Sesongens interiørtrender - slik frisker du opp hjemme!

Dame som sitter med en kaffekopp i en sofa
Kollasj av interiørvarer fra Kremmerhuset, en sofa med puter og vaser i en vinduskarm
Kremmerhuset: Lekent og fargerikt

Ny sesong, nytt hjem. Etter en lang vinter er det endelig vår, det gir lyst til å fornye!

La deg inspirere av vår interiørguide for denne sesongen, og finn favorittene dine hos oss.

Store trender påvirker ofte hele bransjen, slik at du kan gjenkjenne dem på alt fra sengetøy til lamper. Derfor har vi snakket med flere av interiørbutikkene våre for å se etter fellestrekk! Av det ser vi særlig to store tendenser som er ekstra aktuelle.

TENDENS 1. LEKEN FARGEFEST

Det er mye sterke farger og lekne innslag denne sesongen.

Hos Kremmerhuset på Storo kan butikksjef Inger Lise fortelle om flere fargesterke kolleksjoner. Den ene kalles «Joyful Mood» og er leken, med bohemsk 70-tallspreg. Den har grafiske mønstre og sjarmerende detaljer, som en fargesterk sitronformet vase. Du finner den samme lekenheten i kolleksjonen «Delightful Attraction», men med litt dusere pasteller, og eksotiske innslag inspirert av South Beach Miami.

Noen som serverer salat i en stor skål
Grønn mugge
Backe i Grensen: Figurativt og historisk

Dette fargerike, retroinspirerte finner du også hos Backe i Grensen! Der forteller butikksjef Lena at gøyale, kuraterte objekter er i tiden, og oppfordrer til å blande gammelt og nytt. De ser også mye farger, og vil at produktene deres skal ha en historie. Et eksempel er Bordallo Pinheiro fra 1884, som allerede da laget sitt ikoniske kålservise og dekorerte mugger. Skaper fantastisk stemning rundt bordet!

Seng med puter og vaser i knasj farger
Nille: Fargerikt og fantasifullt

Du finner også en virkelig fargefest hos Nille, i kolleksjonen som kalles «Karusell». Butikksjef Lisa Mari beskriver den som eksperimentell, leken og fargerik, med friske pasteller i lilla, blått, rosa og gult. Og masse mønstre – alt fra organiske og grafiske, til trendy ruter og fine blomstertrykk.

Også hos Traktøren finne du lekne, fargerike produkter. Som eksempel viser butikksjef Stine til et sjarmerende mummiservise, og fargesterke påskeegg med Flåklypa-motiv.

Sofa med puter og en vase med blomster
Kremmerhuset: Blomstrende og japandi
Kjøkken med servise på benken
Drivhus med en liten sitteplass og bord dekorert med frokost
Backe Grensen: Tidløs vintagefølelse

TENDENS 2. DUS ROMANTIKK

Det er også en mykere, dusere og mer romantisk tendens denne våren.

Du ser den blant hos Kremmerhuset, i kolleksjonen som kalles «Calm Atmosphere». Den er elegant, og kjennetegnes av vakre, nostalgiske blomstermønstre og duse rosatoner. Stilretningen «Beyond Time» har også noe dust og nostalgisk over seg, og blander japansk minimalisme med skandinavisk – såkalt Japandi.

Hos Backe i Grensen kommer også den romantiske vintagefølelsen til syne. For eksempel i det vakre serviset fra Burleigh Pottery fra 1851, som lager de samme produktene i dag som da de startet.

Vaser med blomster og pidestall med vaser
Nille: Klassisk og avslappet

Vi finner igjen en lignende følelse hos Nille, i kolleksjonen «Moderne Nostalgi». Men her kommer trenden til uttrykk på en annen, unik måte. Kolleksjonen er avslappende, rolig og har nøkkelprodukter som tar oss tilbake i tid på et moderne, klassisk vis. Den preges av nøytrale nyanser ton i ton, og materialer i lyse farger kombinert med svart og mørk brunt. Den har skulpturelle elementer som setter prikken over i’en, som ofte er litt uperfekte.

