Pakkeliste til ferien

Kollasj av klær til ferie
Badedrakt fra Sissi // Solbriller og hatt fra Gina Tricot // Headset fra Power // Sandaler fra DNA // Digital bagasjevekt fra Clas Ohlson // Solkrem fra Vitusapotek
Kollasj av slippers
Kollasj av støvler
DNA: (Øverst til nederst) Teva sandal pastell 899,- // Dr Martens Voss Pink sandal 1399,- // Birkenstock Arizona softbed 1399,- // Teva sandal grønn 799,- Tretorn støvler Eva 899,- // Wings regnjakke 799,-

Planlagt pakkelisten til ferien ennå? Her er butikkenes tips til hva du bør ha med i kofferten - enten du skal på badeferie eller byferie!

Gode sko

Det blir fort mange gåturer på ferie! Helene hos DNA tipser om skoene som ikke bare er gode å gå i, men som også ser sommerfreshe ut.

- Teva leverer gode sandaler med freshe farger. Skal du ut på lengre turer i byene eller på strandtur er disse supre! Birkenstock er også en sikker vinner hver sommer. Skal du på stranda bør du gå for en variant som tåler vann. Birkenstocks EVA-kolleksjon er perfekt ved bassengkanten eller på strandturen.

Hun anbefaler også Havaianas-sandaler, som er lette å smette på og er kjempefine i sommergarderoben. Liker du et kraftigere uttrykk, har Dr. Martens solide sandaler som sitter godt på foten og har lette såler. Fint når du skal vandre rundt i byen hele dagen!

Skal du ut i skog og mark, eller kanskje på hytta i sommer? Gode støvler er kjekt å ha! Helene forteller at Terreng Low-støvler fra Tretorn er fine til sommerens skogsturer, fordi de har grov såle med godt grep. Eva-modellen til dame er nett på foten, og en bestselger. Og siden sommeren i Norge er uforutsigbar, så fører DNA også matchende regnjakker!

Dame med veske og koffert
Dame med koffert
Morris: Beverly beige veske 1000,- // Rød Samsonite 2599,- // Grå Samsonite koffert 2599,-

Koffert og reiseveske

Camilla hos Morris har lang erfaring med kofferter og vesker som egner seg til reiser, og har delt sine beste tips med oss!

- Vår Delsey koffert har kjempegode hjul, som er noe av markedets beste! Interiøret er veldig praktisk, og den har to vegger inni som gjør det enkelt å pakke. Godt materiale og fint design!

Hun er også svært glad i velkjente Samsonite.

- Disse er blant de beste koffertene på markedet. Skikkelige robuste og varer i mange år, og de er veldig lite utsatt for skader.

Reisevesker er også fint på farten. Camilla anbefaler vesker fra Beverly. Dette er vesker som er laget for reise, med rom laget for pass og pc. En stor lomme foran gjør det enkelt å få tak i småting. Den har også en reim til å feste vesken til kofferten, slik at den er lett å frakte med seg.

Husk å ha koffertvekt liggende! Da er det enkelt å sjekke at koffertens vekt ikke overskrider flyselskapets grenser.

Kollasj av forskjellige solkremer
Vitusapotek: Avene sun intense protect 349,- // Eucerin sensitive protect solspray 350,- // Avene solspray barn 350,- // Cosmica sun kids stick 160,- // Vichy capital soleil 360,- // La Roche-Posay Anthelios solspray 375,-
Hårprodukter i reisestørrelse
Tannprodukter og klesrull i reisestørrelse
Normal: Batiste Cherry tørrsjampo // got2b Glued blasting freeze spray // Listerine munnskyllevann // Zendium tannkrem // Støvruller

Solkrem og hygieneprodukter

Aldri glem solkremen! Det gjelder både i Norge og utlandet. Husk at solstråler fortsatt treffer huden din selv om det er overskyet. Du finner mange solkremer hos VITA og apotekene. Her er det solkremer til både kropp og ansikt, og ulike solfaktorer til ulike behov.

Normal finner du diverse produkter til hår og hud i hendige reisestørrelser, til både ham og henne. Da slipper du å bruke opp plassen med store flasker.

Dame med hatt og bøttehatt og caps
Marinka: Marc & Andre solhatt 399,- // Gina Tricot: Rosa Rory bøttehatt 249,- // Gina Tricot: Sigrid Cap 149,-

Beskytt hodet med hatt

Selv med solkrem er det viktig å beskytte hodet i sola. Linda hos Gina Tricot forteller at det er viktig å tenke på bruksområdet når du velger hatt.

- Skal hatten være med på stranden, så bør du velge en solhatt som er lett på hodet, og dekker ansiktet godt uten å falle ned i ansiktet.

Til storbyen anbefaler hun også caps eller hatt, og da er størrelsen viktig å tenke på.

- Skal den pakkes ned i vesker eller holdes i hånda, så må den ikke være for stor eller for stiv. Kjør gjerne på med en kul farge, da vi ofte går mye i jeanshorts om sommeren. Da passer farger godt til.

Har du langt hår og ønsker håret i en hestehale, så velg en hatt/caps som hjelper deg å holde håret vekk fra ansiktet.

Dame med solbriller
Dame med solbriller
Krogh: DiorSignature 5300,- // Gina Tricot: Bianca solbriller 99,-
Dame med solbriller
Krogh: Celine solbriller

Solbriller - stilige og praktiske

- Når du skal velge solbriller, så velg gjerne noen med farger, sier Linda hos Gina Tricot. - Passformen på brillene må passe passformen til ansiktet ditt, her må du prøve deg frem. På stranden foreslår jeg å bruke smalere briller, slik at brilleskillet i brunfargen blir minimalt. Skal du ut på byvandring, bør du sjekke at brillene har god dekkevne. Du vil ikke gå rundt og myse en hel dag!

Skal du på stranda, er stilig badetøy et must! Her kan du se det flotteste badetøyet akkurat nå.

Det er lurt å ta med en bok også. Perfekt å slappe av med på kvelden etter en lang dag på stranden eller i byen. Bokhandlerne har tipset oss om sommerens beste bøker - ta en kikk!

Kollasj av medisiner til feriemagen
Vitusapotek: 1. Postafen reisesyketabletter // 2. Resorb Original væskeerstatning 110,- // 3. Idoform travel melkesyrebakterier 270,- // 4. Antibac Pharma gel 59,-
Kollasj av teknologi til reise
Elkjøp: Jaybird Vista 2 1290,- // 2. Elkjøp: Apple Airpods Max trådløse øretelefoner 5990,- // 3. Power: Apple iPad Air 6990,- 4. Power: Happy plugs earbud plus 199,-

Hold magen glad

Ikke la dårlig mage sette en stopper for ferien! Reisen og fremmed bakterieflora kan påvirke magen, og derfor er det lurt å ta med melkesyrebakterier på forhånd dersom du er sensitiv. Dersom uhellet skulle være ute, er det lurt å ha med produkter som tilfører væske og salter, slik at du restituerer fortere. Desinfeksjon i reisestørrelse er uunnværlig. Reisesyketabletter kan også være lurt.

Nettbrett og musikk på øret

Enten du liker solide hodetelefoner som går rundt hele øret eller små, hendige propper - ikke la musikken bli igjen hjemme! Med hodetelefoner og nettbrett kan du oppdatere deg og ta med musikken overalt.