En trygg og morsom Halloween for de yngste

Halloween Sprell
Bilde: Meri Meri / Sprell
halloween Nille
halloween Nille
Begge bilder: Nille
Halloween Sprell
Bilde: Meri Meri / Sprell
Halloween Sprell
Bilde: Meri Meri / Sprell

Det er ikke anbefalt å ha stor Halloween-feiring i år, men det går an å markere dagen likevel. Her deler vi noen tips og triks for trygg markering for barna.

1. Arranger Halloween-fest i små grupper

Du kan fint arrangere en liten fest for barna, så lenge det er i små og faste grupper. Inviter avdelingen i barnehagen, vennegjengen eller andre til en morsom dag ute i hagen eller inne i huset. Husk å følge de samme rådene som gjelder for barnebursdager. Maks antall personer er 10 stk.

Du finner alt du trenger av pynt, papptallerkener og lignende på blant annet Nille, Normal, Flying Tiger Copenhagen og Partyland. Gresskar kan kjøpes hos Mester Grønn.

Les også hvordan du kan pynte hjemme til Halloween!

2. La barna kle seg ut

Det er noe eget med å kle seg ut. Uansett om du vil være en superhelt, en prinsesse, en skurk eller kanskje en idrettsstjerne. Det trenger ikke være så dyrt heller. Bruk noe av klærne dere har i skapet hjemme, lag et kostyme og kjøp eventuelt inn litt småting som trengs. Det viktigste er at barna synes det er gøy. Husk at de ikke kan dele sminke med hverandre.

Kostymer til barn kan du finne på blant annet Partyland, Nille og Sprell.

3. Legg ut på skattejakt

Det kan være lurt å finne alternative aktiviteter til å gå «knask eller knep»-runden i år. Derfor kan du like gjerne arrangere en lignende øvelse i tryggere omgivelser. Plasser godteri eller annet snadder ute i hagen, i skogen eller inne i huset ditt, og la barna lete etter det ved hjelp av et kart. En sikker vinner!

4. Rebusløp med Halloween-tema

Dette kan være minst like gøy! Legg ut små gåter og hint rundt omkring i din egen bakgård/tomt, og la barna løpe rundt for å finne løsningene. Pynt løypa med alt fra spindelvev og spøkelser til gresskar. I enden av rebusen burde barna selvfølgelig få en premie.

5. Halloween-quiz med skumle premier

Barn synes det er gøy å ha gjettekonkurranser. Lag en morsom quiz bestående av spørsmål som du vet at barna kan svare på, og finn frem noen morsomme premier. Hva med å servere blodig popcorn med spindelvev som snacks? Husk i så fall å servere det i hver sin boks!

6. Tegnekonkurranse

Hvem kan tegne den skumleste tegningen? Ingen er så kreative som barn kan være. Gi barna en kopp hver med fargeblyanter og la dem tegne på en hvit duk på bordet. På den måten er de med på å dekodere selv, samtidig som de kan briljere med sine tegneferdigheter.

7. Del ut godteri som er ferdig innpakket

Det enkle er ofte det beste. Kjøp inn godteri som allerede er ferdig innpakket, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at barna tar på det samme. Hvis ikke dette frister, så går det også an å dele ut godteri med pølseklype eller skje. Det viktigste da er at det er én voksen som deler ut til andre.

Du finner masse innpakket godteri hos blant annet Normal, Nille, Coop Mega og Yummy Heaven. Godteribøtter kan kjøpes hos Normal, Nille og Sprell.

8. Se en morsom film på kino

Halloween for barn handler i hovedsak om godteri og kostymer. La barna kle seg ut i et morsomt kostyme, og ta dem med på kul kinoopplevelse på ODEON Oslo. Du må selvfølgelig stikke innom kiosken på veien. ODEON kan by på underholdende filmer for både store og små.

Du kan se hele kinoprogrammet på ODEON Oslo her .

9. Spis en djevelsk god middag

Du trenger ikke styre masse hjemme for å gjøre noe ut av årets Halloween. Du kan like gjerne flytte middagen til andre omgivelser. Ta med barna på en djevelsk god middag på en av restaurantene på Storo. Høres burger på Johnny Rockets fristende ut? Eller kanskje pizza på Egon?

Se åpningstider på våre spisesteder her.