Påskeegg til liten og stor

Påskeegg
Sprell
Utstilt godteri hos Yummy Heaven
Yummy Heaven

Lurer du på hva du skal fylle påskeegget med? Sjekk våre tips til godteri, aktiviteter, og overraskelser til barn og voksne i påsken!

Påsken er på vei, og påskeegget skal planlegges. Vil du gjøre litt ekstra ut av påskeegget, eller bare være litt kreativ, se tipsene til påskeegget som gjør påsken ekstra gøy for barn og voksne!

Dette kan du fylle påskeegget til barna med

1. Fargerikt godteri.

En klassiker, selvfølgelig. Vil du ha et virkelig godt utvalg, kan vi anbefale Yummy Heaven. De har smågodt du ikke visste fantes en gang!

2. Saftige appelsiner.

Den søte og gode påskefavoritten.

3. Hobbysaker.

Perfekt påskekos! La barna lage påskepynt selv. Eller kanskje dere skal lage noe sammen? Akkurat nå er det populært å pynte egg med tatoveringer, forteller Sprell. Legg ved noen tatoveringer i påskeegget og arranger påskeverksted!

4. Leker.

Enten det er et mykt kosedyr eller favorittfiguren - en leke blir godt mottatt!

5. Aktivitetshefter.

Gi barna aktivitetshefter tilpasset alderen. Det er gøy å løse små oppgaver!

Dekorerte egg
Spill på et bord
Sprell // ARK
Kollasj med påskevarer
Sokker fra Junior Barneklær // Aktivitetsbok og malesett fra Flying Tiger Copenhagen // Kaninører og påskeskjerf fra Nille // Kopp fra Princess

6. Spill og puslespill

Spill og puslespill kan gi mange timers moro og underholdning! Spør bokhandlerne eller lekebutikkene om tips til hva som passer ditt barns aldersgruppe.

7. Kostymer og utkledning

Fargerik hårspray, et par kaninører, kostymesminke, en superheltkappe… La barna kle seg ut i påsken!

8. Gatekritt

Lek ute i vårsolen og tegn fargerike tegninger på bakken!

9. Fargerike sokker

Morsomme sokker med dyr og lignende er gøy for de minste! Lyse farger er en del av påsken, og det er gøy med sokker i mange fine farger.

10. Såpebobler

Såpebobler er gøy til utelek!

Tips!

Hos ARK får du 40% på alle spill og puslespill t.o.m. 1.april!

Sjokoladefigur til påske
Dekorert bord til påske på en stue
Sjokolade-påskehare fylt med sjokoladekuler fra Sebastien Bruno // Interiør fra Kremmerhuset
Krimbøker for påsken
Krimbøker fra ARK

Påskeegg for voksne

Hva med å gi kjæresten eller bestevennen et egg i påsken? Eller kanskje du hjelper barna med å lage et påskeegg til bestemor og bestefar? Uansett alder, er det hyggelig å bli gjort stas på. Derfor veldig koselig å gi bort et påskeegg til en du ønsker å gi en ekstra overraskelse til. Her er noen idéer til hva du kan putte i et påskeegg for voksne.

1. Eksklusive søtsaker og god sjokolade

Sjokolade og konfekt i god kvalitet, gjerne med smakfullt fyll, er ekstra stas å få. Kanskje man ikke kjøper det til seg selv til vanlig, og da blir mange ekstra glade for å få kvalitetssjokolade i gave! Hva med en stor sjokoladefigur fra Sebastien Bruno, fylt med velsmakende sjokoladekuler inni? Eller eksklusiv karamellkrem fra Olivenlunden.

2. En krimroman

Gi bort en spennende krimbok! Fyll påskeegget med gripende påskekrim. ARK anbefaler Skyggeadvokaten og Gjøkungen.

3. Små hudpleieprodukter

La mottakeren skjemme bort huden sin med gode kremer, serum og masker.

4. Velduftende såper

En luksuriøs håndsåpe fra f.eks Lexington eller Rituals er både en fin og en nyttig gave.

