser hverandre over bordet. Du kan også bruke mange små vaser eller glass, og fylle med avskårne blomster og grener av sesongens grønt.

Mellom vasene er det fint å pynte med både levende lys og lyslenker, da blir det ekstra stemningsfullt. Litt pynt på hver kuvert er prikken over i’en!

Slik dekker du bordet til fest:

  • Dekk bordet med tallerkener, glass og bestikk.
  • Rens blomsterstilkene for blader og kutt stilkene til passe lengde
  • Fyll vasene med vann, hell i holdbarhetsmiddel som følger med blomstene.
  • Lag gjerne en hovedbukett som du setter på midten av bordet.
  • Sett 1-3 stilker i små minivaser som du fordeler jevnt utover langs midten av bordet.
  • Fordel telysholdere med telys mellom vasene. Du kan også legge en lyslenke mellom vasene og telysholderne for å skape ekstra magisk stemning.
  • Legg en enkelt gren med en blomst, eucalyptus eller vintergrønt på servietten eller kuverten.
  • Pynt gjerne med julekuler, juletrær eller annen julepynt mellom blomstene og lysene.
Pyntet bord med lys

Ta den nordiske naturen inn

Julen 2023 henter vi inspirasjon fra nordisk natur. Vi tar naturen med inn i interiøret ved å bruke elementer fra naturen som dekor i hjemmet. Slik skaper vi den tradisjonelle og nostalgiske julestemningen. Jordfarger, grønne nyanser og naturmaterialer blir også derfor med oss denne julen.

Levende lys kommer man heller ikke utenom når man skal gjøre det koselig. Med et lysfat kan du samle lys og pynt så det gir et ryddig uttrykk, og det er enkelt å flytte rundt på. Bruk kubbelys og pynt fatet med små vaser med blomster, telysestaker, bar, kongler og annen julepynt. En liten landsby med lyshus er også veldig stemningsfullt.

Bukett med kvister
Blomsterbukett
Buketter med Ardisia

Allergivennlige blomster

Det finnes også alternative juleblomster dersom du er allergisk. Som for eksempel asala, roser og nelliker. Vintergrønne busker som einer og sypress er også et allergivennlig alternativ.

Du kan få ferdige juledekorasjoner hos Mester Grønn, hvor det kun er benyttet allergivennlige blomster og annet materiale. Flott til deg selv eller som julegave! Kom innom for å få hjelp til å finne de riktige blomstene for deg.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00