Miljøvennlige gaver du finner på senteret

Pakke dekorert med blomster

Her kan du finne inspirasjon til miljøbevisste, miljøvennlige og bærekraftige gaver! Se utvalget de ulike butikkene tilbyr.

Lista er ordnet alfabetisk, slik at du enkelt kan finne frem til dine favorittbutikker.

Carlings:

Selger sitt eget jeans-merke KARVE, som er laget av bærekraftige materialer. Alle deres t-skjorter og hettegensere er laget av økologisk bomull.

Cubus:

Har flere plagg som er svanemerket, samt klær i miljøvennlige stoffer som Tencel og økologisk bomull.

Dame med svart kjole og lang skjorte
Day Birger et Mikkelsen

Day Birger et Mikkelsen:

Selger både jeans og t-skjorter laget av resirkulerte tekstiler i kolleksjonen Thinktwice. Day har også kolleksjonen RE-S, som består av bager og tilbehør i resirkulerte materialer.

Enklere Liv:

Har flere produkter laget av resirkulert og/eller økologisk materiale (Ecotools, Treets, AromaHome og The Eco Bath). Bæreposene er laget av resirkulert plast.

Flying Tiger Copenhagen:

Selger pleiesett til herre og dame av blant annet rustfritt stål og bambus, samt mange veganske pleieprodukter. De har også en rekke leker, spill og kjøkkenredskaper som er FSC-merket. Her finner du også gjenbrukbart gavepapir! Rull det sammen etter bruk, og bruk det igjen til neste anledning.

For Men:

På denimfronten har Replay en innovativ «cloud» vask, hvor enzymer fjerner behovet for kjemikalier og reduserer vannbehovet med 75%. De har også en Bio-wash som er produsert i økologisk bomull og resirkulert polyester. Her finner du også økologisk undertøy fra Dovre.

Dame med svart kjole og lang skjorte
Day Birger et Mikkelsen
Dyne
Kid Interiør
Kitch'n

Green Sleep

Green Sleep tilbyr unik sovekomfort i senger og sengetøy som tar hensyn til både din liggestilling og miljøet. Sengene og sengetøyet er laget av giftfrie, resirkulerbare, naturlige, fornybare og økologiske materialer. Prøv sengene i Green Sleeps showroom i kjelleren hos NoDe.

Jordbærpikene:

Selger økologisk te fra Teapigs. Pakkene er 100 % bærekraftige, og laget med miljøvennlig emballasje. Teposene er nedbrytbare.

KappAhl:

Hele deres Newbie-kolleksjon er laget av økologisk bomull. De selger også merket Kay Day, et lounge wear-merke til dame, laget i bærekraftige materialer.

Kid Interiør:

  • Selger Ocean fiberdyne, som har et mykt polyesterfyll laget av resirkulerte plastflasker. Plasten samles inn fra strender og kystområder, og blir omgjort til nye polyesterfibre som benyttes i fiberdynen.
  • Guppyfriend vaskepose er en enkel måte å redusere mikroplast-utslipp på. Den myke, glatte overflaten gjør at færre fibre løsner under vask, og det som løsner blir fanget opp av posen, som er et filter.
  • Redown dundyne og dunpute er laget utelukkende av resirkulert dun og fjær.
  • Bokhari produserer håndlagde og resirkulerte kvalitetsprodukter av tekstil til interiørbruk. Bokhari skaper meningsfylt og trygt arbeid for både kvinnelige og mannlige pakistanske håndverkere. Og aller viktigst: De skaper utdanningsmuligheter og fremtidshåp for barn.
  • I dag er alle kroppsnære produkter til baby produsert i henhold til Øko-Tex klasse 1. All bomull til babyvarer kommer fra økologisk bomullsproduksjon.

Kitch’n:

Selger det norske merket Concept Zero, som utvikler etiske, miljøvennlige og gjenbrukbare alternativer til engangsprodukter. Alle produktene produseres uten miljøskadelige eller helseskadelige materialer, har lang holdbarhet, og er produsert CO2 nøytralt.

Lexington

Lemonwax:

Tilbyr miljøvennlig bilpleie. Alle deres produkter er plantebaserte.

Lexington:

Alle håndklærne og sengetøyet deres er Oeko-Tex sertifiserte. Flere av klesplaggene inneholder også økologisk bomull. Alt av sengetøy i tencel er produsert bærekraftig og med fornybare ressurser. Lexington selger også dunputer med 100% resirkulert dun.

Marinka:

Har nattøy og t-skjorter i Tencel, et biologisk nedbrytbart materiale. I tillegg har de mye øko-tex sertifisert nattøy og ullprodukter.

Match:

Er medlem av BCI - Better Cotton Initiative, og alle bomullsprodukter er laget av BCI-bomull. BCI fokuserer på en kontinuerlig forbedring for å oppnå langsiktig bærekraft. Dette innebærer blant annet å redusere bruken av kjemikalier, ta vare på vannressursene og bruke vannet effektivt, sikre skikkelige arbeidsforhold, jobbe for et sunt jordsmonn og å ta vare på det biologiske mangfoldet.

