TOPP 10 anbefalinger for alle bokelskere

Tre bøker med sandstrand og palmer i bakgrunnen
Helene Flood, Elskeren

Ferietid tilbyr for mange noen sjeldne og gode stunder til å senke skuldrene og slappe helt av. Vi har samlet de beste bøkene du kan ta med deg på tur i sommer!

Det er få ting som er mer avslappende enn noen timer med en god bok i hånden. De bøkene som tar deg med til andre steder, forfattere som drar deg gjennom historien uten at en selv i det hele tatt enser alle sidene som blas forbi.

ARK bokhandel har gitt oss de beste tipsene for de bøkene du bør få med deg i sommer. Her er det noe for enhver smak- enten du er en krim-fanatiker eller du ønsker å drømme deg bort til den britiske sosieteten i Bridgeton-bøkene.

Elskeren

psykisk krim av Helene Flood, kr. 399,-

Hun fikk sitt store gjennombrudd med debutromanen "Terapeuten" i 2019, og har fått gode kritikker for sin andre bok nå. Det er en spennende psykologisk thriller.

«Perfekt krim! Å skrive god psykologisk krim, er vanskelig. Helene Floods «Elskeren» er perfekt. ... den beste psykologiske krimmen jeg har lest på mange år.»

Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 6)

Bernardino Evaristo, Jente Kvinne Annet

Jente Kvinne Annet

novellesamling av Bernadine Evaristo, kr. 379,-

Evaristo vant Bookerprisen med dette fyrverkeriet av en bok i 2019. Hun serverer oss 12 livsfortellinger der fellesstrekket er at alle må finne sin plass, til tross for de samfunnsmekanismene som har holdt dem nede.

Evaristo forteller med humor, varme og innsikt, og får frem hver enkelt stemme med imponerende historiefortelling. Et mesterverk om identitet, feminisme, tilhørighet, rase og klassekamp.

Natasha Lester, Den franske fotografen

Den franske fotografen

roman av Natasha Lester, pocket kr. 199,-

Når Jessica Mays modellkarriere får en brå slutt i 1942, sender Vogue henne til Paris for å dekke krigshandlingene. En veldig gripende fortelling fra New York Times’ bestselgerliste, perfekt for deg som setter pris på historisk drama.

Julia Quinn, En hemmelig allianse
Julia Quinn, En uventet forelskelse

Bridgerton bøkene

romaner av Julia Quinn, kr. 199,- pr bok

De to første bøkene bak Netflix sin braksuksess “Bridgerton”: “En hemmelig allianse” og “En uventet forelskelse”. Akkurat som serien er bøkene underholdende, lettbent sommerlektyre.

Grill og BBQ-bibelen

Grill- & BBQ-bibelen

kokebok av Anders Roede, Christen Roede og Roar Sandvik, kr. 249,-

Masse gode tips og oppskrifter til mat på grillen, både kjøtt fisk og grønnsaker. Nå er det på tide å rulle opp ermene, og utnytte sommertiden til å prøve nye og freshe oppskrifter!

Nino Haratischwili, Det åttende livet

Det åttende livet

roman av Nino Haratischwili, kr. 449,-

Det åttende livet er en reise gjennom et Europa i endring. Vi får servert et rystende og rørende flettverk av kjærlighet, krig og tragedier, og en sjokoladeoppskrift som viser seg å bære med seg både ekstase og fortapelse. Denne boken bør alle ivrige lesehester få med seg!

Boken hanker inn TERNINGKAST 6 fra både VG, Nettavisen og ikke minst Dagbladet;

«Det åttende livet (Til Brilka) er en blodig og frodig slektskrønike fra Stalins fødeland. (...) Som man vil forstå, er dette en rik roman med store fakter, ei bok å dykke ned i og bli totalt oppslukt av. Selv ble jeg hekta.»

Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

Michael Stilson, Kampfikseren

Kampfikseren

ungdomsroman av Michael Stilson, kr. 299,-

En actionfylt ungdomsroman om livet som fotballproff. De to første bøkene er i pocket: "Bare spille ball" (bok 1) og "Alene gjennom" (bok 2).

Michael Stilson (f. 1987) fra Trondheim er tidligere profesjonell fotballspiller og utdannet lærer. Han har jobbet for NRK med bl.a dramaserien Heimebane.

E. Lockhart, Vi var løgnere

Vi var løgnere

roman av E. Lockhart, kr. 179,-

En spennende fortelling om kjærlighet, forelskelse og en forferdelig tragedie. Men hva er egentlig sant, og hva er løgn? Hver sommer møtes alle i den rike og perfekte Sinclair-familien på en privat øy. Romanen er fortellingen om de årlige treffene, og særlig hva som hendte den sommeren fortelleren ikke er helt i stand til å huske. Fordommer, grådighet og skiftende favorisering mellom de voksne, settes opp mot kameraderiet til ungdommene.

Lucinda Riley, Den savnede søsteren

Den savnede søsteren

Roman av Lucinda Riley, kr. 449,-

Den nylige avdøde Lucinda Riley har rørt en hel verden med hennes unike fortellerstemme, og evne til å vekke følelser gjennom historiene hennes. Bøkene hennes fortsetter å inspirere, og spre leseglede, det gjelder også hennes siste bok “Den savnede søsteren”.

Tur Retur Norge

Tur - Retur NORGE

av Helene Myhre Østervold, kr. 299,-

Årets flotteste turbok fra skaperen av den populære instagramkontoen @helenemoo!

Helene er 23 år og har to hovedinteresser i livet: foto og friluftsliv. I denne boken har hun samlet alt det beste fra instagramkontoen: turforslag til både korte og lange turer i Norge både med bil og til fots, handlelister, pakkelister, turmat, kart, notatsider og mye annet den turglade vil få bruk for. I tillegg deler Helene sine beste tips for hvordan man tar de beste bildene underveis.

Enten du ønsker å reise Norge rundt, lære nye ferdigheter på grillen eller bare ta et dypdykk i et nytt univers- bøker gir deg alt. Finn din favoritt, og bruk sommerferien til å nyte. Perfekt for solsenga på stranden, eller i hengekøya i bakgården.