Spar strøm med smarte produkter

Dame og mann som sitter i armkroken på hverandre
Varmeteppe fra Enklere Liv, 899,-
Tøfler og varmepumpe
Enklere Liv: Beurer fotvarmer, 799,- // Tøfler med varmepels fra Topaz, 899,- // Elkjøp: Samsung Nordic Home Varmepumpe, 13995,-
Hvitevarer
Elkjøp: LG kombiskap, 20495,- // Samsung tørketrommel, 11990,- // Power: Vaskemaskin fra GRUNDIG, 7998,-

Det er særlig tre områder som tar mye strøm i hjemmet som man kan ta utgangspunkt i; Temperatur, lys og hvitevarer.

Her er produktene som reduserer energiforbruket ditt.

Reduser strømutgifter med smarte produkter

Oppvarming står for den største delen av strømforbruket i norske boliger, og utgjør rundt 60-70% av strømforbruket i året. Mye av dette strømforbruket er vi avhengig av, men det kan likevel hjelpe en god del å skru ned temperaturen med kun én grad. Ved å skru ned temperaturen én grad kan du faktisk spare rundt 5% av strømforbruket.

Forsøk å holde temperaturen mellom 19-21 grader i hjemmet. I stedet for å skru opp varmen over dette, kan man for eksempel kle på seg en genser og varme tøfler. Enklere liv har tøfler med varmepels fra Topaz som holder hele foten varm gjennom kalde dager. Ønsker du å pakke inn føttene ekstra godt kan du også bruke en fotvarmer. Bruk fotvarmeren slik den er, eller plugg inn ledningen og sett på ønsket varme, forvarmeren bruker ikke mer enn 15 watt.

En annen måte å redusere energi og strømutgiftene på er å bruke timer for stikkontakter. Da kan du stille inn hvor lenge du ønsker at strømmen tas i bruk.

Tips!

Clas Ohlson har en timer du kan stille på 30 minutters intervaller gjennom en periode på 24 timer. Teknikmagasinet har en grenkontakt som kan styres med Google Assistant og har to USB-uttak.

Panelovn med WI-FI er også et genialt produkt. Med denne løsningen kan du styre termostatet fra hvor som helst i verden og når som helst. Da kan du tilpasse varmen etter behov eller etter strømprisene. En varmepumpe kan også være et godt alternativ. Varmepumpe gir muligheten til å bestemme temperaturen hjemme hele året, varmt eller kaldt.

Kollasj av lamper
Christiania Belysning: Malta utelampe i sort, 1599,- // NJP mini bordlampe i soft pink, 4960,- // Flowerpot sort og oppladbar bordlampe fra &Traditional, 1387,- (spar 25 %)
Kollasj av lamper og lys
Lucca oppladbar bordlampe fra &Traditional, 1282,- (spar 25%) // Oppladbar bordlampe fra Umage, 1697,- (spar 20%) // LED-kubbelys fra Enklere Liv

Spar strøm med lys

Mot mørkere tider må vi lyse opp hjemmene våre stadig mer, her kan man spare strøm på flere forskjellige måter.

Å lyse opp hjemmet med LED-kubbelys, stearinlys eller telys er både koselig og effektivt med hensyn til strømregningen. Disse fra Enklere liv har en batteritid på 200+ og naturtro 3D flamme. Å bruke LED-lys er tryggere enn vanlige stearinlys med tanke på brannfare. Lysene kan også innstilles til en timer-funksjon.

Et annet LED-produkt er LED-lyspærer. Disse har flere fordeler, blant annet strømforbruk som er mye lavere sammenlignet med glødepærene. Hos Christiania Belysning kan du få LED-lyspærer til lampen din, samt lamper med integrert LED, som i mange tilfeller er utbyttbart.

Lamper med timer er et godt energibesparende tiltak hvis du glemmer å skru av lyset. Christiania Belysning har flere lamper med timer-funksjon, der du kan velge hvor mange timer lampen skal lyse av gangen, eller skru den helt av.

Batteridrevne lys er et taktisk energibesparende alternativ. Du kan lade dem når strømmen er billigst, og bruke dem når strømmen er dyr.

Sensorpærer, som er særlig brukt til utebelysning, er en annen måte å spare strøm på. Disse pærene skrur seg på når det er mørkt, og av når det lysner.

Strømbesparende hvitevarer

Det er flere hvitevarer som står i strøm døgnet rundt. De siste årene har det blitt mye strengere krav til A sertifiseringen, så dette er noe du bør se etter når du kjøper hvitevarer.

Hos Elkjøp har de en rekke strømsparende hvitevarer og med smarte løsninger. Tørketromler med varmepumpeteknologi er et produkt som effektiviserer tørkeprosessen og reduserer energiforbruket. Varmepumpeteknologi er evnen til å gjenbruke overskuddsvarme etter at den fuktige luften er nedkjølt og kondensert. Slik reduseres energiforbruket betraktelig. Maskinen er også i stand til å tørke klærne på en lavere temperatur med denne teknologien, dette gjør at klærne blir behandlet mer skånsomt.

Kjøleskapet er et av hvitevarene som ofte tar mye energi ettersom det må stå på hele året. Dette kjøleskapet fra LG er sertifisert som A klasse og har lineær kompressor som er miljøvennlig, sparer energi, reduserer støy og bevarer matens friskhet.

En vaskemaskin i A klasse-sertifisering vil ikke bare spare strømforbruket, men også for vann. Denne GRUNDIG-vaskemaskinen fra Power har oppnådd klasse A sertifisering og bruker resirkulert plast som materiale i yttertrommelen.