Derfor bør du ha en egen duftgarderobe!

Kvinnelig butikkansatt på Fredrik & Louisa holder en parfyme foran en hylle med produkter
To hender holder parfymen Miss Dior
To hender holder parfymene Escada og My way
Fredrik & Louisa: Miss Dior Blooming Bouqet // Escada Cherry In Japan // Giorgio Armani My Way
Produktbilde av Marbella parfyme
Produktbilde av parfymen Olympea
Fredrik & Louisa: Carner Marbella // Paco Rabanne Olympea
To hender holder tre parfymer fra Guerlain
Fredrik & Louisa: Aqua Allegoria duftserie fra Guerlain kan brukes alene eller mikses for et unik uttrykk

Vanskelig å velge bare én parfyme? I duftbaren hos Fredrik & Louisa kan du få hjelp til å lage din egen duftgarderobe!

- Mange synes det er så mye å velge i når de kommer for å finne en parfyme. Men du må jo ikke velge bare én, sier Hedda hos Fredrik & Louisa.

Akkurat som du velger antrekk etter humør og anledning bør du også velge duft etter hvordan du føler deg den dagen.

- Kanskje er du glad og sprudlende en dag, og vil ha en parfyme som merkes, og en annen dag føler du deg kanskje rolig og tilbaketrukket og vil ha en litt mer anonym parfyme, sier hun.

Ulike parfymer til jobb og fest

Når Hedda skal hjelpe noen med å finne sin duftgarderobe tar hun utgangspunkt i hva du har brukt før.

- Jeg prøver å finne ut om det er noen spesielle duftnoter du liker, eller om du kanskje vil prøve noe annet enn det du hadde sist, sier Hedda.

Enten du liker lette, tunge, krydrete eller blomstrete forsøker hun å holde en rød tråd gjennom de forskjellige parfymene selv om de har ulik tyngde og er til ulik anledning.

- Noen velger gjerne en lettere duft til hverdags, og en tyngre duft til fest/kveldstid, men det er ingen regler for når du skal bruke hvilken type duft, og det er akkurat det som er så spennende, forteller hun.


Tips til deg som skal finne ny parfyme:

  • -Husk at du alltid bør prøve parfyme på huden for å se hvordan den lukter på deg. Det er nemlig ph-balansen i huden som avgjør hvordan parfymen blir på akkurat deg, og derfor kan parfyme lukte forskjellig fra person til person.
  • Lukt på kaffebønner etter hver andre duftprøve for å nøytralisere nesen!

Miks duftene for et unikt uttrykk

Når du skal lage din egen duftgarderobe er den nye duftserien fra Guerlain et must. Aqua Allegoria er både delikat alene eller kan mikses for å få et særpreget uttrykk.

Guerlain Aqua Allegoria sin duftkolleksjon er inspirert av de vakreste hagene i verden og blir nå relansert for å uttrykke Guerlain sin kjærlighet til naturen enda mer, sier Hedda.

Alle duftene inneholder bergamott som kan beskrives som en frisk, energisk og oppløftende duftnote med en grønn aroma av te.

Bergamote Calabria, som hovedsakelig inneholder bergamott, kan brukes som layering med alle de andre Aqua Allegoria duftene for å sette et ekstra særpreg på din duft. Men det er opp til hver enkelt å mikse sin favoritt!

Takket være Guerlain sin 190-års lange erfaring med å skape duft har Aqua Allegoria nå blitt reformulert med den største andelen råmaterialer med naturlig opprinnelse. Parfymene inneholder nå opptil 95 % naturlige ingredienser, og har et design med 15 % resirkulert glass. Flaskene er designet til å vare over tid ved hjelp av vårt unike refill system.

Serien som er inspirert av naturen inneholder utsøkte og nøye utvalgte råvarer som blant annet jasmin, mynte, basilikum, solbær, grasse rose med flere. Denne ikoniske rosen har Guerlain benyttet seg av helt siden begynnelsen i 1828.

- Ikke vær redd for å spørre om hjelp! Vi har masse kunnskap om parfyme, og hjelper deg gjerne!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00