Hvordan vaske vinduer

Dame som vaske vinduet
Vaskeutstyr
Elkjøp: Electrolux dampvindusvasker 999,- // Jernia: Kärcher glassrengjøring 139,- // Kärcher vindusvasker 629,- // Clas Ohlson: Kärcher vindusvasker WV 2 Premium 699,- // Forlengningsskaft til Kärcher vindusvasker 549,-

Usikker på hva slags utstyr du trenger, og hvordan vaske vinduene hjemme? Sjekk ut våre beste tips til utstyret og selve vasken.

Utstyr til vindusvask

Med riktig og godt utstyr går jobben unna.

Jernia har produkter fra Sini som er produsert i Finland og har 5 års garanti!

- Disse ligger dessverre ikke på Jernia.no, men vi har dette i butikk og har hatt det i mange år. Sini har vanvittig gode produkter, med høy kvalitet. Forteller Henrik fra Jernia.

Du klarer deg fint med dette, men noe ekstra tilbehør kan være greit å anskaffe.

Utstyr som klikkskraper / vindusskraper kan være nødvendig dersom vinduene er veldig skitne. Med denne skraperen får du enklere vekk skitten, men husk å bruke en lett hånd så ikke vinduet tar skade.

Med mikrofiber glassklut kan du bruke kaldt vann og droppe såpen. En mikrofiberklut beregnet på glassflater blir hardere og vil gjøre mer nytte for seg med kaldt vann.

En vindusvasker fra Kärcher et supert alternativ. Da blir vindusvasken både lettvint og tidsbesparende. Denne batteridrevne vindusvaskeren får du med både vindusspray og forvasker. Det bare å slå på maskinen og dra rett over vinduet for skinnende blanke vinduer.

Du kan også kjøpe et forlengningsskaft så du slipper å klatre på møbler for å nå opp til høye vinduer. Maskinen kan også brukes på andre jevne overflater som dusjkabinett, speil og fliser.

Dampvindusvasker fra Electrolux er en annen versjon som fungerer på samme måte, like lettvint og fint.

Dette trenger du til vindusvasken:

  • Bøtte
  • Såpe
  • Svamp
  • Nal
  • Klut
Vaskeutstyr
Jernia: Vindusvasker 159,-// Nal 99,50 // Skaft 319,- // Kid: Nal 129,90 // Mikrofiberklut multi 119,90

Hva slags såpe kan brukes til vindusvask?

Dersom du tenker å bruke en vanlig klut er det greit å ha en dråpe zalo i vannet. JIF vindusvask gjør at nalen går lettere over glassflaten og gir stripefritt resultat. Kärcher har glassrengjøring som er god å bruke på glass og speil. Denne er også effektiv på vanskeligere flekker, for eksempel av olje eller fett.

Slik vasker du vinduene

  1. Fyll en bøtte med lunkent vann og bland deretter inn såpen. Vi blander inn såpen etter vi har fylt bøtten for å unngå for mye såpeskum som skaper skjolder på vinduet.
  2. Bruk en forvasker (svamp eller klut) til å fukte hele vinduet. Husk! Ett og ett vindu av gangen. Da unngår du at såpen tørker og lager stygge skjolder på vinduet.
  3. Deretter bruker du en nal for å skrape unna såpevannet. Bruk gjerne S-teknikken. Denne teknikken er som å kjøre slalom mellom vinduskantene for å få med deg såpevannet på best mulig måte.
  4. Tørk så vinduskantene og eventuelle såperester bort med en mikrofiberklut.
  5. Voila! Skinnende rene vinduer!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00
Åpent i dag 10:00 - 19:00
Åpent i dag 10:00 - 19:00