Bærekraftige tjenester

Dame som måler opp lengden på en skjorte
Polarn O. Pyret tilbyr second hand.
Jakker som henger opp
Second hand barneklær fra Polarn O. Pyret

Har du ting som er brukt, men ikke oppbrukt? Vi reparerer, panter og resirkulerer det meste på Storo! ​​Se alle våre tjenester.

 • Skomaker
 • Systue
 • Renseri
 • Innbytteordning
 • Pant
 • Knivsliping
 • Reparasjon
 • Utleie
 • Second Hand
 • Tekstilretur

Gjenbruk av barneklær

Baby og barn vokser veldig raskt ut av klærne sine. Polarn O. Pyret jobber aktivt med bærekraft og tilbyr blant annet second hand. Leverer du inn brukte PO.P-plagg, får du rabatt på nye i butikken.

- Ta vare på det du allerede har, ved å for eksempel vaske ulltøy bare når det er helt nødvendig. Ofte trenger du kun å lufte det! Reparer hull og sømmer som har gått opp istedenfor å kaste plagget. Det er mye som kan fikses, sier Christine hos Polarn O. Pyret.

- Velg høykvalitets klær som kan vokse med barnet. F. eks. en body i god kvalitet med nedbrettbare mansjetter og dobbel knepping i skrittet gjør at den kan forlenges, før den gis videre i arv til neste barn.

Second hand er et godt alternativ til å kjøpe nytt.

- Vi tar imot og selger brukt Polarn O. Pyret yttertøy, ull, jeans og babytøy opptil størrelse 80 i vår butikk. I tillegg er 84 prosent av alle produktene våre laget av bærekraftige materialer, som GOTS sertifiserte jeans og ytterjakker laget av restmaterialer.

Du kan også fikse tøy som er kjøpt hos Polarn O. Pyret sin reparasjonstjeneste.

Inngangen til Flexi Systue
Flexi Systue finner du i 4. etasjen

Systue

Trenger du å stoppe et hull, sette i ny glidelås eller legge opp en bukse? Flexi Systue i 4. etasje tilbyr spesialtilpasset reparasjon og montering av alle typer klær og tekstiler.

Hos Princess får du hjelp til å legge opp og tilpasse gardiner, endre oppheng og bytte ut maljer. Du får også kjøpt ferdigsydde gardiner, som kan prøves i 14 dager før du bestemmer deg.

Har du kjøpt noe som ikke passer, er det lurt å returnere produktet, slik at du ikke ender opp med ting som ikke brukes.

Inngangen til butikken Norrøna
Knapper i hyller
Norrøna reparer ditt ødelagte turtøy // Fiks selv med stoppegarn og lapper fra Nøstet Mitt

Reparasjon av turtøy

Visste du at du kan reparere ødelagte turklær fra Norrøna? Lever i butikken og du får beskjed når produktet er ferdig. Her kan du også få tak i reservedeler du måtte trenge til produktet ditt.

- Produkter av høy kvalitet med lang levetid er et av de beste tiltakene for å gjøre et produkt mer miljøvennlig. Derfor har vi tilbudt reparasjoner siden 1929, sier Synne hos Norrøna.

Reparer selv

Har du fått et hull i kjolen eller fått en flekk på favorittbuksa får du også kjøpt stoppegarn, lapper og knapper hos Nøstet Mitt. I dag finnes det masse inspirasjonsvideoer på Youtube og Instagram til hvordan du kan sy opp bukser, redesigne plagg eller enkelt stoppe hull i klærne dine.

Mann som sliper en sko
Skomaker/Mister Minit finner du i 3. etasje

Skomaker

Har du en ødelagt hæl på bunadsskoene eller en løsnet såle på støvlene, kan du få hjelp av Mister Minit i 3. etasje. Skomakeren reparerer ødelagte sko, klær, vesker, belter og andre lær- og skinnprodukter.

- Vi reparerer sko på kort varsel, og gjør en rekke forskjellige lær- og skinnreparasjoner. Slik at du kan forlenge varigheten på ting du er glad i, fremfor å kjøpe nytt.

- Vi anbefaler å levere produkter som bunadssko og dressko i god tid før for eksempel 17. mai, så du er sikker på å få skoene dine klare i tide, sier Nichirvan hos Mister Minit.

Pigging av sko

Pigg nye og gamle sko hos XXL. Det eneste kravet til skoene du ønsker å pigge, er at de har nok såle og/eller mønster.

Husk at pigger slites raskt ut på harde flater som asfalt og betong. Derfor er det viktige å vedlikeholde disse. Det eneste du trenger å gjøre er å ta med skoene til varehuset.

Les mer om brodder og piggsko her.

Plastisk pose fra Kid
Gi nytt liv til gamle interiørtekstiler hos Kid Interiør.
Dame med pute og dyne
Princess

Tekstilretur hos Kid

Lurer du på hva du skal gjøre med dine gamle gardiner, dyner og sengetøy som ikke brukes lenger? Du kan gjøre mye fint redesign med gamle tekstiler, men dersom det ikke er mulig å gjenbruke kan du også returnere interiørtekstiler, dundyner og puter til gjenbruk hos Kid Interiør.

