Slik pleier du sommerhåret

Dame som smiler
Nikita
Dame med hestehale og holder en blomsterbukett
Nikita

Vi elsker sommeren! For å beskytte håret mot påkjenninger fra sol og bading, kommer frisørene med sine beste tips.

Slik pleier du håret og prepper det for sommeren.

Klart vi er glade i sola - men det kan bli litt for mye for håret vårt dersom vi ikke pleier det. Sol og vann kan gi tørt hår og slitte tupper. Med riktig pleie kan du nyte sommeren samtidig som du holder håret sunt!

Forberedelser før sommeren

Daglig leder Torunn hos Nikita forteller at hårpleie bør starte litt før sommeren. Da hjelper du håret med å holde seg sunt, i stedet for å forsøke å fikse det når det allerede har blitt skadet.

Butikksjef Merethe hos Auster anbefaler at du starter hele sesongen med et frisørbesøk.

- Mitt beste tips er å ta en tur til frisøren før sol, salt, og klorvann blir en del av hverdagen. Klipp slitte tupper, ta en ekstra pleiende salongkur, fresh opp fargen, og sørg for at du har et godt arsenal av produkter til hjemmebruk. Riktige produkter er helt essensielt for å bevare hårkvaliteten og fargen gjennom sommeren, forteller Merethe.

Torunn fra Nikita er enig, og anbefaler å begynne å bruke en hårkur en til to ganger i uken i god tid før sommerferien. Stikkordet er masse fukt! Torunn anbefaler også å putte litt kur i håret og sette det opp eller flette det før du soler deg og bader i basseng - da både beskytter og pleier du håret.

Skjønnhetsprodukt til håret
Skjønnhetsprodukt og hårbørste til håret
Nikita // Auster Academy

Beskyttelse under sommermoroa

Både Torunn og Merethe er enige om at det er lurt med hårprodukter med UV-beskyttelse om sommeren.

- For å beskytte håret under soling og bading er produkter med uv-beskytter perfekt, sier Merethe. Min favoritt er Aveda Soins Soleil Protective Hair Veil. Denne har jeg alltid i veska og i strandbaggen. Påfør før du går ut i solen og etter bading.

Torunn er spesielt glad i håroljer man påfører i de sårbare tuppene, som ofte er mest utsatt for slitasje i sola. Hun anbefaler Eleni & Chris Pure Treatment Oil, som gir både varme- og UV-beskyttelse. Merethe anbefaler også håroljer, og hennes favoritt er Nutripelish Multi-use Hair Oil. Ha oljen i tørt hår på forhånd før du skal på stranda. Og ikke glem solhatten! Den beskytter både hår og farge og er et must.

Skjønnhetsprodukt til håret
Auster Academy
Skjønnhetsprodukt til håret
Dame som smiler og sitter på badestranden
Auster Academy // Nikita

I dusjen

Etter en sommertur med sol, svette og vann er det på tide å hoppe i dusjen, og dette er tiden for å pleie håret etter dagens påkjenning. Sørg for å bli kvitt alle rester av klor, salt og solkrem.

Merethe anbefaler Aveda Soins Soleil Hair and Body Cleanser. Det er en rens for hår og kropp som fjerner klor, salt og stylingprodukter. Den gir også pleie til hår og hud. Følg opp med Soins Soleil After Sun Hair Masque eller en annen hårmaske som også gir masse fukt og pleie til håret. Altså: Rens først, deretter fukt!

Torunn minner også om å gni hårmasken inn i hodebunnen også. Den kan fort bli glemt, men den kan bli tørr av solens stråler også, og derfor trenger den ekstra pleie. Har du krøller, anbefaler Merethe en leave-in balsam som beskytter krøllene.

Har du farget hår, kan både sol, klor og saltvann falme eller misfarge håret. Bruk en pleiende maske med fargepigmenter spesielt beregnet på farget hår, tipser Torunn. En slik fargemaske brukes etter sjampo, og forsterker og frisker opp din nåværende farge.

- Er du blondine anbefaler jeg å bruke Aveda Blond Revival en gang i uken for å fjerne uønsket gulskjær og klarne opp fargen, forteller Merethe.

Dame som smiler og sitter på badestranden
Skjønnhetsprodukt til håret
Dame med flette
Auster Academy // Nikita
Dame som fikser håret sitt
Nikita

Frisyrer til sommerdagene

Frisørene har selvsagt også noen tips til sommerlige frisyrer! Torunn forteller at sommeren er tiden der du kan gi håret en velfortjent pause fra overdreven styling og elektriske varmeverktøy. I stedet anbefaler hun å bruke leave-in produkter som skaper den bølgete og teksturerte “beach-looken”. Hennes favoritter er fra Kérastase og Eleni & Chris.

Merethe liker også den naturlige looken for sommerhåret, og anbefaler å skape tekstur med saltvannsprodukter. Hun forteller at Bumble and Bumble har mange typer, som skaper alt fra den tørre looken til mer glans. En Ghd styler kan hjelpe med å skape mer bevegelse og bølger.

- Fletter i forskjellige variasjoner er også veldig sommerlig, smiler Merethe. - Det har også en nyttig effekt, da man kan få håret litt vekk fra ansiktet på veldig varme dager. Så vil jeg til slutt slå et slag for den gode gamle hårklypen, som er både praktisk og vakker!

Dersom du har kortere hår eller ikke er glad i fletter, foreslår Torunn å tvinne håret og feste med en fin spenne - enkelt og sommerlig!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00