Miljøvennlige gaver du finner på senteret

Pakke som er pyntet med blomster

Her kan du finne inspirasjon til miljøbevisste, miljøvennlige og bærekraftige gaver! Se utvalget de ulike butikkene tilbyr.

Lista er ordnet alfabetisk, slik at du enkelt kan finne frem til dine favorittbutikker.

Bagorama:

Selger kolleksjonen Magnum Eco fra Samsonite - solide kofferter laget av resirkulert forbrukeravfall fra Europa. Bagorama fører også kortholdere og lommebøker fra Secrid, som planter trær for å redusere klimaavtrykk.

Carlings:

Selger sitt eget jeans-merke KARVE, som er laget av bærekraftige materialer. Alle deres t-skjorter og hettegensere er laget av økologisk bomull.

Cubus:

Har flere plagg som er svanemerket, samt klær i miljøvennlige stoffer som Tencel og økologisk bomull.

Dame med svart kjole og lang skjorte
Day Birger et Mikkelsen

Day Birger et Mikkelsen:

Selger både jeans og t-skjorter laget av resirkulerte tekstiler i kolleksjonen Thinktwice. Day har også kolleksjonen RE-S, som består av bager og tilbehør i resirkulerte materialer.

Enklere Liv:

Har flere produkter laget av resirkulert og/eller økologisk materiale (Eco Tools, AromaHome og EcoBath). Spirital Beauty-produktene er av miljøvennlig emballasje. Flere merker er miljøvennlige (Barbeco, Abilica) eller lager gjenbrukbare produkter (Stojo) Bæreposene er laget av resirkulert plast.

Flying Tiger Copenhagen:

Selger pleiesett til herre og dame av blant annet rustfritt stål og bambus, samt mange veganske pleieprodukter. De har også en rekke leker, spill og kjøkkenredskaper som er FSC-merket. Her finner du også gjenbrukbart gavepapir! Rull det sammen etter bruk, og bruk det igjen til neste anledning.

For Men:

På denimfronten har Replay en innovativ «cloud» vask, hvor enzymer fjerner behovet for kjemikalier og reduserer vannbehovet med 75%. De har også en Bio-wash som er produsert i økologisk bomull og resirkulert polyester. Vi fører også økologisk undertøy fra Dovre.

Seng med dyne
Kid Interiør
Kitch'n/ Concept Zero

Green Sleep

Green Sleep tilbyr unik sovekomfort i senger og sengetøy som tar hensyn til både din liggestilling og miljøet. Sengene og sengetøyet er laget av giftfrie, resirkulerbare, naturlige, fornybare og økologiske materialer. Prøv sengene i Green Sleeps showroom i kjelleren hos NoDe.

Jordbærpikene:

Selger økologisk te fra Teapigs. Pakkene er 100 % bærekraftige, og laget med miljøvennlig emballasje. Teposene er nedbrytbare.

KappAhl:

Hele deres Newbie-kolleksjon er laget av økologisk bomull. De selger også merket Kay Day, et lounge wear-merke til dame, laget i bærekraftige materialer.

Kid Interiør:

 • Deres Redown dundyne og dunpute lages av resirkulert dun og fjær. Ocean fiberdyne har et mykt polyesterfyll laget av resirkulerte plastflasker fra kystsøppel.
 • Guppyfriend vaskepose reduserer mikroplast-utslipp, fordi den fanger opp fibre som løsner under vask.
 • Bokhari produserer håndlagde og resirkulerte kvalitetsprodukter av interiørtekstiler. Bokhari skaper meningsfylt og trygt arbeid for pakistanske håndverkere, og gir utdanningsmuligheter til barn.
 • Alle Kids kroppsnære produkter til baby produseres i henhold til Øko-Tex klasse 1 i økologisk bomull.
 • Fører svanemerkede stearin- og kubbelys av fornybare ressurser uten palmeolje.
 • Bruker ikke PFAS-kjemikalier (fluorkarboner), som er skadelige kjemikalier som ofte brukes til tekstilimpregnering.
 • Fører gjenbrukbare bivoksprodukter og bomullspads til sminkefjerning.

Kitch’n:

Selger det norske merket Concept Zero, som utvikler etiske, miljøvennlige og gjenbrukbare alternativer til engangsprodukter. Alle produktene produseres uten miljøskadelige eller helseskadelige materialer, har lang holdbarhet, og er produsert CO2 nøytralt.

Lexington

Lemonwax:

Tilbyr miljøvennlig bilpleie. Alle deres produkter er plantebaserte.

Lexington:

Alle håndklærne og sengetøyet deres er Oeko-Tex sertifiserte. Flere av klesplaggene inneholder også økologisk bomull. Alt av sengetøy i tencel er produsert bærekraftig og med fornybare ressurser. Lexington selger også dunputer med 100% resirkulert dun.

Marinka:

Har nattøy og t-skjorter i Tencel, et biologisk nedbrytbart materiale. I tillegg har de mye øko-tex sertifisert nattøy og ullprodukter.

Match:

Er medlem av BCI - Better Cotton Initiative, og alle bomullsprodukter er laget av BCI-bomull. BCI fokuserer på en kontinuerlig forbedring for å oppnå langsiktig bærekraft. Dette innebærer blant annet å redusere bruken av kjemikalier, ta vare på vannressursene og bruke vannet effektivt, sikre skikkelige arbeidsforhold, jobbe for et sunt jordsmonn og å ta vare på det biologiske mangfoldet.

