Etiske strømper fra STRØMPE

Dame og mann som viser frem sokker
Ekteparet Kristin og Geraldy startet STRØMPE i 2018
Dame med blå sokker
Hvite, oransje og blå sokker
Sokker som ikke strammer // Tennissokker fra STRØMPE

Pass godt på føttene dine ved å velge sokker og strømper i høy kvalitet fra spesialbutikken STRØMPE.

- Mange vil tenke at sokker er en uvesentlig ting, men i tillegg til gode sko kan også sokker gjøre hele forskjellen! Både for komfort, men også som prikken over i-en for å løfte et antrekk, sier Kristin hos STRØMPE.

STRØMPE er et familiedrevet selskap med Kristin & Geraldy. Med bakgrunn som grafisk designer fra Hardanger og en økonom fra New York, så bor og jobber paret dynamisk sammen med sine ulike bakgrunner i Oslo. De drev skobutikker og agentur i 15 år før de så potensialet i sokker, strømpebukser og andre praktiske produkter. I 2018 åpnet de spesialbutikken STRØMPE på Storo Storsenter.

Sokker på et stativ i butikk
Dame som står ved inngangen til butikken Strømpe
Happy Socks er perfekt å gi bort som gave

Bærekraftige sokker

Wolford, Falke, Oroblu, Calvin Klein, Happy Socks, Trasparenze, Note, Eton, og Fingerman-hansker er noen av kvalitetsmerkene du finner hos STRØMPE.

- Vårt fokus er etisk produksjon i Europa. Når du kjøper et produkt hos oss kan du være sikker på at produktet er laget under gode arbeidsforhold og inneholder rene materialer som er bra for deg. Produktene har en fin balanse mellom pris og kvalitet, forteller Geraldy.

Tips!

Vask strømpebukser uten skyllemiddel og i vaskepose for å beskytte. Sokker tas bedre vare på om du vasker dem fra innsiden og ut, og har du dem i en vaskepose blir de heller ikke separert i vask.

- Vi har et stort utvalg, og hjelper deg med å finne riktige produkter ut ifra hvilke behov du har. Det kan være å finne riktig form og størrelse på en strømpebukse, eller finne riktig hudtone på de tynne, naturlige strømpebuksene. Vi hjelper deg med å finne passende produkt til riktig anledning. Vi har anti-skli sokker for voksne, tur- og helsesokker helt opp til størrelse 50, og ikke minst morsomme mønstre og farger som Happy Socks – sokker som er populær gave!

Dame i strømper med hjerte-mønster
Svarte strømper med blondekant
Strømpebukser med mønster // Stay-ups

Strømper til fest

- Storo Storsenter er et fantastisk senter med et utrolig mangfold av kunder, og som vi håper setter pris på en liten nisjebutikk blant de store kjedene, sier Kristin.

- Mange kommer til oss når de trenger noe spesielt, som en fin strømpebukse til fest. Men vi har også utvidet kategorien med sokker betydelig for både dame og herre. Kom innom for å se utvalget vårt av hverdagssokker og gjør et etisk valg neste gang du rydder opp i sokkeskuffen!

Dame med hvite sokker
Sokker med kamuflasje mønster i blått
Hvite ankelsokker // Sokker med mønster

Slik bør du velge sokker

  • Er du varm på føttene bør du velge naturlige materialer. Hos Strømpe finner du sokker laget av 100 prosent bomull, 100 prosent merinoull og 100 prosent silke.
  • Foretrekker du tynne ullsokker hele året? Velg ullsokker som ikke klør. Bambusviskose transporterer fukt og regulerer varme, og flere bambussokker har anti-lukt egenskaper.
  • Sokker kan løse spesifikke problemer du måtte ha, som f.eks sensitiv hud, sokker som ikke strammer, anti-skli sokker, helsesokker som er CE-merket og godkjent for diabetes, kompresjonssokker og sportssokker med god passform, frottésåle, støtte til fotbuen eller i teknisk materiale med god lufting.