Slik gir du dine interiørtekstiler videre:

 1. Samle dine brukte interiørtekstiler – gardiner, duker, håndklær, sengesett, dyner og puter o.l.
 2. Legg de rene tekstilene i en returpose (som du får i en Kid-butikk og hos Hentepunktet) eller bruk en vanlig bærepose. Knyt igjen!
 3. Putt posen i en returcontainer eller lever den i din nærmeste Kid-butikk.

H&M Klesinnsamling

Hos H&M kan du levere inn dine gamle klær, uansett merke og tilstand. Lever posen med uønskede klær i kassen og motta en rabattkupong som du kan bruke ved neste kjøp.

Klær som fortsatt kan brukes blir markedsført som second-hand, mens tekstiler som ikke kan brukes lenger blir redesignet til andre produkter eller resirkulert.

Du finner også returcontainere i Gunnar Schjelderups gate vis a vis Bohus. Du kan kjøpe returposer fra Fretex for 50 kroner hos Hentepunktet i 1. etasje.

Retur av brukte dundyner og puter

Lurer du på hva du skal gjøre med gamle dundyner og -puter du ikke har bruk for lengre? Ta dem med til Princess og la dem få nytt liv! Dunen i returproduktene vaskes, sorteres og brukes som fyll i nye produkter som f.eks. dundyner eller dunjakker.

Les mer her.

Mann som sliper en kniv
Slip uskarpe kniver hos Jernia

Knivsliping

En god og skarp kokkekniv er et av de viktigste redskapene du har på kjøkkenet. Med litt omtanke og stell varer knivene enda lenger, og hos Jernia får du hjelp med profesjonell knivsliping.

- Sjekk alltid om det er mulig å fikse det produktet du allerede har, istedenfor å kjøpe nytt. Vi bruker Tormek slipesten med tilpassede jigger. Etter sliping og polering har kniven fått tilbake sin skarphet, sier Henrik hos Jernia.

Dersom du har en gammel kniv du ønsker å levere, får du 20 prosent rabatt når du kjøper en ny hos Jernia.

Stekepanner i en haug
Jernia har våde innbytteordning for kjeler og stekepanner

Innbytte av kjeler, porselen og glass

Gi nytt liv til gammel keramikk, porselen og glass ved å levere inn ødelagte stekepanner, gryter, kniver og serviser til gjenvinning hos Jernia. Til gjengjeld får du 20 prosent innbytterabatt på en tilsvarende vare.

- Det viktigste er å velge riktig produkt fra starten av, for eksempel velge en stekepanne som passer dine behov. Videre gjelder det å ta vare på produktet i henhold til produsentens anbefalinger og tips og triks fra oss i butikken. Hvis du har en vare du ikke vet hvordan du skal ta best mulig vare på, kom gjerne innom oss og spør. Vi fikser det sammen, sier Henrik hos Jernia.

- Av tjenester tilbyr vi hjemkjøring med sykkel, knivsliping, innbytteordning på kjeler/panner/glass/keramikk/kniver. Her får kunden 20 prosent rabatt hvis man leverer for eksempel en gammel kniv og kjøper en ny, sier Henrik.'

Gi brannslukkeren nytt liv

Du kan levere inn ditt utgåtte brannslukningsapparat hos Jernia. Ta med din gamle slukker og få 100 kroner i rabatt ved kjøp av en slukker som er servicert.

Sammen med Miljø Norge sørger Jernia for at din gamle brannslukker får nytt liv.

Utleie utstyr på Jernia
Samt har Jernia utleie av verktøy, griller og mye mer.

Utleie av grill og verktøy

Det å leie fremfor å eie er bedre for både miljøet og lommeboka. Særlig hvis det er ting du bruker sjelden eller bare én gang.

- Vi tilbyr utleie av et bredt sortiment med produkter og øker stadig utvalget. Nå kan du leie alt av verktøy på batteri samt grill, kjøkkenmaskin, høytrykkspyler, kantklipper, tapetfjerner og mye mer, sier Henrik hos Jernia.

Hos Clas Ohlson kan du også leie verktøy og andre smarte produkter på nett og hente i butikken på Storo. Det kan være alt fra tepperenser og vindusvaskere til drill og spikerpistol.

- Vi har også pant av tonere og blekkpatroner, og tilbyr et stort utvalg av reservedeler slik at levetiden på produktene vi selger blir lengre, forteller Trond hos Clas Ohlson.

Les mer om Clas Ohlsons bærekraftige tjenester her.

Jernia Verksted

Hos Jernia Verksted repareres et utvalg produkter slik at de varer lenger, og du slipper å kjøpe nytt. Det er smart både for deg og for miljøet.

-Vi får stadig bedre utvalg på reservedeler, og det satses stort på dette fremover. Det viktigste vi kan gjøre for miljøet er å beholde det vi har. Kaffetraktere, espressokokere, griller, lokk til termoser, drev til blendere, alt til Kenwood kjøkkenmaskiner, håndtak og lokk til kjeler og stekepanner, forteller Henrik hos Jernia.

