Slik tilbereder du skrei
Norsk skrei er torsk på sitt beste, og nå forteller Janne på Coop Mega hvordan du får en fast og fin konsistens på fisken.
Se også oppskrift på skrei med chorizopølse og potetpuré.
Hver vinter svømmer skreien hundrevis av kilometer for å gyte langs norskekysten i en kort periode fra slutten av januar til april. Denne reisen gir skreien en overlegen smak og konsistens.
- Skrei er ganske lik torsk på smak, men er spesiell med tanke på at vi kun får tak i den i en viss periode på året. Skreien sendes til butikk i løpet av noen timer etter at den kommer opp av vannet, slik at den alltid selges fersk og med god kvalitet, forteller Janne på Coop Mega.
Skreifisket overholder strenge norske bærekraftstandarder, og er den mest bærekraftige forvaltede torskestammen i verden. Hver fangst kontrolleres, og fisken er underlagt strenge kvalitetskrav. Dersom skreien har kvalitetsmerke betyr det at den er helt perfekt.
Du finner et stort utvalg skreiprodukter på Coop Mega, fra hel fisk til fileter og loins, i tillegg til et bredt utvalg av skalldyr og annen fisk.
- Alle kan lage skrei. Det er enkelt å tilberede, og like godt til hverdag som til fest. Den kan både trekke, stekes og bakes. Kok opp lettsaltet vann og la fisken trekke i 15 minutter for en fast og fin konsistens, eller stek på 190 grader i 20 minutter med smør, olje og sitron.
Janne anbefaler å beregne rundt 200-300 gram fisk per person.
Tilbehør til skrei
Tradisjonelt sett serveres skrei sammen med potet og rotgrønnsaker, men du kan også gå for en mer moderne vri.
- Skrei tåler godt tomater og urter, og kan fint brukes til fiskesupper, gryter og bacalao. Du kan også fint drysse over litt sprøstekt bacon og bruke hollandaise saus eller karrisaus ved siden av.
- Eller som vi har laget her - spennende smak av sprøstekt chorizo, persille og granateple. Servert med fløyelsemyk potetpuré.
Oppskrift på skrei med kjærlighetstilbehør
Dette trenger du til 2 personer:
- 400 g skreifilet (du kan også bruke torsk)
- 1/2 l vann
- 0,25 dl salt
- solsikkeolje
- 1/2 chorizopølse (eller bacon)
- 1/2 granateple
- 1 ss bladpersille
- 1/2 sitron
- 5 mandelpoteter
- 1/4 dl fløte
- 2 ss smør
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Legg fiskestykkene i vann tilsatt salt og la de ligge i 15 minutter.
- Brun fisken i olje. Legg stykkene deretter over på stekebrett og etterstek den i ovn i ca. 4 minutter til den er gjennomstekt.
- Skjær pølsen i små terninger og stek til de er gylne og sprø i stekepanne.
- Ta kjernene ut av granateplet og rør dem inn sammen med finhakket persille og revet sitronskall.
- Lag mandelpotetpuré: Skrell poter og skjær dem i skiver eller terninger. Kok dem møre i usaltet vann.
- Hell kokevannet av og damp potetene til de er helt tørre, for å få en lett, fin purè.
- Mos dem og spe på med fløte. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.
Se flere oppskrifter med skrei her!
https://coop.no/mega/skrei
Aktuelle tilbud
-
59,90 for Coop blåbær*
Coop Mega -
75,- for Coca Cola/Urge/Fanta/Sprite*
Coop Mega -
-30% på Smak* produkter
Coop Mega -
99,90 for Norvegia 2pk
Coop Mega -
-30% på Toro ferdigretter
Coop Mega