Lexington
Folk med ryggsekk
Norrøna

Morris:

Selger kolleksjonen "Spark SNG ECO" fra merket Samsonite. Kolleksjonen består av kofferter, sekker, vesker og toalettmapper laget av resirkulerte plastflasker. Morris fører også kortholdere og lommebøker fra Secrid, som planter trær for å redusere klimaavtrykk. Alle skinnvesker fra Rizzo og DonDonna er laget av skinn fra dyr som brukes i matproduksjon, slik at ingen dyr blir drept kun for skinnet.

Musti:

Selger det bærekraftige formerket Edgard & Cooper, som har tørr- og våtfor til både hund og katt.

NORMAL:

Hos NORMAL finner du et rikt utvalg til den miljøbevisste. De har et bredt utvalg av veganske og naturlige produkter til hår, hud, negler, munn og husholdningen. Noen av merkene er for eksempel By Veira, IVY AÏA, Nail kind, feel free og suztain. De har et stort og skiftende vareutvalg, og får stadig inn nye, miljøvennlige varer.

Norrøna:

Bruker kun økologisk bomull i klærne sine, og mye resirkulert polyester og nylon. Norrøna ønsker å bruke så mye resirkulert stoff og materiale som mulig, så lenge det ikke går på bekostning av slitestyrke og lang levetid på produktene.

Folk med ryggsekk
Norrøna
Dame med lue og strikket jakke
Qomo

Only:

Har et tiltak kalt WeCare. Alle klærne i butikken som er med på WeCare er merket med responsible. Plaggene er laget med bærekraftige materialer på en mer bærekraftig måte.

Polarn O. Pyret:

Størsteparten av klærne er laget av økologisk bomull. I tillegg er de fleste gensere og bukser regulerbare i ermene - slik at barna skal kunne vokse i dem og bruke plaggene lengre. De har også tjenesten “Second Hand” der brukt POP-yttertøy kan selges videre.

Qomo:

Fører merkene:

  • Hvisk: PETA-sertifiserte veganske vesker, som bruker resirkulert plast i sin produksjon. Godkjent av GRS (Global Recycled Standard)
  • Tomorrow Denim: Både svanemerket og EU-miljømerket.
  • ILAG: Norsk merke som bruker restelager av garn og tekstiler i produksjonen, i tillegg til å kun bruke skinn fra matproduksjon. Har også et “pantesystem” der brukte ILAG-plagg blir redesignet og solgt på nytt, som forlenger plaggets levetid
  • Hasla: Norsk smykkemerke, hvor alle produkter er laget av resirkulert sølv, og kommer med øko-vennlige smykkeesker.
Dame med lue og strikket jakke
Qomo
Dame med strikket genser
Sissi

Rituals:

Ingen av deres produkter er testet på dyr, og de jobber kontinuerlig for å forberede emballasjebruk for å minske miljøpåvirkningen.

Sissi:

Fabrikkene deres er miljøsertifiserte etter EUs kvalitetskrav. Her finner du gjenbrukbare munnbind i økologisk munnbind fra Mey. Du finner også lekre bomullsgensere og jakker i økologisk bomull fra strikkefabrikken Skovhuus, som er kortreiste og strikkes i Danmark. I tillegg fører de Calida undertøy og nattøy til kvinner og menn i serien 100% Nature. Det betyr at tekstilene er 100% nedbrytbare og hentet fra bærekraftige skogbruk.

Strømpe:

Selger sokker, tights og topper fra Wolfords Aurora-serie. Serien er bærekraftig produsert av og med biologisk nedbrytbare komponenter. Har også resirkulerte strømpebukser fra Oroblu.

Dame med strikket genser
Sissi
Skjønnhetsprodukter
The Body Shop

The Body Shop:

Produktene følger et eget community fair trade-program, og flasker/beholdere inneholder resirkulert plast. Jobber jevnlig med å kutte mengden emballasje for å minske miljøbelastning.

Traktøren:

Selger Stasher silikon bags, silikonlokk til matvarer, glass og stålsugerør, og ark i bivoks til for eksempel matpakken.

Vero Moda:

Har et bærekraftig merke som heter AWARE. AWARE by VERO MODA er en kolleksjon bestående av mer bærekraftige produkter laget av mer øko-vennlige materialer. Noen av materialene som brukes til å produsere plaggene i AWARE-kolleksjonene er for eksempel TENCEL™ Lyocell, LENZING™ ECOVERO™, resirkulert polyester og økologisk bomull.

Vitus Apotek:

Selger REN produkter, som er bruker resirkulerbar plast fra havet. De fører også Meraki og Ecooking, to økologiske og svanemerkede serier som legger vekt på miljøet.

Skjønnhetsprodukter
The Body Shop