Sesongens interiørtrender - slik frisker du opp hjemme!

Sofagruppe med puter og rosa gardiner
Princess
Lykt og en potte med strå
Puter på en pidestall og en potte med en gren
Stol med pute og puff
Christiania Belysning // NoDe
Sofa med puter og en vase med strå og en lampe på et bord i bakgrunn
Vase med strå på et bord
Dame som dekorerer et bord med en vase med grønne grener
Kremmerhuset // KID Interiør

Frisk opp innredningen hjemme med sesongens flotte trender. Interiørbutikkene viser frem fargene, formene og materialene som gjelder nå. Bli inspirert!

Naturen - en tidløs inspirasjon

Vi elsker naturen! Farger, former og materialer inspirert av naturen har vært moderne lenge, og ikke uten grunn - det er en tidløs trend vi aldri blir lei av.

Marcus fra Christiania Belysning forteller at mange av vårens interiørartikler kommer i naturinspirerte farger. Dette er nyanser av beige, brunt, treverk og grønt, som passer inn i mange hjem.

De trendy favorittene hos Christiania Belysning akkurat nå er naturfargede vaser, beige og brune puter, og pyntestrå i nøytrale farger. Det skaper et behagelig uttrykk.

Steven hos Kremmerhuset trekker frem at det er de varmere nyansene av naturfarger som gjelder. Spesielt er gyldne honningtoner på vei inn i interiørverdenen for fullt. Kremmerhusets nyeste kolleksjoner går gjerne i varme bruntoner, offwhite, beige og optimistiske, duse grønntoner.

Samtidig får naturtonene i de forskjellige kolleksjonene selskap av farger som dus rosa, blått og sort. Disse fargene komplementerer naturfargene og frisker dem opp. Kremmerhuset anbefaler blått og beige sammen for et harmonisk uttrykk, eller grønt og sandfarger for en elegant og behagelig look.

Bilder fra: 1. Christiania Belysning // 2-3. NoDe // 4-5. Kremmerhuset // 6. KID Interiør.

Lampe formet som en sopp
Pledd på en stol
Vase med blomster
Kremmerhuset // NoDe
Vase med blomster
Går vase
Kollasj av pute, kopper, vaser og gardin
QOMO // Kopper fra KID // Grønn vase og pute fra Christiania Belysning // Gardiner og hvit vase fra KID

Materialmiks som gjør hjemmet levende

Denne våren elsker interiørbutikkene å mikse materialer, som skaper et spennende og iøynefallende uttrykk. Alt handler om miksen av glatte, myke og og ru overflater. Så lenge fargene er harmoniske, løfter de ulike materialene hele uttrykket, snarere enn å bli kaotisk.

Leila fra NoDe trekker frem at inspirasjonen fra naturen også påvirker materialene som er i fokus.

“Naturmaterialer som stein, marmor, tre, skinn, lin, ull og bouclé er utrolig populære,” forteller hun. De merker det samme hos Kremmerhuset, der marmor er en stor hit.

Både Steven fra Kremmerhuset og Åse fra Princess er enige: Farget glass gir innredningen det lille ekstra! Miks inn en kontrast til det harde glasset i form av velur, bomull, eller teddystoff i sofaputene.

- “Tuftede putetrekk gjør seg godt sammen når de har lik vev og ulik størrelse,” tipser Steven fra Kremmerhuset. “Da forsterkes uttrykket.”

En annen viktig trend i materialmiksen er keramikk, forteller han. Det er et organisk materiale som skaper interesse i helhetsinntrykket.

Bilder fra: 1. Kremmerhuset // 2. NoDe // 3. Kremmerhuset // 4-5. QOMO // 6. Kopper fra KID // Grønn vase og pute fra Christiania Belysning // Gardiner og hvit vase fra KID

Vase med strå
Lysestake
Vaser i en vinduskarm
Kremmerhuset // QOMO // Princess
Stol
Vase med blomster
Sofa med puter
NoDe // KID Interiør

Elegante organiske former

Fokuset på det organiske og naturinspirerte går også igjen i formene. Organiske former og linjer myker opp harde materialer som glass, keramikk og marmor. Det skaper færre harde og rette kanter i innredningen - mykt og naturinspirert er de store stikkordene her! Runde kanter og asymmetriske former skaper de organiske formene vi ser mye av nå. Det skaper harmoni og ro, men også interessante blikkfang.

Hos Princess ser de også innslag av quiltede produkter, som også skaper myke, organiske linjer i stoff, for eksempel putetrekk. Vi ser særlig mye av de organiske linjene på mindre pyntegjenstander som vaser og bordpynt, men det kan også bli fint på større gjenstander.

Leila fra NoDe påpeker at organiske former også setter sitt preg på møblene, ikke bare interiøret. Det skaper et spennende uttrykk og hjelper med å myke opp helhetsbildet.

Bilder fra: 1. Kremmerhuset // 2. QOMO // 3. Princess // 4-5. NoDe // 6. KID Interiør

Dekorert bord med service
Twistet sterinlys
Oppredd seng
KID Interiør // QOMO // Princess

En fest i pasteller og store mønstre

Det er ikke bare naturfarger som er i vinden. Åse fra Princess forteller at pastellfarger har tatt interiørverdenen med storm! Dette merker de hos NoDe også; Leila forteller at pastellfarger kommer tilbake i både mote og interiør. Pastellfarger gjør hjemmet lyst og lekent, og er kanskje akkurat det vi trenger nå?

Hos Princess er de så glade i pastellfarger at de har en egen kolleksjon som hyller de vårlige pastellfargene i en stor fargefest!

- “Vårens kolleksjon boltrer seg i blokkfarger, farget glass, og store florale mønstre, og alt er selvfølgelig i herlige pastellfarger,” sier Linda.

Hun forteller at fargene skal være ungdommelige, duse og delikate. Mønstrene skal være både elegante og abstrakte - og gjerne naturinspirerte.

- “Vi ser også innslag av etniske mønstre,” fortsetter hun. Så her er det bare å leke seg med pastellfarger og mønstre i hjemmet!

Bilder fra: 1. KID Interiør // 2. QOMO // 3. Princess

Lamper formet som sopper
Gardiner i forskjellige farger
Sofa, med sofabord
Christiania Belysning // Princess // NoDe

Et personlig hjem

Leila hos NoDe forteller at det har skjedd et skifte under pandemien.

- “Mye hjemmekontor har ført til at folk har blitt mer kvalitetsbevisste og opptatt av hjemmet. De vil ha mer arealeffektive løsninger kombinert med god kvalitet og bærekraftige produkter. Tilpasningsdyktige møbler, som modulsofaen, har dermed fått et større fokus.”

En annen viktig trend hun ser, er at folk har blitt mer opptatt av å a et personlig hjem, snarere enn noe som ser ut som en utstilling. Det skal være praktisk, koselig og komfortabelt.

Og siden pandemien har ført til mye hjemmetid, har DIY-prosjekter tatt av - nå lager vi ting selv! Kanskje du skal la deg inspirere til å lage din egen dekor denne våren?

Enten du ser etter en helt ny stil hjemme, eller bare vil friske opp med noen nye detaljer - du finner masse inspirasjon på Storo! Og er du usikker på hva som kan passe inn hos deg, kan du rådføre deg med interiørbutikkenes dyktige ansatte.

Bilder fra: 1. Christiania Belysning // 2. Princess // 3. NoDe // 4. Princess

Vaser og lysbeholdere
Princess