Jente og gutt som springer på et jorde
Name It
Folk med ryggsekk
Norrøna

Musti:

Selger det bærekraftige og økologiske fôrmerket Edgard & Cooper, som har tørr- og våtfor til både hund og katt.

Name It:

Name It har et spesielt sterkt fokus på økologisk bomull som dyrkes ved hjelp av metoder og materialer som reduserer den negative påvirkningen på miljøet. Flere av deres plagg består også av resirkulert polyester som er laget av avfallsmaterialer, tencel fra bærekraftig forvaltede skogbruk, cyclo av resirkulerte fibre fra tekstilavfall mm. De har som mål å redusere de negative miljøpåvirkningene av forsyningskjeden så mye som mulig.

Normal:

Hos Normal finner du et rikt utvalg til den miljøbevisste. De har et bredt utvalg av veganske og naturlige produkter til hår, hud, negler, munn og husholdningen. Noen av merkene er for eksempel By Veira, IVY AÏA, Nail kind, feel free og suztain. De har et stort og skiftende vareutvalg, og får stadig inn nye, miljøvennlige varer.

Norrøna:

Bruker kun økologisk bomull i klærne sine, og mye resirkulert polyester og nylon. Norrøna ønsker å bruke så mye resirkulert stoff og materiale som mulig, så lenge det ikke går på bekostning av slitestyrke og lang levetid på produktene.

Dame med lue og strikket jakke
Qomo

Nøtteblanderen:

Hos Nøtteblanderen får du smakfulle nøtter, frø, te og tørket frukt. Omtrent 70% av alt i løsvekt og te er økologiske. For å spare emballasje kan du også ta med egne beholdere du kan fylle i!

Polarn O. Pyret:

Størsteparten av klærne er laget av økologisk bomull. I tillegg er de fleste gensere og bukser regulerbare i ermene - slik at barna skal kunne vokse i dem og bruke plaggene lener. De har også tjenesten “Second Hand” der brukt POP-yttertøy kan selges videre.

Qomo:

Fører merkene:

 • Hvisk: PETA-sertifiserte veganske vesker, som bruker resirkulert plast i sin produksjon. Godkjent av GRS (Global Recycled Standard)
 • Tomorrow Denim: Både svanemerket og EU-miljømerket.
 • ILAG: Norsk merke som bruker restelager av garn og tekstiler i produksjonen, i tillegg til å kun bruke skinn fra matproduksjon. Har også et “pantesystem” der brukte ILAG-plagg blir redesignet og solgt på nytt, som forlenger plaggets levetid
 • Hasla: Norsk smykkemerke, hvor alle produkter er laget av resirkulert sølv, og kommer med øko-vennlige smykkeesker.
Dame med klær fra Sissi
Dame i undertøy
Sissi

Rituals:

Ingen av deres produkter er testet på dyr, og de jobber kontinuerlig for å forberede emballasjebruk for å minske miljøpåvirkningen.

Sissi:

De fører Calida, som har miljøsertifiserte produkter i flott undertøy, nattøy og Homewear. Undertøysmerket Mey er også en av fabrikkene som har fått miljøpriser i Tyskland for å bruke bærekraftige materialer og redusere svinn. Sissis danske levrandør MASAI har alltid jobbet med å lage bærekraftige løsninger. Produktene deres har egne tagger som forteller kundene hva det innebærer fra produksjon til leveranser.

Strømpe:

Selger sokker, tights og topper fra Wolfords Aurora-serie. Serien er bærekraftig produsert av og med biologisk nedbrytbare komponenter. Har også resirkulerte strømpebukser fra Oroblu.

Skjønnhetsprodukter fra the Body Shop
The Body Shop
Stearinlys

The Body Shop:

Produktene følger et eget community fair trade-program, og flasker/beholdere inneholder resirkulert plast. Jobber jevnlig med å kutte mengden emballasje for å minske miljøbelastning.

Traktøren:

Selger Stasher silikon bags, silikonlokk til matvarer, glass og stålsugerør, og ark i bivoks til for eksempel matpakken.

Upstairs:

Et stort utvalg av lys hos Upstairs er svanemerket. Svanemerkede lys er laget av 100% ren stearin, som er en biologisk nedbrytbar råvare. Lysene er fri for palmeolje, soter minimalt (0,01) og veken er av Økotex-sertifisert bomull.

Vero Moda:

Har et bærekraftig merke som heter AWARE. AWARE by VERO MODA er en kolleksjon bestående av mer bærekraftige produkter laget av mer øko-vennlige materialer. Noen av materialene som brukes til å produsere plaggene i AWARE-kolleksjonene er for eksempel TENCEL™ Lyocell, LENZING™ ECOVERO™, resirkulert polyester og økologisk bomull.

Vitus Apotek:

Selger merket REN, som er bruker resirkulerbar plast fra havet. De fører også Ecooking, en økologisk og svanemerket serie som legger vekt på miljøet. IDUN Minerals er en bærekraftig sminkeserie.

WoolLand:

Selger plagg i ren mulesingfri ull, et biologisk nedbrytbart materiale. WoolLand er medlem av Initiativ for etisk handel (IEH).