Boktips til sommeren

Jente som leser bok ute i hagen
Coveret til boken "(Kj)ærlighets-prosjekt"
Coveret til boken "Å vanne blomster om kvelden"
Norli: Kjærlighetsprosjektet, 199,- // Å vanne blomster om kvelden av Valerié Perrin 399,-

Ser du etter lesestoff til sommerferien? ARK og Norli gir deg de beste bokanbefalingene til barn og voksen.

Bøker til voksen

Spenning

Natriumklorid av Jussi Adler-Olsen

For de som ønsker å lese noe spennende i ferien, er dette et godt alternativ! Vi følger gjengen i avdeling Q, i jakt på en seriemorder – det blir en kamp mot klokka!

Natriumklorid har alt det som utgjør en god seriemorderthriller: En spennende handling som skyter fart fra første side. Interessante karakterer og en nærmest overjordisk skurk som hele tiden ligger et skritt foran politiet.

Beinrester av Johan Theorin

En mann dør i et steinras på en øde strand på Öland. På marken ved siden av ham har noen rukket å legge en krans av roser. Da politibetjent Tilda Davidsson løfter på kransen, finner hun beinrester fra en mann som hun sist så sammen med sin gamle slektning, den 86-årige skipperen Gerlof. Gerlof er gammel og svak, men må likevel finne ut hvorfor en tragedie fra fortiden på nytt skaper redsel og hat. Et hat som er så sterkt at mordet på stranden bare er begynnelsen …

Anomalien av Hervé Le Tellier

Idet Air France 006 flyr inn i en voldsom storm i mars 2021, skjer det noe helt uforklarlig - flyet dupliseres. For hver passasjer om bord på flyet denne dagen, finnes det nå to identiske personer med samme sinn, kropp og minner.

Hva skjer med dem, nå som livene deres er delt? Anomalien er en pulserende og lynende intelligent spenningsroman hvor logikk møter magi, og som utforsker de delene av oss selv som glipper for oss.

Mordene på Fleat House av Lucinda Riley

Lucinda Rileys (1966-2021) fascinerende kriminalroman Mordene på Fleat House åpner med det plutselige dødsfallet til en elev ved Fleat House på St. Stephen's, en privat internatskole i det dypeste Norfolk, nordøst for London. Det er en sjokkerende hendelse som skolens rektor helst vil kalle «en tragisk ulykke».

Et makabert funn på skolens område gjør saken til en vanskelig drapsetterforskningen. For Fleat House skjuler hemmeligheter som er mørkere enn Jazz og hennes team kunne ha forestilt seg.

Dame som leser bok og kollasj av seks bøker
ARK: Kjærlig Hilsen fra London, 399,- // Thaisommer 429,- // Natriumklorid 429,- // Jakten på Campingkongen 249,- // Høyt Press 279,- // Sommeren alt skjedde 299,-
Coveret til boken "tilintetgjøre"
En haug med bøker
Norli: Tilintetgjøre, 499,- // Beinrester 399,- // Anomalien 379,-

Romaner

Kjærlig hilsen fra London av Sarah Jio

Jio er mange leseres favoritt, og i hennes nye, hjertevarme bestselger romanen møter vi en ung bibliotekar som arver en bokhandel fra sin mor, som hun ikke har sett på mange år. Dette leder henne ut på en reise rundt halve jordkloden. Lett og koselig sommerlektyre, for alle som liker forfattere som Lucinda Riley, Kate Morton, osv.

Kjærlighetsprosjektet av Clare Pooley

Julian Jessop er lei av å skjule den dype ensomheten han kjenner på. Han bestemmer seg for å skrive sannheten om livet sitt i en liten grønn notatbok som han legger igjen på den lokale kafeen. Han hadde ikke sett for seg at kaféeieren, Monica, skulle ta kontakt etter å ha lest historien hans. Heller ikke at hun skulle bli inspirert til å skrive sin egen historie. Lite visste Julian og Monica at ærlighetsprosjektet deres skulle få store konsekvenser for andre mennesker, og føre til både vennskap og kjærlighet.