Les mer om Jernias tjenester her.

Mann som fikser en mobil
Teknikmagasinet, Dr. Mobil og teleoperatørene tilbyr mobilreparasjoner.

Reparasjon av elektronikk

Elkjøp tilbyr både reparasjoner og reservedeler, så det blir lettere for deg å ta vare på elektronikken din. Lever produktet på Elkjøp Storo og få hjelp til å finne riktig reservedel for deg.

- Vi hjelper deg med å ta bedre vare på ting. Det kan være enkle ting som å rense filter på vaskemaskinen, ha riktig temperatur i kjøleskapet så maten bevares lengst mulig, eller å bruke batterier smartere, sier Aiobi hos Elkjøp.

- Har du el-produkter hjemme som ikke brukes lenger? Da kan du bytte det inn gjennom vår Trade-in løsning. Produktet får da et nytt liv et annet sted, og du får rabatter på et nytt kjøp.

iServices og teleoperatørene tilbyr mobilreparasjoner, som skjermbytte, batteribytte og rengjøring av iPhones.

Om det ikke er mulig å gi produktet lenger levetid, kan du levere det til Elkjøp og de resirkulerer for deg.

Batteriskift og klokkereparasjon

Har du en ødelagt klokke? Bjørklund bytter batterier og reparerer alt fra smykker og klokker, til garasjeportnøkler, søljer, pokaler og andre ting. De har urmakere og gullsmeder med bred kompetanse som utfører mer kompliserte reparasjoner. Du kan også gravere smykker og klokker hos Bjørklund.

Noen som setter på plass en diamant på en ring
Få smykkene dine renset, reparert og pusset opp hos Gullfunn

Resirkuler gamle smykker

Har du gull og gamle smykker i skuffen? Mange av oss har eldre smykker som vi aldri bruker. Resirkuler og selg ditt gull og sølv til Thune, og du kan få penger overført til din konto, eller velge deg et nytt, flott produkt hos dem.

- Gull er en begrenset ressurs og resirkulering av gull bidrar derfor til at det kan brukes om og om igjen. Dette er også godt for miljøet, sier Hilde hos Thune.

Hos Bjørklund har du også muligheten for å benytte tjenesten byttegull. Bjørklund kjøper gull og gir kunden penger for det, eller gir gode priser på et stort utvalg andre varer.

Reparasjon av smykker og diamanter

Hos Gullfunn kan du levere inn nye og gamle smykker du ønsker rense, pusse opp, rhodinere eller reparere. De kan også stramme inn ringer og få smykkenes verdi sjekket her.

Resirkulering hos L'Occitane
Resirkuler emballasjen din hos L'Occitane.

Resirkuler emballasjen din

Visste du at L’Occitane har en sin egen resirkuleringtjeneste? Du kan levere all tom emballasje til butikken, som sender det videre til korrekt gjenvinning.

Når du leverer inn tom L’Occitane-emballasje får du 10 prosent avslag på tilsvarende produkt.

Plakat fra Power om miljøvennlig retur av produkter i butikken
Lever inn gammel elektronikk hos Power.

Pant på elektronikk

Mange av oss har en brukt mobiltelefon, PC eller kanskje til og med en vaskemaskin som vi ikke bruker lenger. Nå kan du pante det du ikke trenger hos Power, og la andre få nytte av det. Produktene settes i stand på en trygg måte for videresalg, og på toppen av dette har kunden garanti og 60-dagers åpent kjøp slik som på et helt ordinært nytt produkt.

- Hver eneste dag har vi kunder som kommer innom butikken vår på Storo for å pante elektronikk de ikke har behov for lenger. Til gjengjeld får du som panter “poeng”, som kan brukes til å handle andre varer i butikken, sier Danial hos Power.

Gå inn på RePOWER pantekalkulator for å registrere produktet ditt. Da vil du få et estimat av poeng, som produktet ditt er verdt.

- Mitt beste tips til folk som ønsker å bli flinkere til å ta vare på produktene sine er å ta de med inn til butikken for en sjekk i ny og ne. Dette kan være alt fra støvrens på en PC til mer komplisert vedlikehold. Til de som alltid ønsker seg det nyeste og vil kjøpe det vil jeg anbefale å bruke Power sin panteordning, slik at produktet havner hos noen som har bruk for dette. I tillegg vil du få rabatt ved kjøp av et nytt produkt.

To damer som står utenfor butikken renseri
Mye kan fikses ved hjelp av en skikkelig rens!

Rens- og skjorteservice

Det er fort gjort å tenke at man må kjøpe nytt når klær og tekstiler får flekker, men slik trenger det ikke alltid å være. Mye kan fikses ved hjelp av en skikkelig rens!

Når du har en skjorte, dress, kjole eller et gulvteppe som trenger en ordentlig vask, står vårt lokale renseri i Vitaminveien, ovenfor Bohus og XXL, til tjeneste. Renseriet har også skjorteabonnement på rens.

Leter du etter miljøvennlige gaver?

Mange av våre butikker tilbyr produkter som har et ekstra miljøvennlig fotavtrykk, les mer her.