Pynt uteplassen til solskinnsdagene

Hagemøbler
Kid Interiør
Dekorert uteplass med utsikt
Dekorert uteplass
Bohus: Carpi modulsofa, fra 2199,-

Det er vår i luften, og det klør i fingrene etter å fornye uteplass og balkong etter en lang vinter!

Enten du drømmer om et frodig grøntområde eller et stilig og komfortabelt uterom, har vi alt du trenger for å skape ditt eget lille paradis midt i Oslo.

Slik innreder du verandaen

Uansett størrelse på balkong eller terrasse kan du innrede et innbydende og komfortabelt uterom ved hjelp av noen enkle grep. Det handler om å utnytte plassen i form av fleksible møbler, planter som tåler å stå ute og stemningsfull belysning som gjør at du kan bruke plassen fra morgen til kveld.

Dekorert uteplass
Dame som sitter ved vannbasseng
Bohus: Garden sidebord, fra 1599,- // Capri uteteppe, fra 2299,-
Dekorert uteplass
Mielo stol fra Bolia

Modulær sittegruppe

Modulære møbelsett er perfekte for både små balkonger og store terasser. Bohus anbefaler Carpi-hjørnemodul som tilbyr fleksibilitet og stil, og lar deg bygge og tilpasse din sittegruppe nøyaktig slik du ønsker.

Kid har på sin side fått inn nyheten Vienna loungesett, som inneholder både sofa med moduler, bord og matchende loungestoler i imitert teak.

Uansett uteplassens størrelse, kan du enkelt skape et innbydende og komfortabelt uterom med fleksible møbler som dette.

Hagemøbler
Vienna loungesett fra Kid
Hagemøbler
Hagestol
Kid Interiør: Hagestoler, 799,- // Stol i kunstrotting
Skåler
Tildekket bord
Kid Interiør: Bilde 1 - Skåler fra 119,- // Glassmugge, 499,- // Bilde 2 - Voksduk, 499,- // Tallerken, fra 179,-

Utemøbler for nordisk klima

Tenk på at utemøbler i et nordisk klima må tåle varierende vær, fra stekende sol til tunge regndager.

- Våre utemøbler er behandlet med UV-coating som reduserer falming, i tillegg til å være frostsikre, forteller Greta hos Kid.

Hun anbefaler også kunstrotting, som gjør møblene mer holdbare.

- Rottingmøbler er alltid trendy, men med kunstrotting får du møbler som også holder i all slags vær. De er dessuten mye enklere å rengjøre for sol og pollen.

Fargerik dekor

Dekorer med farger! Vår og sommer er tiden for å lyse opp hjemmet i takt med den blomstrende naturen. Visste du at farger faktisk kan gjøre underverker for humøret?

Gi mer liv til plassen du skal innrede med fargerike puter, pledd og duker, samt lekre skåler, vannkarafler og vaser formet som bær og blomster. Dette setter virkelig prikken over i-en for interiøret.

Produkt for velikehold av utemøbler
Guardian vedlikeholdsprodukter fra Bohus

Stilige sidebord og utetepper

Tenk at balkong og terasse er en forlengelse av stuen, og gjør det like koselig ute som inne. Med fine sidebord og lekre utetepper tilfører du en ekstra touch og stil til uteplassen.

- Garden sidebord er designet av Halvor Bakke og kommer i to forskjellige størrelser i betong. Sett det gjerne på et Capri uteteppe, for en ekstra koselig look. Dette er like pent inne som ute, forteller Marin hos Bohus.

Bolia visker også ut grensene mellom ute og inne i sin nye vårkolleksjon, som består av møbler i nordisk og luksuriøst design. Har du innglassert balkong eller vinterhage er det ingen fare for å bruke møbler som du ville gjort inne. Flytt gjerne møblene rundt i hjemmet etter sesong, slik at de har bruksområder hele året.

Viktig vedlikehold

Ikke glem vedlikeholdsprodukter for å beskytte dine utemøbler, slik som impregnering, møbelolje og lakkvask.

- Guardian tilbyr et bredt sortiment av vedlikeholdsprodukter for både utendørs og innendørs bruk, noe som er den billigste forsikringen for å bevare sommerkosen år etter år, sier Marin.

Dekorert uteplass
Christiania Belysning: Oppladbar bordlampe fra &Tradition, 1795,-

Stemningsfull utebelysning

Når du ønsker å forlenge sommerkvelden er belysning på uteplassen din beste venn. Ikke bare at det er praktisk, men det bidrar også til å skape en stemningsfull og innbydende atmosfære.

Vegglamper kan kaste et mykt lys over balkongen og stående lamper bidrar til å lyse opp hagestier. Dekorative lyslenker kan også brukes så og si hvor som helst. Skap magisk stemning ved å henge de opp på vegger og tak, eller i trær og planter.