5. Små interiørgaver

Gi bort litt interiør - pynt, en vase, et duftlys - så kan mottakeren tenke på deg hver gang de setter det frem!

Kollasj med påskevarer
Hengende påskeegg i porselen og glass fra Backe i Grensen // Vitamin C serum fra The Body Shop // Karameller og karamellkrem fra Olivenlunden // Tørkede morbær fra Life
Utstilt påskevarer fra Kaffebrenneriet
Såpe og håndklær
Kaffebrenneriet // Lexington

6. Påskepynt

Det finnes vakker påskepynt i alle slags stiler og uttrykk. Det er ekstra koselig å ta fram påskepynt hvert år, som var en gave fra noen man er glad i!

7. Et strikkeprosjekt

Er mottakeren en strikkeelsker? Gi bort et lite prosjekt, f.eks garn og mønster til strikkede votter, pulsvanter, eller et påskeskjerf. Usikker på hva du skal velge? Stikk innom Nøstet Mitt og be om råd! De tipser om at det er populært å strikke påskeegg og morsomme påskekyllinger nå.

8. Smakfulle matvarer

Mat i god kvalitet blir alltid satt pris på! Eksklusiv pesto, sauser, spekepølser, pasta, oliven, nøttesmør… her er det mange muligheter, alt etter mottakerens smak og preferanser.

9. Fargerik sminke

Liker mottakeren å sminke seg, kan en ny leppestift, øyenskygge, blush eller eyeliner bli godt mottatt.

10. Kaffe og te

God kaffe eller te er et must for den som liker en kopp med noe varmt i!

Godteri
Sjokolade med fyll
Wellbites sukkerfritt godteri fra Life // Peanut butter cups laget av raw cacao og andre Superfood-ingredienser fra Life

Sunnere og allergivennlig godteri for liten og stor

Interessert i sunnere eller allergivennlig påskegodteri? Stikk innom helsekostbutikkene og hør om deres råd for gluten-, laktose- eller sukkerfritt godteri. Her finner du også godteri basert på naturens råvarer eller med renere ingredienser. Tørket frukt og ristede nøtter er et smakfullt, sunnere alternativ, gjerne sammen med sukkerfrie eller sukkerreduserte søtsaker. Ingredienser til å lage sin egen, sunnere sjokolade med f.eks raw kakao kan også være gøy - da kan dere lage sjokolade sammen!

Kake, vafler og kafe på et bord
Jordbærpikene

Gi bort små og store opplevelser

Hva med å gi bort et gavekort på en hyggelig opplevelse? Legg et lite kort i påskeegget som forteller at du tar med mottakeren på noe koselig! Spis en god middag sammen ute - kanskje dere skal prøve mat dere aldri har smakt før, f.eks korean corn dogs hos Teaology? Eller ta med besteforeldrene på café med kakao, fersk bakst og hyggelig prat! Vil du gjøre noe hjemme, kan du arrangere quizkveld eller påskeverksted for barna. Eller gi en påskeoppskrift dere kan bake sammen.

Både barn og voksne blir glade av en tur på kino! Sjekk ODEON Storos kinoprogram og finn filmer dere vil se.

Arranger en morsom påskeeggjakt

Gjør påsken ekstra moro med påskeeggjakt! Gjem påskeeggene rundt omkring inne eller ute, og la barna lete. Det er ofte gøy for voksne å lete også! Vil du gjøre mer ut av jakten, kan du lage et rebusløp, der hver post gir et spor eller hint om hvor neste egg befinner seg. Skal dere være ute, kan et skattekart som viser veien til påskeeggene være gøy for de eldre barna. Hva med å arrangere en påskepiknik ute først (eller inne, dersom været ikke er med på leken), og deretter erklære jakten på påskeegget for åpnet?

Hvor selges påskeegg på Storo?

Klassiske påskeegg kommer i alle farger og mønstre. For å finne påskeegg til små og store, kan du kikke innom disse butikkene: