Trening: Slik kommer du i gang

Dame som trener på sykkel
Linn fra SATS Storo
Kollasj med treningsutstyr
Kollasj med treningsutstyr
Bilde 1: Anton Sport: Casall Vekt 2kg, 179,- // Casall Tube Roll Bamboo, 499,- // Nalgene 0.5L Vannflaske, 229,- // SATS: Pressure point ball, 199,- // Bilde 2: XXL Competition Kettlebell 24 kg, 749,- // Casall treningsmatte, 499,- // Casall Yoga Bolster Pillow, 799,-

Hils det nye året velkommen med tips fra SATS Storo!

Enten du foretrekker å trene på et treningssenter, hjemme, eller ute, har vi rådene for å få deg i form både fysisk og mentalt.

Prøv i minst 8 uker

Første bud er å ikke sette for høye mål fra start, mener Linn hos SATS.

- Mange går ut veldig hardt i starten av året, og vi ser at mange slutter allerede i midten av februar. Prøv å holde det i minst 8 uker, det er tiden hjernen bruker på å danne seg en vane. Start med overkommelige mål og øk gradvis intensiteten. Variasjon i treningen holder deg engasjert og motivert. Oppdag gleden ved å trene!

Enkel og effektiv hjemmetrening

Du trenger ikke all verdens utstyr for å få til en god treningsøkt hjemme. I følge Linn kan du komme godt i gang med en matte, noen vekter og par treningsstrikker eller minibands. Har du dette, kan du få til veldig mange forskjellige treningsøvelser. Linn anbefaler også å bruke foamroller for muskelavslapning og triggerpunktball for dyp massasje til oppvarming eller restitusjon etter en hard treningsøkt.

Anton Sport og XXL tilbyr et bredt utvalg av treningsutstyr som passer perfekt for hjemmetrening.

Kollasj med dame som tøyer ut og treningsklær
Anton Sport: Nike One Dri-FIT High Waist Tights, 549,- // Nike Indy Light-Support Padded V-Neck Sports Bra, 399,- // Johaug: Advance Primaloft Pants // Johaug Training Jacket Advance Primaloft // XXL: Asics Gel-Cumulus 25 Løpesko, 1.699,-

Utforsk treningssenterets mangfold

På treningssenteret kan du finne din perfekte treningsform og få hjelp av profesjonelle trenere, enten det er styrketrening i studio, løping på mølle eller gruppetimer.

- På treningssenter kan du også lære deg nye øvelser sammen med PT, slik at du lærer deg å trene riktig og unngå skader, sier Linn.

Se priser for PT hos SATS her og se oversikten over gruppetimer.

SATS Storo er utstyrt med et bredt utvalg apparater og utstyr, men Linn sier det kan være lurt å investere i et personlig vektbelte og treningshansker for å forbedre opplevelsen ytterligere. Dette finner du hos XXL.

- Det viktigste er at du har treningsklær du føler deg komfortabel i, samt gode sko og en vannflaske!

Les mer om hvordan du velger riktige løpesko

Tips!

Bruk smartklokker og fitness-trackere for å holde deg i god form. Her kan du holde oversikten over treningshverdagen din, se hvor turen går, måle søvn, følge med på pulsen din med mer. Det finner du hos blant annet Elkjøp og Power.

Kollasj med mann i treningsklær og treningsklær til herre
XXL: Nike Pro Dri-FIT Treningsgenser (grå) 455,- // Challenger Core Treningsshorts, 249,- // 2XU Core Compression Tights Kompresjonstights, 799,- // Challenger Track Treningsjakke, 489,- // Nike Vomero 17 Løpesko Herre, 1849,-

Utendørstrening: En frisk vri

Å trene i friluft kan øke både din fysiske og mentale velvære. Naturlige omgivelser tilbyr varierte og mer allsidige fysiske utfordringer sammenlignet med innendørs trening. Dette, kombinert med den friske luften og muligheten til å ta inn mer vitamin D, gjør utendørstrening til en revitaliserende og givende opplevelse. Det er også en kostnadseffektiv måte å holde seg i form på. Alt i alt tilbyr utendørstrening en unik mulighet til å forbedre både fysisk utholdenhet og mental klarhet, enten det er å stå på ski, sykle, løpe eller gå en rask tur i nabolaget. Det viktigste er å være i noe form for bevegelse hver dag. Helsedirektoratets råd er minst 30 minutter om dagen.

Dersom du løper på vinteren er det viktig å investere i et par gode piggsko slik at du får et godt grep og unngår skader. Du finner brodder og piggsko til trening hos Anton Sport, Clas Ohlson, Mister Minit og XXL.

Finn ut hvilke piggsko eller brodder som passer for deg her.

Trening har positiv effekt på søvn og stress

Regelmessig trening er ikke bare bra for fysisk helse, men også for mental velvære. Studier viser blant annet at moderat til intens trening kan forbedre søvnkvaliteten betydelig, og bidra til dypere og mer hvilende søvn.

Maz fra GetFit presiserer også at trening er en effektiv måte å redusere stress på. Fysisk aktivitet øker produksjonen av endorfiner, kroppens naturlige stemningsløftere, noe som kan hjelpe til å redusere angst og forbedre generell mental helse.

- Det beste er å komme i gang med litt fysisk aktivitet, som enkle turer i nabolaget, parker eller andre turområder. Etterhvert som du føler seg piggere, og kanskje har fått positiv effekt av dette, kan du starte med trening på treningssenter for videre oppfølging.

- Det tar heller ikke lang tid før man gleder seg og ser frem til trening. Dette skyldes blant annet frigjøring av endorfiner, som skjer automatisk under trening. Man får rett og slett en lykkefølelse av å trene. Derfor tjener også den psykiske helsen på trening, understreker Maz.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 07:00 - 23:00
XXL
Åpent i dag 10:00 - 21:00