Solskjerming inne og ute - hva bør du tenke på?

Solskjerming på en terrasse
Clas Ohlson: Solseil
Solskjerming på kjøkken
Gardiner som på en stue
Kid Interiør

Sola titter frem, og selv om vi blir glade for å se solstrålene etter en lang vinter, vil vi i noen tilfeller trenge litt solskjerming også.

Enten du ser etter innvendig eller utvendig solskjerming, kan du få råd om riktig valg her.

Innvendig solskjerming med gardiner og persienner

Plisségardin, persienner, rullegardin, lamellgardin - det er mye å velge mellom når du skal ha solskjerming inne!

Greta fra Kid forteller at det er visse ting man bør vurdere når man skal ha innvendig solskjerming. Hvor i hjemmet skal du skjerme for solen? Vil du slippe noe lys inn, eller ønsker du at rommet blir mørklagt? Ønsker du å skjerme for innsyn, eller ønsker du å bevare mest mulig utsikt og kun skjerme for blending av sollyset for syn og skjerm? Skal du montere inne i vinduskarmen eller utenfor?

– Er det på soverom så ønsker de fleste at det skal bli lystett på rommet, men skal det være i stua så finnes det ulike produkter som skjermer for innsyn og/eller blending av sollys, forteller Greta.

Hos Princess og Kid Storo kan du også få tilpasset lengde på solskjerming til akkurat de målene du ønsker.

Du kan selvfølgelig også velge den klassiske gardinen. Greta har lagt merke til en stadig økende trend der gardiner skal gå fra gulvet og helt opp til taket.

– Vi selger mer av de lengste gardinene kombinert med takskinner i stedet for gardinstang. Det skaper en hotellfølelse hjemme og bedre romfølelse, tipser hun.

Tips!

Akkurat nå har Princess opptil 40% rabatt på valgfri solskjerming. Tilbudet gjelder t.o.m. 09.juli.

Opptil 40% på valgfri solskjerming!

Rullgardin på en stue
Rullgardin på en stue
Princess

Hva er forskjellene på de ulike typene solskjerming for vinduer?

Princess og Kid fører et bredt utvalg solskjerming. Rullegardin er en klassiker. Her kan du justere hvor mye lys du vil slippe inn ved å velge mellom mørkere og lysere farger på rullegardinen.

Lamellgardiner er vertikale tekstiler som kan lukkes eller åpnes ved hjelp av snortrekk. Lamellene kan justeres i lengde og er helt lystette når de er lukket, og derfor er de et godt valg på på soverom.

Plisségardiner, også kalt trekkspillgardiner, er en fleksibel og populær løsning. Den kan dekke vinduet på alle mulige måter, enten nedenfra og opp, ovenfra og ned eller midt på. Hos Kid kan du velge mellom lysfiltrerende og lystett plisségardin, eller lyddempende og energibesparende type.

Persienner er også et populært valg for å lett justere innsyn og dagslys som slippes inn ved at persiennen er halvt lukket. De gir også et klassisk og stilrent inntrykk og god solskjerming inne.

Velg en snorløs versjon om du ønsker at den er barnesikker.

Se også: Pynt uteplassen til solskinnsdagene

Terrasse med solskjerming
Clas Ohlson: Sammenleggbart solseil // Bambusvegg
Parasoll på på en uteplass
Solskjerming ute
Clas Ohlson: Parasoll // Solseil

Utvendig solskjerming på balkong og uteplass

Hanne hos Clas Ohlson Storo kommer med råd om solskjerming ute.

– Først må du se på uteplassens størrelse, og deretter hvor mye du ønsker å skjerme for solen på det aktuelle stedet. De fleste ønsker å ha et sted de kan trekke seg tilbake i skyggen, som en spiseplass eller annet der de blir skjermet for sterk sol.

– I Oslo er det både bygårder med små balkonger, leiligheter med større balkonger eller takterasser, og eneboliger med uteplass av ulike størrelser. Derfor er det stor etterspørsel etter ulik solskjerming.

Hun forteller at en stor trend akkurat nå er bambusvegger.

– De skjermer mot både sol og innsyn. Samtidig er de pene å se på, og skaper et varmere miljø.

For mindre balkonger anbefaler hun solseil som en fin løsning. De finnes i både trekantet og rektangulær utgave. Du kan også få en mindre, sammenleggbar versjon som kan festes til fasaden. Husk maljetang når du skal bruke solseil, så kan du enkelt tilpasse fester til din uteplass.

Og har du god plass, er parasoll alltid en vinner.

Produkter

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00