Dette er solbrillene vi ønsker oss

Dame med hvite solbriller
Hvite solbroller på en stol
Dame med svarte solbriller
Krogh: Solbriller fra Celine // Solbriller fra Prada
Solbriller på et bord
Solbriller på et bord
Synsam: Gucci «GG1018SK»: 3600,- // Tom Ford «Jacquetta TF921»: 4500,-

Vi har tatt en prat med optikerne, som forteller at solbrillene kommer i mange forskjellige former og farger i år - inspirert av det tidlige 2000-tallet.

Tidlig 2000-tallet

- I år vil jeg si at det finnes et bredt utvalg av forskjellige former, både store, små, runde og firkantet. En ting som bemerker seg er mer bruk av store logoer på stengene, som for eksempel Gucci og Dior, sier Elin hos Krogh.

- De mye omtalte tidlig 2000-talls trendene er fortsatt tilstede og noe sterkere enn tidligere sesonger. Samtidig er det aldri feil med en tidløs cateye-formet solbrille eller en solbrille i ekte 70-talls ånd.

Merker som Gucci og Tom Ford utmerker seg også med oversized solbriller denne sesongen.

- I år som i fjor er oversized solbriller i vinden, sier Håvard hos Synsam.

Dame med brune solbriller og en kollasj av solbriller
Krogh: 1. DiorSignature B2U, 5300,- // 2. Blå solbrille fra Celine, 2950,- // 3. Pilotbriller fra Rayban, 2170,- // 4. Dior Wildior BU, 3600,- // 5. Solbrille i rosatoner fra Gucci 3185,- // 6. Gul solbrille fra Celine, 2950,-

Fargerike solbriller

En annen trend som har kommet for fullt er farger, det vil si fargede glass eller farger på innfatningen.

- Merker som Gucci og Tom Ford kommer med store firkantede briller, gjerne med speilglass eller en «uvanlig» farge på glasset. Med disse blir du garantert lagt merke til, sier Håvard.

- Celine har kommet med en utrolig fargeglad solbrillekolleksjon, som vi blir glad av, forteller Elin.

Solbriller på et bord
Solbriller på et bord
Synsam: Montblanc «MB0155S»: 3000,- // Persol «El Professor»: 2350,-

Drømmer om Dior og Montblanc

- Min favoritt denne sesongen er Dior Wildior BU . Jeg liker den i farge 29A0, fordi den er klassisk og passer til alt! Men liker også godt blåfargen den kommer i, som er mer sommerlig, sier Elin hos Krogh Optikk.

- Min favoritt blant årets modeller kommer fra Montblanc! Merket er for de fleste kjent for sine fyllepenner, men lager også lekre og klassiske solbriller. Solbrillene overtar ikke hele stiluttrykket men er likevel spesielle nok til at de blir lagt merke til, sier Håvard hos Synsam

Dame med brune solbriller
Mann med svarte solbriller
Krogh: Solbriller fra Celine
Dame med svarte solbriller
Krogh: Rayban Wayfarer

Tidløse solbriller

- Det finnes et par briller som aldri går av moten, og som man kan se år etter år. Hos oss på Krogh Optikk er det spesielt pilotbrillene som alltid har vært populære! I 1937 ble Aviator-solbrillen designet for piloter i USA, og den ble raskt populær blant kunder. Etter det har flere motehus laget sin egen versjon av den klassiske og tidløse modellen, sier Elin.

En annen type solbrille som er svært tidløs, er cateye-formen, som passer de fleste. De er elegante og enkle, samtidig som de gir det lille ekstra.

- Vi ser at cateye-formen i solbriller er en klassiker, sier Elin.

- Med Netflix-serien “Case de Papel” ble også en moderne klassiker skapt. Persol har nå lansert modellen “El Professor”, som vil passe utmerket til de som vil ha en relativ nøytral, men annerledes brille, sier Håvard.

I tillegg er Rayban Wayfarer en god og gammel klassiker, som vil være et sikkert valg i lang tid fremover.

TIPS: LEI SOLBRILLER

Synsam har brilleabonnement:

– Det beste er å ha Synsam sin brillegarderobe – der du kan leie flere solbriller. Da har du muligheten til å endre stilen på solbrillene etter humør, klesstil eller hva du skal den dagen, forteller Håvard hos Synsam.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00