Pynt uteplassen til solskinnsdagene

Spisegruppe ute
KID Interiør
Stol og en krakk ved et basseng
Stol og bord med drinker
Møbler fra NoDe: Fiesta soft solstol 2875,- og Chico soft fotskammel 1399,- // Sirio bord 2375,- og Spring stol 1305,-

Det er vår i luften, og det klør i fingrene etter å fornye uteplassen etter en lang vinter!

Mester Grønn, KID og NoDe forteller hvordan du kan friske opp uterommet med vakre blomster og innbydende interiør.

Freshe hagemøbler som tåler det meste

Leila fra NoDe at nye utemøbler er en god måte å fornye uteplassen på. Om du vurderer dette, anbefaler Leila å tenke gjennom hvor mye plass du har til disposisjon, og hva du har lyst til å bruke utearealet ditt til.

- Vil du sitte og nyte ettermiddagssolen, er ingenting bedre enn en god og komfortabel stol, sier hun. - Da anbefaler jeg den italienske stolen Fiesta. Har du lyst til å spise en liten frokost i morgensolen, trenger du et lite bord og to stoler.

Utesofa
Stoler
Bord so er tildekket
Spisegruppe ute
Vital/Vitality utestoler fra KID fra 599,-

Har du større uteareal, kan du gå for en sittegruppe eller en spisegruppe - men ifølge Leila foretrekker de fleste sittegrupper. Modulbaserte utesofaer har også blitt veldig populære de siste årene.

- Da kan du tilpasse sofaen slik du ønsker. Modulsofaen Bris er veldig populær hos oss, særlig i gult og grønt. Det er stor interesse for hagemøbler i freshe farger, sier Leila.

Hun opplever at folk ikke lenger ønsker tunge tremøbler som trenger vedlikehold hver sesong. I stedet går møblene i rustfritt stål, aluminum og gjennomfarget plast. Da kan du nyte solen, i stedet for å bruke tid på å pusse møblene.

Greta fra KID er enig i at utemøbler i nye, flotte farger er perfekt for å friske opp uteplassen. Samtidig skal de være solide, slik at de tåler norsk vær og vind. Da kan de vare i mange år.

- Dette året har vi et ekstra stort fargeutvalg på våre bestselgende utestoler i anti-UV-coating, som ikke falmer i sollys, sier Greta. - Frostsikre er de også!

Utesofa med puter og pledd
NoDe: Easy utesofa 2-seter 28250,-
Taklampe som henger fra et tre
Puter i forskjellige farger
Utesofa dekket med mange puter
NoDe: Sky utependel 1250,- // puter fra KID

De små grepene som skaper en stor forskjell

Har du utemøbler fra før, er det også mange mindre grep du kan ta for å fornye uterommet.

Leila fra NoDe anbefaler fargerike pynteputer. Samtidig er det viktig å ikke overdrive - du skal ha plass til å sitte også! Greta fra KID opplever at pynteputer og sitteputer er svært populære for å gi uteplassen det lille ekstra. De blir alltid utsolgt for større sitteputer tidlig i sesongen, så i år har de forberedt seg med et enda større utvalg.

Det finnes også mye forskjellig pynt som kan gi uteplassen et nytt uttrykk.

- Tenderflame-lykter har blitt veldig populære, både ute og inne, forteller Leila fra NoDe. - Har du vegger eller gelender ute, kan du henge opp noen lysslynger. De skaper en fantastisk atmosfære!

Har du et bord, gjør det seg godt med litt pynt her. Dersom du har et stort sofabord, kan bordpeis være et alternativ. Om du derimot har et lite spisebord, trenger du ikke mye pynt. Ikke mer enn to lysestaker, tipser Leila, for ellers kan det bli for overfylt.

Greta fra KID anbefaler å fornye med et par frostsikre potter. Da kan du la plantene stå ute fra tidlig vår til senere på høsten om du ønsker det. Skap gjerne soner på terrassen med potteplanter, eller plant høye busker i pottene så plantene kan fungere som skygge- eller vindskjerming. De store pottene er også veldig fine å bruke som et lite avlastningsbord eller sitteplass om du vender dem opp ned.

Lyng i kurver
Vårlyng fra Mester Grønn
Påskeliljer i kurver
Blomster i kurvpotte
Blomster i kurvpotte
Narciss og salix, Helleborus (julerose) og viola fra Mester Grønn
Hageutstyr på en benk
Potter og vekstduk fra Mester Grønn

Slik lykkes du med vårblomstene på uteplassen

Ingenting er hyggeligere enn en blomstrende velkomst ved inngangspartiet, eller en frokost omgitt av blomster på uteplassen. Men pass på – det kan fortsatt komme nattefrost, så det er viktig å velge vårblomster som tåler dette. Marianne fra Mester Grønn vet heldigvis godt hvordan du bør gå frem på denne tiden av året.

- Viola, påskeliljer og andre løkblomster, tusenfryd, juleroser og vårlyng er noen tøffinger og er de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader, forteller hun.

- Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet. Å være herdet innebærer hvor lenge de har fått stå ute i lav temperatur i forkant.

Hun tipser også om at det er lurt å plante vårblomstene i kurver og krukker som det er lett å flytte på. Ved ekstra kalde netter kan krukken bæres inn eller settes mot en lunere vegg. Du kan også dekke blomstene med en vekstduk eller et tynt fleecepledd. Og husk at selv om plantene kan virke litt slått ut etter en frostnatt eller to, vil de snart reise seg igjen.

Hos Mester Grønn finner du utepottene Ecopots i mange størrelser og farger, som er supre til å fornye uteplassen. Pottene er laget av resirkulert plast, men ser ut som de er laget av betong. Det resirkulerte materialet gjør at pottene både er bærekraftige, veier lite, er frostsikre og ikke sprekker så lenge du behandler dem riktig.

Om våren er det også viktig å gi bier og humler en god start. Blomster, planter, løk og frø hos Mester Grønn som bærer merket «bievennlig» både tiltrekker seg bier og har pollensom biene trenger. La uteplassen bli et godt sted for biene også!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 18:00