Miljø og bærekraft

Biegård på taket, miljøvennlige handlenett og mer – her er noe av det senteret gjør for å bidra til en mer bærekraftig hverdag.

Har du noen gang tenkt over at ting du ikke tror har noen verdi, kan ha stor nytte for andre? Eller at ødelagte tekstiler eller el-produkter inneholder ressurser man kan bruke på nytt?

Ved å gjenbruke for eksempel tekstiler sparer du miljøet for den belastningen det er å produsere nye – og nettopp derfor er det viktig at tingene vi ikke trenger lenger går til gjenbruk eller resirkulering. For eksempel kan en ødelagt skinnjakke forvandles til mange nye skinnprodukter. Ganske kult, eller hva?

Miljøfyrtårn-sertifisering

Noen av våre butikker er også Miljøfyrtårn-sertifisert. Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. En av butikkene på senteret som er sertifisert er Mester Grønn.

– Dette innebærer at vi har forpliktet oss til å heve miljøprestasjonen gjennom å gjennomføre tiltak for å skape en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø for våre ansatte. Miljøfyrtårnsertifiseringen er vår dokumentasjon for vår miljøinnsats, skriver Mester Grønn på sine nettsider.

Med tilpassede kriterier for over 70 ulike bransjer, gjør Miljøfyrtårn bærekraft konkret og lønnsomt. Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser.

Miljøvennlige handlenett

Er du medlem av Storo Fordelsklubb? Da kan du sikre deg vårt nye handlenett! Skal du noen ærend er det fort gjort at det samler seg mange små poser som du kanskje ikke trenger. Da er disse nettene perfekte!

– Nettene er laget av 100% resirkulert bomull og bidrar til å gi skolegang for barn ved LAMS- skolen i Pakistan. Vi er stolt over å ha inngått et samarbeid med BOKHARI, forteller Unni Merethe.

Fra høsten 2019 har Bokhari også åpnet et vannrenseanlegg, som bidrar til å forsyne 5000 mennesker med rent drikkevann.

Som medlem av Storos Fordelsklubb kan du henvende deg til hentepunkt i 1. etasje, så kan du hente ditt handlenett. Les mer om kundeklubben

Handlenett med logo av Storo Storsenter og vase med tulipaner

Bærekraftige tjenester

Har du klær, tekstiler eller andre ting du ikke bruker? Flere av våre butikker tar i mot produkter til resirkulering eller donerer tingene dine.

Du finner mer informasjon på hva butikkene gjør for miljøet, og hva du kan levere inn, på deres butikksider.

Bigård på taket

Med flere og flere miljøutfordringer i verden blir det stadig viktigere for oss som senter å gjøre store og små tiltak for kloden vår. Sommeren 2018 inngikk vi et samarbeid med birøkter Alexander Du Rietz om å sette ut bikuber på taket.

– Etableringen av Storo biegård bidrar til å redde biebestanden. De siste årene har man verden over opplevd massiv biedød, et stort problem fordi biene har en svært viktig funksjon i økosystemet, forteller Unni Merethe Aaasgaard, senterleder på Storo.

Totalt bor det opp mot 80 000 små, buzzende venner hos oss, som også produserte mange liter honning. Les mer om biene våre her!

Bidra til å redusere matsvinn med Too Good To Go

Visste du at i Norge kaster vi 385.000 tonn mat i året? Med appen Too Good To Go «redder» du mat fra caféer, kiosker og restauranter fra å kastes, og bidrar til å redusere matsvinn. På Storo kan du hente matvarer du finner i Too Good To Go-appen hos Jordbærpikene, BIT og Baker Hansen for en billig penge. Last ned og les mer om Too Good To Go-appen.

Nye ladestasjoner til el-bil

Det skal være lett å kjøre grønt til oss! Ladestasjon til elbil finner du i parkeringshuset under Thon Hotel Storo, ODEON Oslo og XXL. Du finner mer informasjon på vår parkeringsside. Psst, fra april til november kan du også ta en bysykkel til oss. Du finner dem i Vitaminveien utenfor senteret.

Mann som viser frem inne i en biekube