Dette er høstens lampetrender

Lampe på sidebord
Como SC53 oppladbar bordlampe
Lampe på et bord
Lamper på et bord
Lamper fra Nille
Vegglamper
Taklampe
Clava Up Wood // Heat taklampe Northern
Taklampe
Gulvlampe
Octo 4241 // Oslo Wood

Lys opp høstmørket med stilsikre lamper og god belysning! Her er sesongens hotteste lamper fra Christiania Belysning, Kremmerhuset og Nille.

Høsttrenden

Gode lamper kan være både praktiske, stemningsfulle og vakre. Christiania Belysning ser to klare trender for belysning nå:

- Lamper med litt stramt, funksjonelt design på den ene siden, og de lekne, skulpturelle lampene på den andre siden, sier belysningsspesialist og lysplanlegger Linda Sollid.

Folk vil i stor grad ha lamper i naturmaterialer som treverk. Også metallflater, der strukturen skinner gjennom og dybden i materialene kommer godt frem, har kommet for å bli. Organiske former og levende teksturer er altså det som gjelder.

Trendsetterne er lamper med tette skjermer og skjulte lyskilder, som gir et behagelig lys uten å blende. Den røde tråden blant dem er naturmaterialer.

Lampe på bord
Lampe i en vinduskarm
Lamper fra Kremmerhuset
Lampe på bord
Lampe på bord
Asteria oppladbar lampe // Flowerbot bordlampe

Lamper i duse farger

Vi tar inn stadig flere farger i hjemmene våre. Det er de myke, spreke pastellene, de varme, hvite tonene og alle sjatteringer av natur- og metallfarger som er populære. I tillegg er krom på full fart tilbake! Det samme gjelder farget glass.

- Vi blir mer og mer glad i å bruke flere farger sammen. Det krever mer av belysningen i rommet. Da trenger du både riktig belysning og mer lys.

Lek deg med lysgul, dusrosa, lysblå og mintgrønn for å skape ditt eget sukkersøte univers.

Taklampe
Vegglampe
Nicola taklampe // Saga vegglampe

Klassiske bestselgere

Lys opp høstmørke med klassiske kvalitetslamper, som favorittene Nicola taklampe og Saga-serien.

Taklamper
Taklampe
PH5 Taklampe pale rose // Jazz eik Umage

Designlamper

Louis Poulsen, &Tradition og Umage er dansk design på sitt beste, der PH-lamper, Flowerpot og Clava er blant de store navnene. Dette er tidløse kvalitetslamper som varer.

- De fleste lamper hos oss har naturmaterialer som fellesnevner, og vi er opptatt at lampene har god kvalitet og lang levetid. Det samme er kundene, og vi merker at folk gjerne investerer litt mer i lamper, og mange vil ha designlamper. Derfor har vi et godt utvalg innenfor denne kategorien. Vi har også nylig lansert Northern og Flos i alle butikker, sier Eirik Markussen, påtroppende butikkleder i Christiania Belysning Storo.

Taklampe
Lampe på stuebord
Drop bronze // Design for the people Glossy marmor/glass

Lysplanlegging

Utover hva som er trendy og fint å se på, har lamper og belysning også en viktig funksjon i hjemmet. Lys skaper trivsel. Det påvirker energinivået og humøret vårt. Nå som høstmørket kommer, er vi mer avhengig av belysningen i rommet. Vi trenger riktig og godt lys, samtidig som det skal passe inn i den stilen vi liker.

- En annen stor trend vi derfor ser, er at folk ønsker å belyse på en annen måte enn før. Stadig flere begynner å forstå at det er helheten det kommer an på, og at én lampe ikke kan gjøre alt. De vil ha det vi kaller for grunnbelysning, som er for eksempel spotskinner eller downlights, og som gir det indirekte lyset. Dette i kombinasjon med noen få, nøye utvalgte lamper, som fungerer som blikkfang. Hos oss finner du derfor en ny totalleverandør av grunnbelysning, Antidark, som samsvarer godt med vårt univers, sier Linda.

- I tillegg til produkter som utfyller hverandre, vil folk ha hjelp til å velge ut hva som passer hos dem og hvordan de skal plassere belysningen, siden belysning er komplisert. Derfor tilbyr vi tjenesten lysplanlegging, som har vært en suksess og som vi merker stadig større etterspørsel etter, sier belysningsspesialisten.

Lysplanlegging er et digitalt lavterskeltilbud stadig flere bruker, der du sender inn bilder av

rommene du vil ha hjelp til, og en enkel skisse. I løpet av en time får du konkrete anbefalinger av en lysplanlegger til hva som passer til ditt rom og hvor du bør plassere lampene. Alt basert på dine ønsker og ditt budsjett.

Vegglampe
Vegglampe
Milano utelampe // Malta utelampe

Utebelysning

Når kveldene blir mørkere er det også viktig med godt lys ved inngangen og i gangsoner når du kommer hjem om kvelden. Det er også et godt tidspunkt for å vedlikeholde utelampene dine og sørge for at de holder seg fine i årene som kommer.

Slik tar du høstsjekken på lampene dine:

  1. Vask glassene og fjern eventuelle insekter inni lampen. Gjør du dette minst en gang i året, holder lampene seg fine lenger.
  2. Smør inn skruene med fett. Da holder gjengene seg rustfrie, og du får en lettere jobb når du skal skifte pære.
  3. Vurder om du trenger en sterkere pære. Om sommeren bruker du utelampene mest for stemning, så ha gjerne to sett lyspærer med ulik styrke du bytter på.

Kampanje (8. september t.o.m. 12. oktober)

Opptil -50% tilbud på utelamper hos Christiania Belysning

-15% rabatt på alle lamper fra Northern for kundeklubbmedlemmer hos Christiania Belysning

Opptil -30% på klassiske kvalitetslamper som lyser opp i høstmørke

Opptil -25% på designikoner fra Louis Poulsen, &Tradition og Umage

VIP-dager (12. september t.o.m 17. september)

VIP-dager med -25-50% på alle* ord. varer, så alle lamper er på -25% denne uken

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo