De siste motetrendene

Kollasje av mote produkter, vekser, sko og smykker
Qomo: Klær, vesker og grønne sandaler // DNA: Rosa sandaler // Kicks: Neglelakk // Høyer: Hårklyper // Gullfunn: Smykke

Moteekspertene har talt - det er en fargerik sesong vi går i møte!

Fresh opp garderoben med glade farger og la deg inspirere av stilen fra det tidlige 2000-tallet.

På tide å legge kosebuksa på hylla og sprite opp antrekket med siste nytt fra moteverdenen.

- Denne våren blir alt annet enn trist, og vi gleder oss til å kle oss i glade farger, sier Kaja hos Qomo.

- Det er mye å glede seg til! Sterke og klare farger finner vi i alt fra jakker til skjorter. Samtidig fortsetter dressen å være i motebildet med nydelige vårlige farger, sier Vic.

Damer med rosa og oransje klær
Foto: Qomo // Vic

Alle regnbuens farger

Årets farge er en nydelig tone av blålilla, men vi vil også mange andre flotte farger i år!

- Fargepaletten denne sesongen består av alle regnbuens farger, og en av våre favorittfarger er grønt. Vi så mye av denne fargen i høst og det fortsetter videre i nyanser fra gress-grønt, neon og pastell – vi elsker det! Noen andre trender vi kan nevne er helfargede antrekk, color block- kombinasjoner, neonfarger og striper, sier Kaja.

Med fargerikt og lekent tilbehør kan ethvert antrekk friskes opp, og denne våren vil du blant annet se knalle farger på både vesker og sko.

- Vi får inn mange nye veske-favoritter fra Hvisk og Geztus i sommer, og gleder oss enormt til å sprade rundt med sandaler fra Alohas på føttene.

- Ellers får vi ikke nok av de vakre kjolene fra ByTiMo! I vårens kolleksjon kombineres pastell-farger, som lys blå, rosa, lavendel og gult, som gjør seg veldig godt på ByTimos feminine og blomstrete kjoler.

Vic forteller at vi også vil få se feminine skjorter med store krager og puffermer i knalle farger, i tillegg til quiltet jakker og lette kåper med rutete motiver.

- Matchende sett tar vi med oss videre i år. Vi får blant annet inn et gult rutete miniskjørt med matchende jakke til, som bare må sees når det ankommer i butikk i mars! I kategorien bukser vil det være cargo bukser, rette dressbukser og vide jeans.

Vero Moda venter også et bredt utvalg av pastellfarger i år, og mener oversizede blazere med matchende bukse eller skjørt vil bli en stor trend.

- Vi vil se marble print og bodycon fit, samt oversizede blazere med matchende bukser eller skjørt. Hårklyper er også en stor trend om dagen, som vil fortsette denne våren og sommeren, sier Sara hos Vero Moda.

Dame med dressjakke og bukse og kollajse av rosa og grønne klær
Qomo: Turkis dress fra Samsøe Samsøe // Grønne sandaler fra Alohas // DNA: Lysegrønne Birkenstocks // Woden: Støvler // Vero Moda: Topp // Skjorte //Bukse // Blazer i lyse sommerlige farger
Dame som sitter på en stol med oransje bakgrunn
Dame med hvite og sorte boots
Foto: Woden
Dame med hvite Nike sneakers
Foto: DNA

Vårens skotrender

Den sporty og komfortable stilen med sneakers på føttene fortsetter, men vi vil også få se mer feminine sandaler av ulike slag. Loafers passer også like fint på våren og høsten, og fortsetter å være i trendbildet i 2022.

- Vi ser at den såkalte “dad sneaker”-trenden fortsetter i 2022 for dame, samtidig som den hvite tennis sneakeren også vil bli stor denne sesongen. I kontrast til alt som er sporty kommer det mye feminine sandaler, både med og uten hæl. Digge Birkenstocks er fortsatt trendy, men denne våren får du et stort utvalg av nye overdeler, sier Helene hos DNA.

Den nyåpnede skobutikken Woden, lar seg inspirere av naturens farger og pastell i år.

- Gylne farger slik som hay, beige og brune nyanser ton i ton er med på å gi et eksklusivt og komfortabelt uttrykk. Feminine og tidløse pastellfarger som dry rose, lilac marble og ice blue tar kolleksjonen inn mot en optimistisk vår, sier Victoria hos Woden.

Bildekollasj av to menn og skjorter og sko

Til gutta

Som for dame vil det også være mye vårlige og friske farger til herre denne våren. Samtidig vil vi få se både stripete og rutete mønstre på skjorter og gensere til herre.

- Lyse overshirts og chinos i freshe farger er det som gjelder for herre i år, sammen med striper og ruter. Våren byr også på lette ytterjakker i quiltet materiale, sporty vester og deilige fleeceplagg. Linbukser, cargo og chinos er også en stor del av vårtrenden for 2022, sier Vic.

- Fargene for herre denne perioden ser vi er grønt, oransje, beige, blått, rosa, hvitt. Utrykket i kolleksjonen er alt fra pyntet til casual og sporty. Tilbehør til herre får vi i form av capser i flere farger, pc-vesker og weekend bags.

På føttene er som sagt hvite sneakers kommet for å bli, og tennis sneakeren er en sikker vinner i år.

- Hvite sneakers blir aldri feil og retro modellene kommer stadig igjen. Denne våren bør du merke deg Adidas Spezial, en ikonisk modell med utrolig fet fargekombo, sier Helene hos DNA.

Damer i sommerkjoler med blomstrer på
Dame i blå dress
Investerer du i noen gode basisplagg kan du ha dem i mange år fremover.
Dame med rosa jakke
Investerer du i noen gode basisplagg kan du ha dem i mange år fremover.

“Must haves” i garderoben

Noen klær gå aldri av moten og kan styles etter sesonger og trender. Investerer du i noen gode basisplagg kan du ha dem i mange år fremover.

- Vi sverger til den oversized herreinspirerte blazeren, og med en tilhørende bukse kan du lage utallige antrekkskombinasjoner, både ved å bruke de sammen, og hver for seg. Det mener vi alle burde ha i garderoben. Denne våren kommer dressen i fargerike varianter, både med bukse og shorts, sier Kaja hos Qomo.

- En god kvalitetsjeans, skinnjakke, hvit t-skjorte og omslagskjoler er go to-plagg å ha i klesskapet, sier Sara hos Vero Moda.

En sort kjole med lang ermer er også noe som aldri går av moten og kan styles på ulike måter, tipser Vic.

- En sort kjole er fin å bruke sammen med en deilig strikkegenser på våren og sommeren, og strømpebukser og kule boots på høsten og vinteren. Og sist men ikke minst en klassisk skinnveske med god plass til det man behøver, sier Vic.

- Til herre er også klassiske jeans/chinos og en fin skjorte med litt mønster, noe som aldri vil gå av moten, og vil alltid være fine plagg å ha i klesskapet. En fin cardigan eller zip neck er også flotte plagg som du alltid kan bruke.