Sesongens interiørtrender - slik frisker du opp hjemme!

Pyntet stue
Nille
Dame som holder håndklær
Baderom
Princess
Dekorert stue
Christiania Belysning
Dekorert bord
Servise
Upstairs
Sofa med puter
Tallerken med bakevare og tekopp
Kremmerhuset // Tilbords
Dekorert spisebord
Pyntet stue
Bolia

Bli inspirert og forny med vårens interiør til stuen, soverommet - og kanskje hytta også?

Interiørbutikkene forteller deg om trendene som gjelder akkurat nå, og byr på masse inspirasjon!

Japandi - en elegant trend

Bland japansk eleganse med nordisk minimalisme, og slik får du den fredfylte trendstilen Japandi. Princess forteller at dette er en nedtonet og rolig stil som er perfekt på badet, men interiøret gjør seg også godt på stuen.

Skap stilen med myke håndklær med sikksakk-striper, og farger i blush, grønt, oker og brunt som inviterer til velvære. Innred badet med materialer som bambus, rotting, treverk, samt sorte detaljer og farget glass.

Christiania Belysning drar også frem denne trenden som en av de store innen minimalisme. Her er de viktigste fargene harmoniske jordfarger i varm hvit, beige og brunt.

Naturfarger møter blått

La naturens farger møte lekne og friske toner!

- Lyse og naturlige jordfarger, men også en del kraftfulle farger vil dominere denne våren, forteller Pia fra Upstairs.

Kremmerhuset har laget en kolleksjon som hyller den klare blåfargen, en supertrend som vil dukke opp mye som en poppende farge mot de klassiske jordtonene. Christiania Belysning trekker også frem koboltblå som en av de største trendene nå, og forteller at en lampe er en perfekt måte å få blåfargen inn i interiøret på. Hos Tilbords merker de også en økt etterspørsel etter servise med innslag av blått.

Er du mest glad i rene naturfarger, så ikke fortvil; de holder seg fortsatt sterkt! Bolias nye vårkolleksjon er sentrert rundt de tidløse, lyse jordtonene, inspirert av naturens ro og liv.

Visste du at...

Kremmerhuset tilbyr boligstyling? Les mer her.

Årets farger fra Christiania Belysning

Lys opp stuen med fargerike lamper. I år finner du dem i alle regnbuens farger, med koboltblå i førersetet, og rødtoner, oransje og rosa som følger hakk i hæl. Dette er årets farger:

  • Rød
  • Oransje & Gul
  • Grønn
  • Blå
  • Rosa & Lilla

Les mer om fargekladdene her!

Sofa med puter
Sofa med puter
Kremmerhuset
Kollasj av lys og oppbevaringskurver
QOMO

Trendalarm: En fest av pastell og sterke farger

Vi elsker også de dusere tonene av rosa og grønt som har satt sitt preg på interiørverdenen nå - perfekt for å friske opp en palett av jordtoner! Rosa er å finne hos mange av interiørbutikkene. For eksempel hyller Kremmerhuset fargen i egen kolleksjon, og favoritten hos Lexington er et herlig sengesett i dus rosa. Den kan også kombineres med duse nyanser av fersken, forteller Nille. Grønt har blitt en naturlig følgesvenn til det naturinspirerte som har stått sterkt så lenge, og nå ser vi enda mer av den enn før. Pasteller er det store stikkordet!

Er du enda mer leken, er dette også en herlig tid å leke seg med farger. Akkurat nå finner du lekne trender i gult, rosa og lilla sammen. Christiania Belysning forteller også at sterke farger som rødt, oransje, gult og grønt dukker opp mer og mer - gjerne om hverandre. Hos QOMO ser de mange fine innslag av gul og mintgrønn.

TIPS!

Lyst til å prøve deg med litt farger uten å ta det helt ut? Velg deg ut en ting som kan fungere som et statement blant mer nøytrale farger. Dette kan for eksempel være en fargerik figur, noen puter eller en vase.

Pyntet stue
Nille
Dekorert vinduskarm med plante og lampe
Sidebord med lys og vase
Kremmerhuset // Princess
Seng som er ute i solen
Lexington

Naturmaterialer som skaper kontraster

En stor trend som har holdt seg sterk i lengre tid er å blande ulike taktile materialer og naturmaterialer. - Ulike teksturer på både tekstiler og ting er populært og skaper spennende kontraster i interiøret, forteller Upstairs. Tekstiler med struktur skaper liv. Prøv å freshe opp sofakroken med puter i ulike teksturer! En blanding av myke og harde materialer gir rommet det lille ekstra.

Hos Tilbords merker de også en etterspørsel etter servise i mer råere, naturlige teksturer - perfekt å kombinere med treverk og linservietter.

Materialer som trender nå:

  • Tekstiler i quilt, teddy, tuft, crewel (broderi), bouclé
  • Stoff i lin, chenille eller velur
  • Sengetøy i sateng, poplin og tencel
  • Farget glass, håndlaget keramikk, stål og marmor
  • Naturmaterialer som strå, akasietre, rotting og vannhyasint
Pyntet stue
Nille

Botaniske mønstre

I likhet med at naturen inspirerer oss i farger og materialer, ser vi den også gjennomgående i mønstre. Nille har blitt så inspirert av 70-tallets påvirkning på trendbildet at de har laget en egen kolleksjon kalt Blomstring, der det er flere innslag av organiske og blomstrende mønstre. Blomster- og plantemønstrene vi ser trender nå lener seg mot de naturlige og mer realistiske botaniske mønstre. Princess forteller at milde farger, i kombinasjon med naturmønstre, skaper en harmonisk og tidløs atmosfære.

Dekorert spisebord
Lysestaker
Tilbords // Nille
Gulvlampe
Vegglampe
Christiania Belysning

Organiske former og buede linjer

Det er få helt rette, perfekte linjer å se. Det naturinspirerte gjør seg gjeldende i uregelmessige, skulpturelle eller buede former. Tenk et håndlaget preg som skaper sjel. Vi ser det særlig kombinert med keramikk. De populære snurrede stearinlysene er fortsatt fremtredende, og du får dem i alle trendfarger!

I tillegg ser vi en del figurer formet som dyr og planter. Christiania Belysning forteller at naturinspirerte lamper er kjempetrendy, særlig lamper som er formet som sopp!

TIPS!

Ifølge Christiania Belysning er også frittstående lamper en stadig sterkere trend. De er fine å ha når du vil lyse opp et mørkt hjørne!