En trygg og morsom Halloween for de yngste

Halloween Sprell
Bilde: Meri Meri / Sprell
halloween Nille
halloween Nille
Begge bilder: Nille
Halloween Sprell
Bilde: Meri Meri / Sprell
Halloween Sprell
Bilde: Meri Meri / Sprell

Halloween er morsomt, men kan også være litt skummelt.. Her deler vi noen tips til morsomme aktiviteter for de yngste!

1. Arranger Halloween-fest i små grupper

Arranger en liten fest for barna! Inviter venner fra barnehage, skole eller nabolag til til en morsom dag ute i hagen eller i hjemmet.

Du finner alt du trenger av pynt, papptallerkener og lignende på blant annet Flying Tiger, Nille, Normal, og Partyland. Gresskar kan kjøpes hos Mester Grønn.

Les også hvordan du kan pynte hjemme til Halloween!

2. La barna kle seg ut

Det er noe eget med å kle seg ut. Uansett om du vil være en superhelt, en prinsesse, en skurk eller kanskje en idrettsstjerne. Det trenger ikke være så dyrt heller. Bruk noe av klærne dere har i skapet hjemme, lag et kostyme og kjøp eventuelt inn litt småting som trengs. Det viktigste er at barna synes det er gøy.

Kostymer til barn kan du finne på blant annet Partyland, Nille, Sprell og Ringo.

3. Legg ut på skattejakt

Det kan være lurt å finne alternative aktiviteter til å gå «knask eller knep»-runde. Derfor kan du like gjerne arrangere en lignende øvelse i tryggere omgivelser. Plasser godteri eller annet snadder ute i hagen, i parken eller inne i huset ditt, og la barna lete etter det ved hjelp av et kart. En sikker vinner!

4. Rebusløp med Halloween-tema

Dette kan være minst like gøy! Legg ut små gåter og hint rundt omkring i din egen bakgård eller hage og la barna løpe rundt for å finne løsningene. Pynt løypa med alt fra spindelvev og spøkelser til gresskar. I enden av rebusen venter en premie.

5. Halloween-quiz med skumle premier

Barn synes det er gøy å ha gjettekonkurranser. Lag en morsom quiz bestående av spørsmål som du vet at barna kan svare på, og finn frem noen morsomme premier. Hva med å servere blodig popcorn med spindelvev som snacks?

6. Tegnekonkurranse

Hvem kan tegne den skumleste tegningen? Ingen er så kreative som barn kan være. Gi barna en kopp med fargeblyanter og la dem tegne på en hvit duk på bordet. På den måten er de med på å dekorere selv, samtidig som de kan briljere med sine tegneferdigheter.

7. Del ut godteri som er ferdig innpakket

Det enkle er ofte det beste. Kjøp inn godteri som allerede er ferdig innpakket med Halloween-tema! Du finner masse innpakket godteri hos blant annet Normal, Nille, Coop Mega og Yummy Heaven. Godteribøtter kan kjøpes hos Flying Tiger, Normal, Nille og Sprell.

8. Se en morsom film på kino

Halloween for barn handler i hovedsak om godteri og kostymer. La barna kle seg ut i et morsomt kostyme, og ta dem med på en kul kinoopplevelse på ODEON Oslo. Du må selvfølgelig stikke innom kiosken på veien. ODEON kan by på underholdende filmer for både store og små.

Du kan se kinoprogrammet på ODEON Oslo her.

9. Spis en djevelsk god middag

Du trenger ikke styre masse hjemme for å gjøre noe ut av årets Halloween. Du kan like gjerne flytte middagen til andre omgivelser. Ta med barna på en djevelsk god middag på en av restaurantene på Storo. Høres burger på Johnny Rockets fristende ut? Eller kanskje pizza på Egon?

Se åpningstider på våre spisesteder her.