Sommerens smykke- og klokketrender

modell med øredobber og gullkjede
Skap ditt eget, personlige uttrykk når du velger sommerens smykker.
Halskjeder med bjørne-anheng
Bjørklund: Bamseanheng fra 99,-
øredobber med grønne stender
Bjørklund: Øreringer med stener 299,-
Bildekollage, hånd med ringer og armbånd, kjede, ringer og øredobber.
David-Andersen: Øreringer forgylt sølv 1 890,- // Øreringer Camilla Pihl m/tsavorite-stener 2 490,- // Emaljearmbånd Flora 1 990,- // Armbånd gullenke Singapore 4 165,- // Ole Lyngaard Copenhagen ringer med fargesten fra 10 400,-

På utkikk etter et nytt og friskt innslag i smykkegarderoben denne sommeren?

Bjørklund, Urmaker Larsen og David-Andersen forteller om sommerens trender, og hvordan du skal ta vare på smykker og klokker i sommerværet!

Ditt personlige preg

Sommerens smykketrender preges av lekenhet og å skape ditt eget, personlige uttrykk! Dette kan ofte gjøres gjennom layering, der du kombinerer flere smykker i lag. Dette fungerer spesielt godt med ringer og halssmykker.

- Smykketrendene denne sommeren er generelt mye preget av freshe farger, figurer og symboler som minner om sommeren, forteller Sandra, som er butikksjef hos Bjørklund. Hun trekker frem eksempler som kirsebær, vannmelon, skilpadde, delfin og lignende.

- Du kan mikse og matche disse som du ønsker, slik at du skaper et personlig preg. En annen trend i år er smykker med små bjørnefigurer i sukkersøte pastellfarger!

Gullsmykker er fortsatt i vinden, og gjør seg ypperlig til solbrun hud. Hos David-Andersen ser de særlig at øreringer i gull står sterkt.

- Øreringer i alle former: store, små, tynne, tykke, med mønster, med emalje, med diamanter, med fargestener, sier Isabell hos David-Andersen. - Gjerne flere satt sammen, dersom man har flere hull i ørene.

Kombiner gjerne også gullsmykkene med farger.

- En stor smykketrend denne sommeren er smykker med fargede stener, sier Sandra hos Bjørklund. - Vi selger mye av øreringene våre i forgylt sølv med fargede stener. De finnes med stener i grønt, rosa, lilla, hvit og multicolor. Veldig kule!

Hos David-Andersen merker de også at fargerike stener er i vinden. De trekker frem Ole Lyngaard Copenhagens Lotusringer med forskjellige fargestener som en storfavoritt. Emaljesmykker er også svært populært, i tillegg til lekre og nette gullarmbånd.

Runde øredobber med diamanter
Diamentring
David-Andersen: Øreringer m/diamanter 10 900,- // Bjørklund: Diamantring 8 998,-
perlekjede og perleøredobber
modell med øredobber og gullkjede
QOMO: Enamel Pearlie necklace 1000,- // Alua Gold øreringer 850,- Bjørklund: By Olea Mia halskjede 1 298,-
Hals med tre halskjeder
Bjørklund: Baroque perlekjede 898,-

Sommerens evige klassikere

Diamanter er skinnende og klassiske som alltid, og det er nå spesielt populært med glitrende rosetter i såkalte cocktail-ringer – sommersolen gjør en god jobb for å få diamantene til å skinne! Sandra forteller at de har fått inn en ny variant av en favoritt hos dem - nå kommer deres nydelige, klassiske diamantring også i gult gull. Fantastisk til alt, men den skinner litt ekstra i sommerens solstråler.

Perler er også en klassisk slager på sommeren, og vi ser mer og mer av baroque perler nå for tiden, altså perler som ikke er perfekt runde, men med litt ulik fasong.

- Det kan også se ut til at perlekjede har blitt en trend for gutta nå, påpeker Sandra. - De er perfekt for å gi antrekkene de ettertraktede sommervibbene. Med et par kule sølvringer på fingrene er looken komplett.

Slik tar du vare på smykkene dine om sommeren

Saltvann, solkrem, klor og svette er faste innslag om sommeren. Unngå riper og at smykkene mister glansen ved å ta noen enkle forholdsregler!

