Kostymene til karnevalfesten

Gutt og jenter kledd ut til karneval
Kollasj av kostymer av dyr
Fra Sprell: Dragekappe 399,- // Kattekostyme 399,- // Dyreluer 199,- // Flying Tiger: Haimaske

Skiftet mellom februar og mars er karnevalstid! Finn inspirasjon til karnevalskostymene og sminken her, enten det er til barna eller deg selv!

Partyland, Sprell og Flying Tiger finner du flere morsomme kostymer til barn og voksne.

I Norge forbinder vi karneval med maskerader, utkledning og morsomme kostymer, særlig i skoler og barnehager. Du kan enkelt lage kostymer til barna selv av kreativ sminke og klær du har fra før - eller kjøpe noe ferdig der du får alt du trenger i en pakke.

Kreative kostymer til barna

Under karneval er det de fargerike, fantasifulle og morsomme kostymene som gjelder. Ulike dyr er alltid gøy for barna! En dalmatiner, tiger, sommerfugl, katt eller zebra kan enkelt gjøres med sminke og klær matchende farger, og det finnes også en rekke ferdige dyrekostymer.

- Dyrekapper er et praktisk kostyme til barn, forteller Pia hos Sprell. - De kan vokse med barna. Kjøp en som er stor til barnet, så kan den brukes år etter år til den har blitt en liten minikappe.

Kollasj av kostymer av prinsesse og prins
Sprell: Ridderdrakt 499,- // Spiss gullkrone 135,- // Tiara med sommerfugl 59,- // Rød kongekappe 369,- // Partyland: Prinsessekostyme 349,- // Flying Tiger: Skumgummisverd // Kappe blå/rosa

Eventyrlige og magiske figurer hører også med til karnevalet! Prins og prinsesse er ofte populært blant barna. Og hvis de skal være det, så er det lov for forelderen å ta på seg en krone og være konge eller dronning, selvsagt. Men man trenger ikke være kongelig - kanskje barna vil være en modig ridder i stedet?

En annen idé er trollmann med kappe eller alv med vinger og tryllestav. Spør barna hva de vil være - kanskje han vil være en alveprins, og hun vil være en trollkvinne.

Kollasj av barn utkledd til karneval
Sprell: Alvekostyme 269,- // Alvevinger 179,- // Trollmannskostyme 399,- // Partyland: Kongekostyme 299,- // Flying Tiger: Havfruedrakt
Barn kledd ut som astronaut
Barn kledd ut som superhelt
Sprell: Astroforsker // Superjente // Vendbar Spiderman/Batman-kappe 399,-

Eller kle opp både deg og barnet som pirater, og del ut gullmynter i sjokolade til de som kommer på karnevalsfest.

Superhelter er også en evig favoritt. Hvem vil ikke ha superkrefter? Skap en egen karakter, eller prøv et kostyme basert på barnets favorittsuperhelt. I tillegg kan spennende yrker som detektiv, brannmann, politi og astronaut også være aktuelt.

Kollasj av gutter utkledd til karneval
Flying Tiger: Piratmaske // Partyland: Piratkostyme 299,- // Nille: Superheltkostyme 399,-
Dame som holder en maske
Dame med maske
Ansiktsmasker utstilt i butikk
Partyland: Maske med røde fjær 189,- // Gullmaske 299,- // Fjærboaer 99 - 109,-

Tid for maskerade

De voksne kan selvsagt også ha det gøy i karnevalstiden. Hva med å invitere venner på middag med maskeradetema? På Partyland finner du elegante maskerademasker for voksne. Legger du til en fargesprakende parykk og fjærboa er du klar for en glitrende kveld! Andreas på Partyland forteller at ansiktsmaling, hatter og parykker er et perfekt utgangspunkt for kostymer til både barn og voksne dersom du er ute i siste liten. Det er enkelt å kombinere med klær du allerede har hjemme.

Jente som får ansiktet sitt malt til karneval
Jente med ansiktsmaling
Dame som viser frem ansiktssminke for karneval
1. Fredrik&Louisa: MAC Art Library: It’s Designer øyenskyggepalett 550,- // 2. Fredrik&Louisa: Fenty Stunna Lip Paint, 280,- // 3. og 4. Flying Tiger: Sminkesett klovn og enhjørning // 5. Fredrik&Louisa: MAC Paint Pot 215,-

Fantasifull sminke

Hos Flying Tiger og Sprell finner du ferdige pakker med kostymesminke, som er enkelt og greit å ha for hånden. Du får også sminkepakker beregnet på spesifikke kostymer, som klovn og enhjørning.

Men visste du at en rekke vanlige sminkeprodukter også er fantastiske å bruke til kostymesminken til både deg og barna? Ved å bruke vanlige sminkeprodukter kan du få mange forskjellige looks ut av noen få produkter.

- Vi har en rekke sminkeprodukter som passer perfekt til utkledning, men som også kan brukes til hverdag eller til fest, sier Hedda hos Fredrik & Louisa. - Det er snillere for lommeboken, slik at produktene ikke bare er til engangsbruk.

Hun forteller at en øyenskyggepalett med 12 farger i både matt og skimrende finish er det ultimate produktet for den kreative sjelen. De trekker frem deres Art Library: It’s Designer, som kan brukes på både øyne og ansikt. For å skape små detaljer og fargesterk øyesminke anbefaler Hedda en flytende eyeliner med presis tupp, for eksempel Diorshow Liner Star - On Stage Liner.

Trenger du noe enkelt i siste liten til deg eller barna, foreslår Hedda en Paint Pot.

- Dette er en langvarig kremskygge med intenst pigment, som kan brukes som øyenskygge, eyeliner, blush eller som ansiktsmaling. Kan altså brukes til det meste! Har du denne i et par forskjellige farger kan du lage mye forskjellig kostymesminke.