Slik gjør du sykkelen klar for vår!

To som sykler på veien
XXL
Dame som sykler
Anton Sport

Det er vår og den bare asfalten innbyr til en sykkeltur!

Intersport forteller hvordan du gjør sykkelen klar, hva du bør ha liggende av reservedeler, og hvorfor du bør være tidlig ute om du skal ha ny sykkel! Og hva er egentlig forskjellen på hybrid-, terreng- og elsykkel? Her får du svaret!

Slik gjør du klar sykkelen din

Det er viktig at du gjør noen forberedelser før du kaster deg på sykkelen og suser av gårde. Martin på Intersport forteller at det er uhyre viktig å rengjøre sykkelen før første tur.

- En skitten sykkel er vanskelig å justere og få til å gå rent, så steg én er renhold. Vi anbefaler degreaser til bruk på drivverk (ikke bremser) for å få fjernet gammel smuss. Spyl deretter over med en hageslange, sier Martin.

Etter at sykkelen har tørket, er det viktig å smøre kjedet på nytt. Spray på et tynt lag med teflonspray og tørk bort det overflødige. Martin forteller at det ikke er bra med for mye olje på kjedet, da dette gir mer slitasje på gir og kassett.

Kollasj av tilbehør til sykkel og hjelmer
1. Intersport: Bike-Tec sykkelpumpe 409,- // 2. Anton Sport: Agilo minipumpe 279,- // 3. Intersport: Lexyne unbrakoverktøy 199,- // 4. Intersport: Shimano terrengsykkel-pedal 1349 // 5. Anton Sport: Fabric 11-in-1 miniverktøy til sykkel 399,- // 6. Anton Sport: Falconer hjelm 2899,- // 7. Intersport: Giro hjelm 499,- // 8. Anton Sport: Sweet protection hjelm 1499,-
Kollasj av tilbehør til sykkel
Anton sport: Slange 99,- til 119,- // Muc-Off Mo 94 99,- og Disc Brake Cleaner 129,- // Intersport: KMC Kjede X11 11-Delt 349,- // Weldtite TF2 Ultimate Smart Spray teflonspray 119,- // Weldtite Jet Blast Degreaser

- Neste steg er å sjekke at hurtigkoblingene til hjulene sitter godt og ikke er løse. Når disse er festet, så pumper du opp dekket til anbefalt trykk. Dette står på dekket. Det er også viktig at bremsene er justert riktig, og at du har nok bremsebelegg igjen på bremseklossene. Hvis du kjører på oppbrukte bremseklosser, så kan du risikere at du må bytte bremseskive på sykler som har skivebremser, eller at du må skifte hele felgen dersom du har V-brems.

Det er også viktig at girene er riktig justert, slik at sykkelen girer når den skal og ikke for tregt. Hvis du ikke er så kjent med hvordan du skrur sykkel, så kan du ringe Intersport på Storo (22091060) - de setter gjerne opp en servicetime til deg!

Og hva slags sykkelutstyr bør du ha liggende, egentlig?

Det er alltid lurt å ha ekstra slanger, dekk, bremseklosser og et nytt kjede liggende, sier Martin. - Grunnet pandemien er det få sykkeldeler å oppdrive, så vi anbefaler å være føre var med å ha disse varene liggende i tilfelle du skulle trenge dem.

Noen som sykler i terreng
Anton Sport
Kollasj av to sykler til voksne
Anton Sport: Cannondale Topstone Carbon Lefty 3 51 999,- // Intersport: Diamant Mogul 2 6499,-

Ny sykkel? Vær tidlig ute!

Både Intersport og Anton Sport forteller at de to siste årene med pandemi har skapt store forsinkelser i vareleveringen og generelt lav tilgang. Skal du ha ny sykkel i år, er det derfor lurt å komme i gang allerede nå!

Når du vurderer hva slags sykkel du skal ha, er det viktig å tenke over hva du skal bruke sykkelen til. Martin fra Intersport forteller at man deler opp sykler i tre kategorier: terrengsykkel, hybridsykkel og elsykkel.

- Hvis du ønsker å sykle på skogsbilveier, stier, grus og asfalt, så anbefaler vi en terrengsykkel, sier Martin. - En terrengsykkel har dempegaffel for økt komfort, bredere dekk for bedre feste og egner seg best på grus, skogsbilveier og stier. Vi anbefaler Diamant Mogul 2 som har 27,5 tommer hjul, hydrauliske skivebremser for jevn bremsekraft og lite vedlikehold og et driftsikkert girsystem.

Folk som sykler
Anton Sport
Kollasj av to sykler til voksne
Anton Sport: Gekko Flow STR hybridsykkel 7999,- // Intersport: Diamant Aeon s 40 hybridsykkel 8499,-
Kollasj av to sykler til voksne
Anton sport: Cannondale Tesoro Neo X 2 Remixte 54999,- // Intersport: Giant Explore E+ 32 999,-

Hybridsykkel har større og smalere hjul enn en terrengsykkel. Den er designet for å brukes på asfalt og grusveier. Dette er ofte sykler med litt mer avslappet sittestilling, og de egner seg utmerket til bruk i byer og pendling.

- Vi anbefaler en hybridsykkel som er litt lettere, siden Oslo har så mange bakker. Vi selger mye av Diamant Aeon s 40. Det er en sykkel som er lett (12,3kg), har robuste felger som er stive for økt fremdrift, gode hydrauliske skivebremser og et presist og driftsikkert girsystem.

De siste årene har også elsykkel blitt svært populært. Martin forteller at det er noen faktorer du må ta høyde for, dersom du vurderer å skaffe deg elsykkel.

- Du må tenke over bruk, rekkevidde og hvor mye kraft du ønsker. Til pendling holder det fint med 400-500WH. Dette gir ofte en rekkevidde fra 60-170 km. Rekkevidden påvirkes av kjørestil, kulde, vind, bakker og så videre. De syklene vi selger mest av er Giant Explore E+. Den er utstyrt med en god Yamaha-motor, som gir et jevnt og godt drag uansett underlag. Batteriet er 500Wh som gir god rekkevidde. Batteriet er også integrert i rammen for økt stabilitet med lavere tyngdepunkt.

Lurer du på hva som passer for deg, er det bare å stikke innom Anton Sport, Intersport eller XXL på og utenfor senteret for å få noen gode råd. Gledelig vår, og god tur!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
XXL
Åpent i dag 10:00 - 21:00