Chosen: klær med sosial samvittighet

kollasj med gul bakgrunn, modeller som viser frem t-skjorter
kvinne og mann som ler med blå sweats

Butikkonseptet Chosen åpnet med et brak på Storo, med deres splitter nye kolleksjon SNØLØS X CHOSEN. Butikken ligger i tredje etasje.

- Konseptet dreier seg rundt den fine og enkle tanken om at vi alle er vakre, og at ethvert menneske har enorm verdi. Vi fokuserer på fashion og kvalitetstøy, men butikken vår betyr så utrolig mye mer enn det forteller daglig leder Rolf.

For hvert plagg som kjøpes, doneres mat til et underernært barn i en uke. Hittil har butikken donert i overkant av 34.000 uker med mat til underernærte barn.

- Det beste med tøyet vårt er at det fokuserer på fashion og kvalitet, i tillegg til at det er laget med samvittighet.


kvinne som sitter på ryggen til annen kvinne og ler
fem stk med fargerike sweats
kvinne med blå sweats

Både lokalt og internasjonalt ansvar

Chosen baserer seg selv på sine verdier, dette gjelder både for retningslinjer om etisk produksjon internasjonalt. Men også rekruttering i Norge. Derfor inngår de i samarbeidet “Jobbsjansen” til Vålerenga:

- De ansatte hos oss er mennesker, som av ulike grunner har falt ut av arbeidslivet. Dette er helt fantastisk flinke folk, som har gått gjennom utfordringer i livet. Dette er selve kjernen i butikken vår: å gi folk en sjanse til. Det fortjener vi alle sammen.

Dette skiller i stor grad Chosen fra andre butikker: utover fashion, klær og moteriktige designere, fokuserer de også på forandring. Et samfunn der vi ser verdien i enkeltmennesket og stoltheten i det å være annerledes. Dette er et stolt tilskudd på Storo.

kvinne og mann med grå sweats
kvinne med gul t-skjorte