Trening: Slik kommer du i gang

Dame som holder vekt
Linn gir deg sine beste råd til å komme i gang med treningen.
Kollasj med treningsutstyr
Fra SATS: Triggerpunktball 199, - // Strikk 299,- // Fra Flying Tiger: Ab wheel 90,- // Kettlebell 100,- // Fitness Cards 30,- // Massage Roller 130,- // Balansematte 200,- // Drikkeflaske 80,-

Hils det nye året velkommen! SATS Storo forteller hvordan du kan komme i form, enten det er inne eller ute.

Trening gjør godt for kropp og sinn. Uansett hva du trener, så er det bra for den fysiske og psykiske helsen. Vil du trene på treningssenter, trene hjemme, eller kanskje bare komme deg ut og bevege deg?

Motivasjon til å trene

SATS har et viktig tips til deg som vil begynne med trening og gjøre det til en vane.

- Ikke sett for høye mål fra start! Mange går ut veldig hardt i starten av året, og vi ser at mange slutter allerede i midten av februar, forteller Linn fra SATS.

- Sett deg heller et lavere mål og prøv å holde det i minst 8 uker. Det er tiden hjernen din bruker på å danne en ny vane. Trapp opp trening suksessivt og finn noe du synes er gøy, da mister du ikke motivasjonen. Variasjon er også viktig - gjør litt forskjellig!

Trene hjemme

Du trenger ikke allverdens utstyr for å få til en god treningsøkt hjemme. Linn fra SATS forteller at du kan komme godt i gang med en matte, noen vekter og et par treningsstrikker eller minibands. Har du dette, kan du få til veldig mange forskjellige treningsøvelser.

Du kan ta med deg dette utstyret ut i frisk luft dersom du ikke har så mye plass å trene på hjemme. Linn anbefaler også en foamroller for å myke opp og massere store muskler, eller triggerpunktball der du kan punkt-massere de små områdene på kroppen.

Kollasj med treningsutstyr
Fra GetFit: Biotech vektbelte 399,- // Treningshansker 199,- // X-tape 5 meter 159,-
Kollasj av treningsklær
Intersport: Adidas tights 549,- // t-skjorte herre Nike Dri-FIT 329,- // Energetics Martin IV teknisk t-skjorte herre 99,- // Energetics shorts herre 349,- // Adidas t-skjorte dame 499,-

SLIK GJØR DU

SATS viser enkle øvelser du kan gjøre inne eller ute

Sjekk ut hvordan du gjør øvelsene her.

Treningssenter

Er du litt usikker på hva slags trening som passer deg, kan også treningssenter være lurt. Da kan du teste ut forskjellige treningsmåter og gruppetimer, og finne det du liker best.

På treningssenter kan du også lære deg nye øvelser sammen med PT, slik at du kan lære deg å trene riktig og unngå skader. Mange synes også det er ekstra motiverende å trene med en PT.

Du finner det meste av utstyr på treningssenteret, men det kan være lurt å skaffe seg noe personlig utstyr som vektbelte og treningshansker.

- Det viktigste er at du har treningsklær du føler deg komfortabel i, et par gode sko og en vannflaske, sier Linn.

Det er lurt å tenke over hva slags treningsklær du vil bruke. Du må kunne bevege deg i dem, og de bør sitte riktig på. Klær som glir av og må rettes på hele tiden, eller klær som sitter ukomfortabelt stramt, kan distrahere fra treningen.

Kollasj av turklær
Norrøna: Lyngen Flex1 bukser 2799,- // Lyngen Alpha90 jacket 1499,- // Trollveggen warmwool2 tights 1699,-// Norrøna warm2 halfzip unisex 1499,- // Lumberjack beanie 599,- // Trollveggen sokk: 379,-
Kollasj med sko og gåstaver
XXL: Mackenzie folding poles gåstaver 599,- // piggsko dame 1899,- // piggsko mann 1899,-

Trene ute

Trene ute om vinteren? Så klart du kan, bare du kler deg godt nok! Å trene ute gir deg frisk luft og muligheten til å oppleve vakker natur eller det levende bybildet.

Her er skitipsene til deg som vil begynne med ski i vinter.

Og du trenger ikke være skientusiast for å trene utendørs om vinteren. Det gjelder bare å kle seg godt. Ta på deg gode sko og nok med klær, så kan du fint ta deg en løpetur i nærmiljøet.

Men husk gode pigger under skoene! XXL tilbyr pigging av sko til kr 299,-. Perfekt om du har noen sko du liker å trene i, som du også vil bruke om vinteren.

Fasaden til SATS

Skap en rutine

Har du ikke trent så mye før, og synes det er litt overveldende å skulle starte ordentlig, så har Maz fra GetFit et godt råd for hvordan du kan gå frem.

- Det beste er nok å bare komme i gang med litt fysisk aktivitet, som enkle turer i nabolaget, parker eller andre tur-områder. Etterhvert som man føler seg piggere, og kanskje har fått positiv effekt av dette, kan man starte med trening på treningssenter. Der får man oppfølging og hjelp av utdannede PT’er som kan vise og lære riktige øvelser, slik at man reduserer sjansen for treningsskader.

Han understreker også at det første steget er det vanskeligste - men har man først kommet i gang, vil det føles lettere og lettere for hver dag som går.

- Det tar heller ikke lang tid før man gleder seg og ser frem til trening. Dette skyldes bl.a. frigjøring av endorfiner, som skjer automatisk under trening. Man får rett og slett en lykkefølelse av å trene. Derfor tjener også den psykiske helsen på trening, understreker Maz.

Kom innom de freshe lokalene hos SATS Storo i 4. etasje, hvor dyktige instruktører kan hjelpe deg med å sette sammen et medlemskap som passer for deg og dine mål.

Aktuelle tilbud

Logo til SATS

SATS

3 for 2 på alle klær

Gjelder ikke Lululemon. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Med forbehold om utsolgte varer.

Gjelder 4. desember til 24. desember

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 14:00 - 19:00
Åpent i dag 08:00 - 19:00
XXL
Åpent i dag 14:00 - 19:00