Hvordan vaske vinduer

Dame som vaske vinduet
Kollasj av vaskeutstyr
Elkjøp: Electrolux dampvindusvasker 397,- // Jernia: Kärcher glassrengjøring 139,- // Kärcher teleskopsett til vindusvasker 549,- // Clas Ohlson: Kärcher vindusvasker WV 2 Premium 799,-

Usikker på hva slags utstyr du trenger, og hvordan vaske vinduene hjemme? Sjekk ut våre beste tips til utstyr og vindusvasken.

Utstyr til vindusvask

Med riktig og godt utstyr går jobben unna.

Jernia har flere gode løsninger for vindusvask, både manuell og maskinell rengjøring.

- Den enkleste måten å få skinnende rene vinduer er å bruke Kärchers vindusvasker, selv får jeg godt resultat med denne! Og for de som er litt mer erfarne, så har Sini vanvittig gode produkter. De er i høy kvalitet, produseres i Finland og har 5 års garanti, forteller Henrik fra Jernia.

Utstyr som klikkskraper / vindusskraper kan være nødvendig dersom vinduene er veldig skitne. Med denne skraperen får du enklere vekk skitten, men husk å bruke en lett hånd så ikke vinduet tar skade.

Med mikrofiber-glassklut kan du bruke kaldt vann og droppe såpen. En mikrofiberklut beregnet på glassflater blir hardere og vil gjøre mer nytte for seg med kaldt vann.

En batteridrevet vindusvasker fra Kärcher et supert alternativ. Da blir vindusvasken både lettvint og tidsbesparende. Denne batteridrevne vindusvaskeren får du med både vindusspray og forvasker. Det bare å slå på maskinen og dra rett over vinduet for skinnende blanke vinduer.

Du kan også kjøpe et forlengningsskaft, så du slipper å klatre på møbler for å nå opp til høye vinduer. Maskinen kan også brukes på andre jevne overflater som dusjkabinett, speil og fliser.

Dampvindusvasker fra Electrolux er en annen versjon som fungerer på samme måte, like lettvint og fint.

Dette trenger du til vindusvasken:

  • Bøtte
  • Såpe
  • Svamp
  • Nal
  • Klut
Kollasj av vaskeutstyr
Dame som vasker vindu
Jernia: Sini vindusnal 40cm kr129,- // Sini vindusvasker m/mikrofibertrekk kr169,- // Kid: Nal 129,90 // Mikrofiberklut multi 119,90,-

Hva slags såpe kan brukes til vindusvask?

Dersom du tenker å bruke en vanlig klut, er det greit å ha en dråpe oppvaskmiddel i vannet. JIF vindusvask gjør at nalen går lettere over glassflaten, og gir stripefritt resultat. Kärcher har glassrengjøring som er god å bruke på glass og speil. Denne er også effektiv på vanskeligere flekker, for eksempel av olje eller fett.

Slik vasker du vinduene

  1. Fyll en bøtte med lunkent vann og bland deretter inn såpen. Vi blander inn såpen etter vi har fylt bøtten for å unngå for mye såpeskum som skaper skjolder på vinduet.
  2. Bruk en forvasker (svamp eller klut) til å fukte hele vinduet. Husk å ta ett og ett vindu av gangen. Da unngår du at såpen tørker og lager stygge skjolder på vinduet.
  3. Deretter bruker du en nal for å skrape unna såpevannet. Bruk gjerne S-teknikken. Denne teknikken er som å kjøre slalom mellom vinduskantene for å få med deg såpevannet på best mulig måte.
  4. Tørk så vinduskantene og eventuelle såperester bort med en mikrofiberklut.
  5. Voila! Skinnende rene vinduer!

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00