Pynt uteplassen til solskinnsdagene

Uteplass med plantepotter
Mester Grønn
Ting til uteplassen
Lysslynge
Upstairs
Håndklær som henger på en dør
Utekjøkken
Princess

Det er vår i luften, og det klør i fingrene etter å fornye uteplass og balkong etter en lang vinter!

Plantasjen, Kid, Mester Grønn, Princess og Upstairs forteller hvordan du kan friske opp uterommet med flotte hagemøbler og innbydende interiør.

Enkle grep som fornyer uteplassen

Upstairs forteller at det ikke alltid skal så mye til for å gjøre uteplassen, balkongen eller terrassen klar for en ny sesong. Skap en flytende overgang mellom ute og inne ved å bruke samme fargeskala, materialer og stil som inne. Frodige planter, dekorative blomsterpotter, puter og stemningsfull utebelysning er også viktige virkemidler som gir stor effekt. Om du har et stort uteområde kan det være spennende å skape forskjellige soner. Levegger, busker, trær, blomsterkasser skaper deilige bakvegger for en god atmosfære og koselige soner ute! Et ekstra tips her er å kartlegge solforhold før sonene bestemmes, forteller Upstairs.

Skap stemning

Princess har også lang erfaring med fornøyelse av uteplassen og deler disse tipsene:

 • Pynteputer og praktiske puter: Så lenge de ikke utsettes for sterkt sollys og regn, kan du like gjerne bruke pynteputer i utesofaen som inne i stua. Vi har også praktiske sitteputer med hank og nytt av året er den fine benkeputen.
 • Voksduker: Kjøp dem metervis hos Princess, så får du en duk spesielt tilpasset ditt bord. De tåler vann og er fine til hobbyprosjekter og planting. For vindfulle plasser og dager har vi klyper og lodd som holder duken på plass.
 • Varme pledd: Lar deg nyte tiden ute litt lenger på kjølige dager - i tillegg til å være dekorative.
 • Lykter: Skaper en koselig stemning, og kommer med både LED-lys og levende lys.
 • Vaser med friske (eller kunstige) blomster gjør uteplassen frodig.
 • Utekjøkken: Matchende kjøkkenhåndklær, grytekluter, grillvotter, forklær og kjøkkenkluter gjør kjøkkenet lekkert - enten det er inne eller ute. Sett i gang grillsesongen med skjærefjøler i akasietre, krydderkverner og oljer.
 • Maritim stemning: Blåtoner og maritime elementer som skjellpynt i vinduskarmen, gjestehåndklær med ankerpynt og sengetøy i maritimt mønster er perfekt på sommerhytta.
 • Sove ute: I sommer flytter vi sengen ut, fyller den med deilige puter dyner, sengetøy og tepper med stemningsfulle lykter i trærne, og nyter en natt på terrassen.
Hengekøye med pledd
Princess
Utesittegruppe
Plantasjen
Utesittegruppe
Plantasjen

Nye hagemøbler? Dette er Plantasjens tips

Skal uteplassen få nye hagemøbler? Plantasjen forteller at det å vurdere noen faktorer på forhånd gjør det enklere å finne de perfekte hagemøblene. Ifølge dem bør du tenke over dette:

 • Stil: Hvilken følelse vil du skape - er det livlige eller rolige farger, et klassisk eller moderne uttrykk?
 • Uteplassens størrelse: Mål, så får du en idé om hvordan du kan møblere.
 • Antall sitteplasser du trenger
 • Funksjoner: Skal møblene kunne stables? Innebygd oppbevaring? Justerbar ryggstøtte?
 • Materiale: Tåler de å stå ute dersom du ikke kan lagre dem inne? Hvor mye tid vil du bruke på vedlikehold? Hvilke materialer passer til stilen du vil ha?

Plantasjen anbefaler nyheten Quick Dry Foam, der vannet slippes rett gjennom og tørker raskt. Da trenger du ikke ta inn putene når det regner! Ønsker du deg noen tropiske vibber, er nyheten Manila noe for deg. Møbelserien er laget av bambus, som lager en tropisk stemning.

To som sitter ute på kvelden
Kid Interiør
Uteplass
Kid Interiør

Frostsikre utemøbler og andre trender

Sesongens kolleksjon med hagemøbler og tilbehør fra Kid er frostsikker og behandlet for å ikke falme i sollys - da kan du ha dem stående på verandaen gjennom hele vinteren. De forteller at en trend de har tatt inn til uteplassen er store og lange sitteputer. Perfekt for å kjapt skifte uttrykk på uteplassen! De har også mange duse farger, som er fint å leke seg med for en frisk stil.

Deres populære blomsterpotter - som også kan brukes som sidebord eller krakk - er også en enkel måte å tilpasse uteplassen på, i tilfelle du får gjester på besøk. De anbefaler også deres nye vakre, keramiske krukker, som også tåler å stå ute i finværet.

Og leter du etter den siste finishen, forteller Kid at forseggjorte statement pieces er utrolig populært akkurat nå.

Uteplass med plantepotter
Uteplass med plantepotter
Mester Grønn

Lag deg en frodig oase

Mester Grønn er opptatt av å gjøre uteplassen frodig med vakre planter.

- Skap middelhavsstemning på terrassen med oliventrær, palmer, duftende lavendel og smakfulle krydderurter, tipser Mester Grønn Storo.

Vil du lage en trendy oase, kan du mikse og matche ulike sorter og høyder av bugnende planter, forteller Mester Grønn.

- Sett gjerne plantene sammen i grupper, og bruk kurver sammen med Ecopots for å myke opp uttrykket. Alt du trenger finner du hos Mester Grønn.

Ecopots er moderne utepotter som er laget av resirkulert plast, men ser ut som betong. Pottene er bærekraftige, veier lite, er frostsikre og sprekker ikke hvis du behandler dem riktig.

Mester Grønn minner om at sommerblomster vokser mye i løpet av sesongen, og anbefaler store nok potter så røttene får god plass. I store potter og krukker holder jorden også bedre på fuktigheten, slik at du slipper å vanne så ofte.