Påskeblomster som lyser opp

Påskeliljer
Mester Grønn
Påskeliljer
Påskeliljer

Tulipaner, liljer og stemor er endelig i sesong! Mester Grønn og Plantasjen gir deg sine tips til hvordan du pynter med blomster til påske.

- Narciss, eller påskeliljer som mange kaller dem, er veldig populære denne sesongen. De finnes både som løkplanter og som snittblomst, og er flotte ute og inne. En påskegruppe med narcisser vil du ha glede av gjennom hele påsken, og det er også et supert gavetips, sier Marianne i Mester Grønn.

- Vakre buketter, gule roser eller gule tulipaner er nydelig pynt på påskebordet. Tulipaner tåler å ligge kaldt og tørt i flere døgn, f.eks. i kjøleskap eller kjeller, så de er supre å ta med på påskeferie. Er de slappe så snitt av 1 cm på stilken og sett dem i vann med emballasjen på i ca. 1 time.

Malin i Plantasjen sier at årets påske også vil bære preg av farger som grønt, oransje og rosa, i tillegg til den tradisjonelle påskefargen i gul.

- Gult er så klart viktig, men vi ser at påsken implementeres med andre farger som oransje, grønt og rosa. Vi ser jo at alle tradisjonsrike høytider er klassiske, og dette gjelder også denne.

Pynt med grener

Gåsunger og andre grener gir en ekstra vårfølelse, og de er lekre å dekorere med hengende pynt. Sett fram en rufsete påskekylling eller en koselig påskehare, så er det bare å ønske påsken velkommen! Du finner også nydelige glassegg til å pynte grener med hos Kremmerhuset. Se mer påskepynt her.

Tildekket bord til påske
Tildekket bord til påske
Foto: @casachicks // Foto: @Elinhjemli

Løkblomster er populære

- Løker krever lite stell, og gir dermed mye glede for lite anstrengelse. Dørkranser er også populært, og skaper en hyggelig velkomst til gjestene, sier Malin.

Blomster som liljer og tulipaner kan brukes på forskjellige måter, mens stemorsblomsten kan plantes i hagen eller på balkongen. Fordelen med påskeblomster er at de ofte selges i potter som betyr at du kan flytte dem til hagen når du er ferdig med dem inne, og dermed varer de i flere år.

Påskepynt

Plantasjens tips til hvordan du pynter til påske:

  1. Legg til pyntedetaljer i pottene. Til minipåskelilje og andre løkblomster i potter kan du legge til små påskekyllinger, malte egg, påskeris, grønn mose, steiner eller blomsterpinner med figurer i påsketema. Å legge til småpynt vil tilføre oppsatsen det lille ekstra og gjøre den mer iøynefallende.
  2. Lag en krans av påskeblomstene. Kranser tilhører ikke bare julen, men kan også dekoreres i påskens farger og blomster. Bind en krans med ulike sorter påskeblomster og påskeris for en nydelig pynt på spisebordet eller hengende på inngangsdøren.
  3. Kombiner forskjellige farger av blomster og pynt. Selv om det er påske trenger du ikke å låse deg til den tradisjonelle gulfargen. Bruk andre farger, som pastellfarger i grønt, oransje og rosa, i pynten og blomstene du velger til påske. Et tips er å kombinere ulike blomstertyper, som for eksempel en bukett av ulike farger tulipaner med avskårne påskeliljer.
Påskeliljer
Karse i metalpotter
Mester Grønn

Så karse til påskefrokosten

Å så karse er en fin aktivitet å gjøre sammen med barna! Det er spennende å se hvordan karsen spirer og gror. I tillegg er det morsomt å pynte brødskiven og spise det etterpå. Karse passer perfekt sammen med gulost, leverpostei eller kjøttpålegg.

Dette trenger du for å så karse:

  • Karsefrø
  • Potte, skål eller bunnen av en melkekartong.
  • Jord eller bomull
  • Vann

Du kan velge om du vil dyrke karsen i jord eller på bomull. Fyll potten (eller en fin skål) med et tykt lag bomull. Hell vann på bomullen, og strø frøene over tett i tett. Det vil ta et par dager før det begynner å spire. Bomullen må alltid holdes fuktig, og etter ca. en ukes tid er karsen klar for å spises!

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 12:00 - 18:00