Verdens Biedag 20. mai

Mann som holder opp en skive fra honningkube
Visste du at...?

20. mai er Verdens Biedag! Marker dagen med oss og prøv disse herlige oppskriftene med vår egen Storo-honning!

På sentertaket har vi vår helt egen bigård, der flittige bier skaper deilig honning. Midt på sommeren kan de to bikubene ha opptil 50 - 80 000 bier hver! Sånt blir det mye honning av, og Storohonningen får du kjøpt på Coop Mega i 1. etasje. Honningen er full av antioksidanter, og kan spises som den er. Lurer du på hva du kan lage av honning? Vi har lånt disse sommerlige oppskriftene fra Coop Mega.

Foccaia med eple og timian i en langpanne

Søt focaccia med eple, honning og timian

Vi er godt kjent med den salte varianten, men visste du at italienerne også lager søt focaccia? Denne varianten er perfekt hverdagskos!

Du trenger:

  • 1/2 pk. fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 1/2 dl olivenolje
  • 3 ts honning
  • 7 dl hvetemel
  • 3 røde epler
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 ss havsalt

Slik gjør du:

  1. Rør ut gjæren i vannet. Fortsett med olivenolje, honning og mel.
  2. Elt deigen godt sammen og la den heve på et lunt sted med et kjøkkenhåndkle over i ca 30 min.
  3. Fordel litt olivenolje i en langpanne og legg deigen oppi (2 cm tykk.) La den heve 30 min til.
  4. Stikk eplebåter og frisk timian ned i deigen. Strø over salt og hell over litt olivenolje.
  5. Stek på 225 grader i 15–20 minutter.
Salat med brokkoli, blåbær, ost og mandla

Brokkolisalat med fetaost og blåbær

Honning gjør seg ypperlig i salatdressing. Denne salaten er enkel, men imponerende! Prøv den på bordet ved festlige sammenkomster.

Du trenger:

  • 1 stor brokkoli
  • 1 stor eller 2 små avokado
  • 100 g fetaost
  • 200 g blåbær
  • 100 g mandler

Til dressingen:

  • 1 ½ dl extra virgin olivenolje
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss valmuefrø
  • ½ sitron, skall og saft
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper

Slik gjør du:

  1. Del brokkolien i små buketter. Skyll og la tørke i et dørslag.
  2. Del avokado i terninger eller skiver, og smuldre fetaosten. Skyll blåbærene.
  3. Rist mandler i en varm og tørr panne til de er gylne. Pass på så det ikke svir seg! Grovhakk mandlene.
  4. Bland alle ingrediensene til salaten sammen i en stor bolle.
  5. Lag dressingen ved å piske sammen alle ingrediensene. Smak eventuelt til med mer sitronsaft, salt og pepper til slutt. Vend dressingen inn i salaten og server.
Yoghurt-is med skogsbær

Yoghurt-is med skogsbær

Vi elsker denne enkle og sunnere isen! Perfekt å nyte på varme sommerdager. Honningen gir isen det lille ekstra.

Du trenger:

  • 100 g frossen skogsbærblanding
  • 4 dl vaniljeyoghurt
  • 3 ss melis
  • 1 ss honning

Slik gjør du:

  1. Bland yoghurt, melis og honning. Kjør halvparten av blandingen med bærene og fordel i former.
  2. Vend inn hele bær i resten av yoghurtblandingen og fordel over. Sett en pinne i midten.
  3. Frys isen i 2-3 timer, til de er helt stive.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 21:00