Dame som sitter med en kaffekopp i en sofa
Kid Interiør: Quiet Luxury
Servise og serviett
Kid Interiør: Quiet Luxury

Den romantiske tendensen finner vi også beslektet hos Kid Interiør. Men også her med sitt helt unike uttrykk. Hos Kid, forteller butikksjef Greta, preges sesongen av «Quiet Luxury» med fokus på sofistikert enkelhet og eleganse. En nedtonet nordisk livsstil og naturlig fargeskala. Det viktigste er kvalitetstanken – for selv om temaet er vår, er alt laget for å kunne vare.

Sofa med puter og små tepper
Princess: Vårlig og skandinavisk
Seng med blått sengtrekk og blå kjøkkenhåndklær
Princess: Vårlig og skandinavisk
Servise og serviett
Kid Interiør: Mønstre og skjellkanter

Tekstiler

Den samme romantiske tendensen ser vi også innen tekstil! Hos Kid Interiør bringer de inn indisk blokkprint, og kombinerer det med vakkert broderi, ruter og enkle striper.

En slik romantikk kommer også til syne hos Princess, men på sin helt egen måte. Her møtes retro og futurisme ifølge Emma, som forteller om mønstre, brede striper, ruter og blomster som skaper nostalgi, glede og positivitet. Det ligger en skandinavisk stil i bunn i hele Princess’ kolleksjon, iblandet en miks av mønstre, form og farge som skaper stemning.

Både hos Princess og Kid Interiør kan du finne duse fargepaletter, med både naturfarger og pasteller, hint av klare blå- og grønntoner eller innslag av «color pop».

For borddekking kan du kombinere noe jordnært med noe overraskende – og en moderne twist i form av buede skjellkanter eller håndlaget følelse på duker og tekstiler.

Piknik i en park
Utestoler og sofa dekorert med pledd og puter
Lexington: Tidløst og vårlig

Hos Lexington kan de fortelle at årets kolleksjon har den tidløsheten som kjennetegner uttrykket til nettopp Lexington. Stofistikert enkelhet – kombinert med et amerikansk og sporty uttrykk som egner perfekt til en dag i parken.

Hvit bordlampe
Blå bordlampe
Christiania Belysning: Kontraster, sopplamper og nostalgi

Lamper

Det romantiske finner du også innen lamper! Hos Christiania Belysning forteller butikksjef Erik at klassisk og vintageinspirert stil er tilbake. Blant annet med vakre blomstermotiv og broderier, men også plisséskjermer, stål og skinnende krom.

Som en overgang mellom det romantiske og det moderne forteller han også om spennende kontraster mellom det lekne og fargerike, og mer stramme og moderne. Det gir en trend med store, geometriske mønstre, skulpturell design, organiske former og mønster på mønster.

Han ser dessuten økt fokus på bærekraft, for eksempel i form av oppladbare lamper. Og ikke minst sopplamper! Et eksempel er ikoniske Flowerpot VP9, en designlampe med opprinnelse fra 1968. Flowerpot kommer i mange farger, men blir også stadig mer etterspurt i dempede toner.

Kollasj med interiørvarer i årets farge fra Pantone
Lampe Christiania Belysning 1923,- // Sengesett Kid 399,90 // Vase Kremmerhuset mosaikk 349,- // Lysestake Nille 99,90 // Vase Kremmerhuset blank 499,-
Oransj bordlampe
Gul taklampe
Christiania Belysning: Varme fargetoner

Årets trendfarge heter Peach Fuzz.

Kombinert med de dempede fargene – og helt i tråd med tendensene vi ser – trekker hun samtidig frem sterke farger. Da særlig årets trendfarge Peach Fuzz. Dette er en fløyelsaktig ferskentone eller lun, varm terrakottatone. I følge fargestudioet Pantone, som hvert år velger årets farge, skaper Peach Fuzz samhold og «beriker sinn, kropp og hjerte».

«I en verden preget av krig og uro blir det ekstra viktig å skape et hjem der vi føler oss rolige og trygge», forteller Erik hos Christiania Belysning og påpeker at fargen dermed vil prege interiørtrendene fremover. Både den og lignende toner, som varme nyansene av rød, rosa, fersken og gul.

I tillegg til disse butikkene, besøk også Bohus, Bolia, Kitch'n, Kjær, Mester Grønn, Plantasjen, Tilbords og QOMO for mer inspirasjon og for å utforske sesongens trender!