Hos Christiania Belyning finner du utelamper som er designet for å tåle det nordiske klimaet. I tillegg bør du sjekke ut det store utvalget av lyslenker og solcellelykter hos Clas Ohlson.

Dekorert uteplass ved basseng
Dekorert uteplass
Oliven- og sitrustrær fra Plantasjen
Salat med spiselige blomster
Blomster
Mester Grønn: Spiselig viola

Plant en frodig oase

Selv den minste balkong kan forvandles til en frodig oase. Ved å utnytte smarte plantsolutions som balkongkasser, veggpotter, pidestaller og stående hylleløsninger, kan du skape en levende og funksjonell uteplass.

- Store, firkantede potter tilbyr en moderne løsning som sparer plass, og lar deg plante små trær og sommerblomster. Det skaper rom til å samtidig på plass til noen gode solstoler, sier Marie hos Plantasjen.

Mester Grønn anbefaler å starte våren med Viola i utepottene. En liten hardhaus av en blomst som tåler vårens skiftende temperatur godt.

- Viola tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt den er herdet. Å være herdet innebærer hvor lenge den har fått stå ute i lav temperatur i forkant. Selv om plantene kan virke litt slått ut etter en frostnatt eller to, vil de snart reise seg igjen. Blir det langvarig frost bør pottene flyttes til et lunere sted eller dekkes med et teppe til den verste kulden har gitt seg.

Tips!

Violaen fra Mester Grønn er godkjent som spiselige blomster, og kan brukes for eksempel som pynt på kaker og desserter, samt sette farge på salater og smørbrød. Eller du kan fryse den ned i dekorative isbiter!

Sistrusplanter
Sitrusplanter fra Plantasjen

Plantevalg for sol og skygge

Det er ikke alltid lett å velge riktige planter og blomster til sin uteplass, da det avhenger mye av sol- og skyggeforhold og det enkelte blomstens egenskaper. Heldigivis har Marie hos Plantasjen svaret på dette.

Planter for solfylte områder

Middelhavsplanter som oliven- og sitrustrær, samt lavendel og eucalyptus, elsker solen og trives godt i Oslos urbane klima. Husk at det kan bli stekende varme fra betong og asfalt, slik at det er viktig å velge planter som tåler dette.

- Ynde er en vakker klatreplante med lang blomstringstid, som gjør seg fint langs veggen. Og trillingblomsten har sterke blader som skaper blikkfang. Disse trives i lys og varme, gjerne i et sørvendt vindu eller på en varm uteplass, forteller Marie hos Plantasjen.

Dame som potter om jordbær
Jordbærplante fra Mester Grønn

Skyggefulle blomsterbed

For skyggefulle hjørner i bakgården eller bak huset anbefaler Marie japanvinterglans, juleroser, storkenebb, klaseormedrue, bladlilje, strutsesving, spir, myske, eføy og klatrehortensia. Disse har hvite blomster og spraglete blader, som lyser fint opp i skyggen.

Bievennlige planter

Ved å velge bievennlige planter som honningurt, kaprifol, og lavendel, støtter du det lokale biemiljøet og bidrar til økt pollinering, noe som er essensielt for både urbane og landlige økosystemer.

- Du kan hjelpe bier og humler i gang ved å så og plante pollinerende planter. Honningurten kan sås direkte på voksestedet og da er de viktig å holde jorden fuktig til det har grodd. Hagesmørbukk er en plante som trives solrikt, tørt og næringsfattig, mens kaprifol er en duftende klatreplante som trives i næringsrik og veldrenert jord, sier Marie i Plantasjen.

I tillegg er lavendel og krydderplanter store favoritter blant både sommerfulger, bier og humler. Den tidligere nevnte violaen du får kjøpt hos Mester Grønn er også bievennlige.

Uteplass med plantepotter
Uteplass med plantepotter
Mester Grønn

Dyrking på balkong

Det er ingenting i veien for å dyrke egne blomster og urter selv om du har liten plass. Så lenge du har nok med næringsrik jord og riktige redskaper er det lett å komme i gang!

- Næring er utrolig viktig når du skal dyrke og der finnes det mange varianter. Vi anbefaler å komme innom oss for å få hjelpen du trenger til ditt prosjekt, sier Marie hos Plantasjen.

Les mer om hvordan du enkelt sår egne urter og grønnsaker her.

Du finner også masse fint interiør og kunstige planter til innendørs og utendørs bruk hos Nille, Princess, Kid, Flying Tiger og Kremmerhuset. Ta turen innom innom oss og finn alt du trenger for å gjøre uteplassen din klar til vår.