Dette er solbrillene vi ønsker oss

Solbriller som ligger på et etui
Krogh Optikk

Her er solbrillene som gjelder i 2024.

I tillegg til å være et stilig tilbehør til antrekket, er solbrillenes aller viktigste funksjon å beskytte øynene dine for skadelige solstråler.

Når du skal velge riktige solbriller er det derfor viktig å se etter CE-merking, som betyr at brillene har tilstrekkelig UV-blokkering.

Det anbefales også at alle som bruker briller bør investere i et par gode solbriller med styrkeglass, både med tanke på helse, komfort og ikke minst praktisk nytte. Du kan få solbriller med tilpasset brillestyrke, uansett om du er nærsynt, langsynt eller trenger progressive glass.

Se også hvordan du beskytter huden din best mulig mot solen.

Dame med solbriller
Mann med solbriller
Krogh Optikk: Solbriller fra Celine // Solbrille fra Tom Ford

Tips når du skal velge solbriller!

 • Velg solbriller som dekker godt – solbrillens primære oppgave er å beskytte øynene dine, spesielt når du er i nærheten av mye refleksjon som vann og snø.
 • Komfort er viktig! Velg briller som sitter godt på nesen og bak ørene.
 • Sjekk alltid at brillene er CE-merket. Det betyr at solbrillene oppfyller EUs krav til beskyttelse mot UVA-og UV-stråler.
 • Bruk solbriller når det er overskyet, også. De farlige UV-strålene trenger gjennom skylaget selv om solen ikke titter frem mellom skyene.
 • Husk god solbeskyttelse til barna! De eksponeres for mer UV-stråling enn voksne, for øyelinsen er mer umoden og filtrerer bort en mindre andel skadelige UV-stråler.
Solbriller som ligger på et magasin
Solbriller på et bord
Krogh Optikk: Dior siganture solbrille, 5925,- // Gucci solbriller fra Krogh
Solbriller og en veske som ligger på et sauskinn
Krogh Optikk: Prada cateye solbrille, 5145,-

Trender for 2024: En blanding av fortid, nåtid og fremtid

I 2024 fortsetter vi å se en fascinerende blanding av retro-inspirert og moderne design innen solbrilletrendene.

Celine, Gucci, Prada og Dior

Krogh Optikk fremhever metallsolbriller og y2k-looken som noen av sesongens mest markante trender fra motehusene. I tillegg nevner de smale modeller, ovale fasonger, og et hint av vintage glamour fra 80- og 90-tallet.

 • CELINE: Det franske motehuset leder an med metallsolbriller dette året. Solbrillen utmerker seg og er blant de mest ettertraktede modellene hos Krogh Optikk for tiden. Finnes i både gull og sølv!
 • Gucci: En solbrille som Krogh Optikk har troen på i år er en vintage-inspirert modell fra Gucci, som henter elementer fra 80- og 90-tallet.
 • Prada: Forsetter å imponere med sine unike tolkninger av klassisk og moderne design. Her finner du modeller for enhver fashionista.
 • Dior: Solbriller som perfeksjonerer ethvert antrekk med sin blanding av femininitet, romantisk luksus, og en nyskapende tilnærming. Nytt av året er transparente varianter av den bestselgende modellen Diorsignature.

– Av andre modeller som er populære hos oss finnes tidløse klassikere fra Tom Ford, cateye-formede solbriller fra Saint Laurent og Lemtosh-modellen fra Moscot, forteller Elin hos Krogh Optikk Storo.

Dame med solbriller
Dame med solbriller
Okkult: Kim solbrille, 990,- // Lex solbrille, 990,-

Minimalistisk og sporty

Nyåpnede Okkult introduserer en ny dimensjon av solbriller med sin sporty chic-stil. Deres nyeste tilskudd er modellene Lex og Kim.

 • Lex: Perfekt for utendørsaktiviteter og kommer i forskjellige fargede linser. Selv om det er en sportsbrille kan det like godt brukes til byvandring som i skog og mark.
 • Kim: Blander minimalistiske linjer med kvalitetsdetaljer. Her er det quiet luxury er nøkkelordet, hvor fokus ligger på kvalitet, former, og farger, inkludert en nydelig perlemorhvit farge som hyller après-ski stilen.

I tillegg er fortsatt bestselgerne Ada, Kornelis, Vega og Love i trendbildet, med retro innfatninger inspirert av 70-tallet. Kommer i forskjellige farger, fra brunt Havana til rosa krystall og blank sort.

– Hos oss får du innfatninger som varer over flere sesonger. Fra dag én har vi i Okkult valgt å fremheve innfatning og livsstil mer enn en logotyper på stengene, dette finner du på innsiden av rammen, sier Inger-Lise hos Okkult.

Kollasj av solbriller
Kollasj av solbriller
Bilde 1: Krogh Optikk: Moscot Lemtosh Tobacco, 3750,- // Smal cateye fra Prada, 5145,- // Tom Ford Dante, 4000,- // Saint Laurent Mica, 3130,- // Bilde 2: Okkult: Kornelis, 990,- // Love, 990,- // Vega, 990,- // Ada, 990,-

Geometrisk og oversized

Også hos Brilleland fortsetter 70-tallets sjarm med en moderne vri. I tillegg får vi vite at shields i alle størrelser og geometriske fasonger dominerer sesongen. Klassiske solbriller som Wayfarer og Aviator, samt cateye- og ovalformede solbriller fortsetter som vanlig å være en del av trendbildet.

– Denne sommeren vil vi se mye farger på både solbrillen og mer lekenhet på glassene, forteller Hanne hos Brilleland.

Oakly sportsbrille
Oakly sportsbrille
Krogh Optikk: Grønn og sort sportsbrille fra Oakley, 2140,- // Hvit og rosa sportsbrille fra Oakley, 3030,-
Mann med solbriller
Dame med solbriller
Olivers People solbriller fra Krogh

Finn solbrillen som passer deg

Å velge rett solbrille handler om mer enn bare trender; det handler om å finne et par som passer til din ansiktsform, livsstil, og behov. Enten du er ute etter en brille for sport, hverdagsbruk, eller en statement-solbrille.

– Det aller viktigste er å finne en solbrille som er riktig størrelsesmessig, så man ikke drukner i brillen eller at ansiktet blir for stort i forhold til brillen. Utover det ser vi at et rundt ansikt ofte kler firkantede briller, mens runde briller vil kle deg bedre om du har mer firkantet ansikt. De fleste variasjoner av solbriller passer ovale og hjerteformede ansikter, tipser Ida, som er trendekspert hos Krogh Optikk.

Besøk Krogh Optikk, Okkult, Brilleland og Synsam for en personlig tilpasning.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00