Å vanne blomster om kvelden av Valerié Perrin

Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne. Hun vanner blomster og steller alle gravene, og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Bare én uke i året tar hun fri, for å reise til kysten og svømme i havet.

Men Violette har også sin egen sorg å bære på. Hvor har det blitt av ektemannen og datteren, og hvorfor er hun så ensom?

Over 1 million eksemplarer er til nå solgt i Frankrike, og i 2020 ble den Italias store “lockdownroman” og årets mest solgte bok”. Også omtalt som “den vakreste boken i verden”.

Tilintetgjøre av Michel Houllebecq

Romanen er lagt til et kommende presidentvalg i Frankrike. Boka starter nærmest som en politisk thriller: Kort tid før valget spres en video som viser den sittende finansministeren idet han blir halshogd med giljotin.

Romanens hovedperson er finansministerens nærmeste medarbeider. Vi følger det politiske spillet opp mot presidentvalget, hans personlige liv, med en døende far og han selv som får kreft, og ikke minst hans etter hvert gjenoppvekkede kjærlighet til sine kone.

Mat

Thaisommer: Mat til lyse sommerkvelder av Terje Ommundsen

En kokebok med enkle og velsmakende sommerretter med thailandsk vri. Ommundsen brukte pandemien til å lage mat til vennene sine og utviklet et helt nytt repertoar på hjemmekjøkkenet, hvor barndommens sørlanske sommermat fikk følge av thaismakene fra restauranten han driver.

Coveret til boken "Audiens"
Norli: Audiens 299,-
Coveret til boken "Kjempe-store pæra"
Norli: Den kjempestore pæra 349,-

Bøker til barn og ungdom

Den kjempestore pæra av Jakob Martin Strid

Denne flotte barneboken handler om et lite sted kalt Solby, hvor borgermester Jeronimus Victor Nikodemus Abraham Bjergstrøm forsvinner, og byens innbyggere fortviler. En dag får elefanten Mitcho og katten Sebastian en flaskepost med brev fra borgermesteren, som befinner seg på Den mystiske øya. I flasken ligger et frø, som de to vennene planter. Over natten blir frøet til en kjempestor pære, som de igjen forvandler til et hus!

Jakten på Camping-kongen av Jørn Lier Horst

Boken passer for barn i alderen 6-9 år og handler om Tiril, Oliver og Åtto som skal være en uke på hytta til onkel Rasmus i Sukkerbukta. Ferien deres blir raskt avbrutt. På campingplassen like ved hytta herjer det nemlig en tyv. Detektivbyrå nr. 2 tar opp jakten og leseren får være med ved å finne spor, følge ledetråder, knekke koder og løse oppgaver.

Sommeren alt skjedd av Iben Akerlie

Boken passer for barn i alderen 9-12 år. Boken handler om at Nora skal på verdens kjedeligste sommerferie til mormor på landet. Så møter hun Abbas, som har de grønneste øynene og som gjør henne helt most banan i kroppen.

Men hvorfor er Abbas redd for Dorrit i kafeen, og hvorfor finnes det ett sett med regler for Nora og ett for Abbas?

Høyt press av Jan Tore Noreng

En spennende og actionfylt bok for ungdom i alderen 12-16 år.

Mehmet har alltid vært stjerne på laget, men nå trues posisjonen hans av en ny spiller. Hva om det fantes en mulighet for å sette den nye fyren ut av spill? tenker Mehmet. Hva om han kom utfor ... ei ulykke?

Audiens av Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen

En moderne kjærlighetshistorie for ungdom, om å være den man vil være, få den man ønsker seg - og om at også et kongelig hjerte kan knuse.

Når gjengen drar til Lofoten i sommerferien, har Kalle en hemmelig plan: Han skal bli sammen med Lena igjen. Men i surfeparadis er det ikke kronprinsen som er konge, og de lokale heltene stjeler både jentene og stoltheten hans.

Produkter

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00