Slik smører du skiene riktig

Noen som går på ski i vinterlandskap
kollasj med skismøring
XXL: Swix Grip Wax V30, 66,- // Swix Grip Wax VP 45, 129,- // Klister univesal Silver, 99,-

Gjør skituren så komfortabel som mulig med disse tipsene!

For å sikre en best mulig skitur, er det essensielt å vite hvordan man smører skiene sine på riktig måte. Eller du kan gå for felleski, hvis du ikke ønsker å smøre i det hele tatt.

Det første steget når du skal på skitur er alltid å sjekke vær- og føremeldingen. Dette hjelper deg med å forberede, for eksempel ved å legge på isklister hjemme hvis forholdene er harde og isete, noe som kan være vanskelig å gjøre ute i sporet.

Hvilket smøreutstyr trenger du?

Valget av skismøring bør baseres på luft- og snøtemperatur, samt snøens konsistens, som kan variere fra finkornet nysnø til grovkornet eldre snø. En god strategi er å fokusere på et merke som Swix, for å bli kjent med hvordan ulike festevokser og glidere fungerer i forskjellige forhold.

Smørebord

Selv om et smørebord ikke er strengt nødvendig for å påføre festevoks, tilbyr det klare fordeler. De som går på ski regelmessig, spesielt over lengre distanser, vil ha nytte av et smørebord for enklere vedlikehold av skiene. Det er også enklere å påføre klister jevnt med et smørebord.

kollasj med skiutstyr
Anton Sport: Rossignol R-Skin Ultra Felleski, 3799,- // Hansker fra Hestra, 549,- // Rottefella Binding, 2399,-

Smøresoner

For å smøre skiene riktig og utnytte de best mulig, er vi avhengig av å få merket opp smøresonene. Smøresonen blir målt i forhold til vekt, skitype og bruksområde.

Anton Sport og XXL kan hjelpe deg med å måle ut disse sonene og vurdere om skiene er passende. Når du smører, begynn med en kald festevoks og legg på tynne lag, og juster med flere lag etter behov.

Gliding, sliping og reparasjon av ski

Sportsbutikkene hos oss tilbyr tjenester som gliding og sliping av stålkanter, samt reparasjoner av såleskader på ski. Kom innom for å få hjelp og veiledning!

kollasj med skiutstyr
Anton Sport: Fischer Twin Skin Pro Felleski, 4099,- // RC3 Combi Skistøvel, 2499,- // XXL: Swix skistaver, 799,-

Smørefrie ski

For de som foretrekker å unngå smøring før hver tur, er felleski et utmerket alternativ. Disse skiene tilbyr lettvint bruk, godt feste, og sparing på smøreutstyr.

Anton Sport kan anbefale noen bestselgere fra Rossignol, Madshus og Fischer blant felleskiene i deres langrennssortiment. Disse skiene er et trygt valg som gir både god glid og godt feste, slik at du kan bruke mindre tid på smurning og mer tid i sporet.

De fleste modellene kommer med ulike bindingsalternativer, og en oppgradering til Rottefella Move bindinger anbefales for å forbedre skiens egenskaper. Med Rottefella Move kan du enkelt justere for bedre feste eller glid, til og med mens du er i fart, noe som kan være et stort pluss enten du er på en hyggetur, trener, eller deltar i konkurranser.

Husk å være ærlig om vekt og ferdighetsnivå ved kjøp av ski, for å sikre optimal balanse mellom feste og glid. Anton Sport og XXL tilbyr et bredt utvalg av ski og kan hjelpe deg med å velge de rette skiene for dine behov, samt tilby preparering av ski.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
XXL
Åpent i dag 10:00 - 16:00