- Vi anbefaler å ta godt vare på smykkene dine, forteller Sandra. De vil holde seg mye finere dersom du husker å ta dem av deg når du sover, dusjer, bader, og trener, i tillegg til før du tar på solkrem og lignende. Det blir også mye bading i havet. Dersom du ikke tar av smykkene på forhånd, er det viktig at du husker å rense og vaske smykkene for saltvann etterpå!

Isabell fra David-Andersen mener du bør legge igjen smykkene hjemme når du skal på stranda.

- De fleste smykker blir mer slitt av bading og sand. Perler er ofte limt, og bading er derfor en dårlig kombinasjon med perlesmykker. Perler vil også tåle solkrem dårlig.

arm med sportsklokke
Urmaker Larsen: Maurice Lacroix Tide fra 6 990,-
gullklokke og gul klokke
Håndledd med sølvklokke
Urmaker Larsen: Venezianico Nereide 42mm 6 490,- // Venenzianico 1121501 36mm 3 490,- // Michel Herbelin Newport 32mm 6 490,-
Sølvfarget klokke
Urmaker Larsen: Tag Heuer Carrera 32 400,-

Klokketrendene for ham og henne

- Klokkestørrelse er individuelt, men vi ser likevel noen trender i størrelse nå, sier Thor Erik, butikksjef hos Urmaker Larsen. - Det som er litt kult å se er at herrene nå går ned i størrelse på klokkene sine, og damene gjerne bruker litt større enn vanlig.

En annen trend de har merket, er grønne urskiver. Dette er en av deres bestselgere. Fargen gir 70-tallsvibber, og mørkegrønne skiver gjør seg svært godt i dagslys.

- Ellers er også sterke 90-talls farger tilbake. Gult, oransje og blått er veldig populært, og figurerer på de nye Tide-modellene til Maurice Lacroix. De lages av plastflasker hentes opp fra havet utenfor Thailand, og hjelper derfor til med å rense havet for plastavfall. Det går ca 17 plastflasker til å lage én klokke.

Thor Erik har også anbefalinger til den som vil ha en klokke litt utenom det vanlige.

- For han som ønsker en klokke som gjør litt mer ut av seg kan vi anbefale Venezianico Nereide 42mm i gull og sort. Vi vil også anbefale samme merke til hun som vil ha en klokke som synes. Venenzianico 1121501 36mm har gul skive og gul rem, og er en sikker vinner til sommeren.

Sommerens vedlikeholdsråd for klokker

Thor Erik har en rekke vedlikeholdsråd for klokken du har på deg i sommerværet.

- Sjekk om klokken din tåler vann, dette står gjerne på klokkens skive eller baklokket. Har klokken en vanntetthet under 100ATM/100m anbefaler vi at du tar av deg klokken før du legger ut på svøm. Etter en svømmetur bør du alltid skylle klokken i ferskvann.

Men selv om klokken din opprinnelig er vanntett, bør du likevel sjekke den hvert år.

- Klokken har pakninger som sørger for vanntettheten, og disse kan bli slitne med årene, sier Thor Erik. - Før sommeren anbefaler vi å komme innom for å trykkteste klokkens vanntetthet. Dette gjøres i butikk og tar ca 10 minutter.

Husk også om du har en skrukrone på klokken, så skal denne skrus til før du bader. Det hindrer vann i å trenge inn i klokken. Saltvann er dessverre dødelig for et urverk.

- Skulle uhellet være ute og det er kommet vann inn i klokken, så må klokken til en urmaker så fort som overhodet mulig for å få tørket den, sier Thor Erik. - Har klokken vært i saltvann snakker vi få timers vindu for å redde klokken, understreker han.

Han anbefaler å generelt vaske klokken hyppig om sommeren. Det blir mye solkrem, is og saltvann som kan feste seg overalt.

- Har klokken lenke vil jeg anbefale å komme innom til en ordentlig lenkerens. Lenkerens koster 350,- og gjøres i butikk på ca en halvtime.

Har klokken din skinnrem anbefaler han at du styrer unna vann med denne. Benytt deg heller av lenke eller gummirem.

Produkter

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00