Riktig utstyr til høstturen

Mann som går tur
Dame og mann på tur
Norrøna: Falketind Gore-Tex Jacket herre/dame 4999,- // Pants 4399,-
Dame med fleecegenser
Mann med fleecegenser
Norrøna: Trollveggen Thermal Pro jakke dame/herre 1899-,
Fleece gensere og lue
Intersport: Norheim Rondane Ulltrøye dame/herre 549,- // Devold Nansen Lue 399,-

Ut på tur i høst? Sørg for å ha med riktig utstyr!

Vi har snakket med våre erfarne medarbeidere i sportsbutikkene. Her er deres råd for hvordan du skal kle deg riktig, for å sove ute i hengekøye eller telt, og hvilket utstyr du bør ha med på tur i skog og fjell.

Med det riktige utstyret på plass, kan høstens tur bli et minne for livet!

Aller først - kle deg riktig!

Skal du ut på høsttur, anbefaler Andreas fra Norrøna at du alltid har med deg vanntette plagg.

- Vår Falketind Gore-Tex jakke og bukse er perfekte for tur i skog og mark i all slags vær i høst. De holder deg tørr, er slitesterke og puster. Om du skal være ute en dag i skikkelig regnvær, så er disse plaggene sikre vinnere.

Han forteller også at en god fleecejakke er en must-have på kjølige høstturer. Fleece er et materiale som både varmer og tørker raskt.

- Trollveggen Thermal Pro Jacket er en av våre favoritter. Det er en meget behagelig og varm fleece som passer veldig godt under en vanntett skalljakke.


Ullplagg er også en evig klassiker, og det med god grunn. Martin fra Intersport mener at ull er noe av det viktigste du bør bruke på høstturen.

- Ull er fantastisk fordi det holder deg varm hvis du blir våt. I tillegg lukter det mindre enn syntetiske materialer, og tørker raskere. Prøv 2-lags ullplagg på korte eller lange turer, og merk forskjellen. En god lue i ull er også lurt dersom du skal overnatte ute.

Daniel fra XXL er spesielt begeistret for fjellturer. Han forteller at høsten er den fineste tiden å dra på tur på, spesielt dersom man trekker til fjells. Noe av sjarmen på fjellet på denne tiden av året er høstfargene, dyreaktiviteten, og den friske høstluften som gjør at man nyter hver eneste solstråle. Daniel mener godt fottøy er essensielt på turen.

- Et par gode sko med riktig støtte er alfa og omega. Gnagsår eller overtråkk kan fort ødelegge selv den fineste tur. I sekken bør du også ha et ekstra par sokker og ullundertøy til å skifte dersom du blir våt.