Pynt med blomster til jul

pent dekorert bord i stue
julestjerne
blomsterbukett i vase
Mester Grønn: Juledekorasjon // Amaryllis

Mester Grønn tipser om hvilke blomster som gjør seg ekstra godt i juletiden!

Visste du at vi pynter med 4 millioner julestjerner hver jul i Norge?

Julestjernen troner øverst på listen over mest populære juleblomster. Den røde blomsten er for mange et viktig symbol på adventstiden.

Azelea er også en veldig populær blomst når det begynner å nærme seg juletider. Azelea er en vakker juleblomst som lyser opp i høstmørket med blomster i fargene hvit, rosa, rødt og lilla.

blomster på pent dekorert bord
Mester Grønn: Bordekking med Julestjerne og Ardisia

Pynt julebordet

Et godt tips til bordpynten er å bruke små vaser eller glass, og fylle med avskårne blomster, grener med vintergrønt og kongler. Vasene kan gjerne være i ulike former og størrelser.

Amaryllis er en av julens favoritter, og de vakre blomsterklokkene er perfekte å sette i små vaser. Husk å kjøpe blomstene i god tid så de får tid til å springe ut og stå på sitt aller vakreste til juleselskapet. Mellom vasene er det fint å pynte med både levende lys og lyslenker, da blir det ekstra stemningsfullt. Fyll på med dekorative julekuler, de er like fine som bordpynt som på juletreet.

planter
liten julegran
Mester Grønn: Fredslilje // Juletre i potte
blomsterbukett i vase
planter og blomster i gjennomsiktig vase
Mester Grønn: Julebukett // Svibel i glassvase

Grønne busker hele vinteren

De aller fleste ønsker å gjenskape den tradisjonelle julefølelsen, og en hyggelig, lun og nostalgisk julestemning. Rødt og natur er viktige elementer for å lage en tradisjonsrik jul hjemme.

Vintergrønne busker, kongler, naturkranser og røde blomster er med på å skape stilen. En stor kurv fylt med julestjerner gir julestemning på 1-2-3.

Et allergivennlig alternativ er Ardisia som er utrolig dekorativ med sine røde bær og mørkegrønne blader. Det er spennende å mikse det røffe og rustikke med det klassiske. Miks gjerne gull og sølv med naturlige produkter, nostalgisk julepynt med noe nytt og du får et personlig og koselig uttrykk.

blomster i potte
fint pyntet bord med servise
Mester Grønn: Allergivennlig juledekorasjon // Pynt bordet med kongler og granbar

Allergivennlige blomster

Det finnes også alternative juleblomster dersom du er allergisk. Som for eksempel asala, roser og nelliker. Vintergrønne busker som einer og sypress er også et allergivennlig alternativ.

Du kan få ferdig juledekorasjoner hos Mester Grønn, hvor det kun er benyttet allergivennlige blomster og annet materiale. Flott til deg selv eller som julegave.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00