De siste motetrendene

Damer i grønne klær
Olivias

Motehusene har talt! Her er trendene som gjelder for klær, sko og tilbehør denne våren.

2023 blir nok et fargerikt år! Butikkene har allerede fått inn en rekke nyheter i både rosa, oransje, blå og grønn. I år som i fjor er det farger som gjelder, og nå er de enda sterkere enn før.

- Vi har fått inn alt fra oransje og rosa til turkis. Den nye kolleksjonen til Hale Bob er utrolig nydelig med sine flotte farger og mønster. Generelt kan vi si at det er alle regnbuens farger som gjelder i år, forteller Jane hos Carla.

- Trender kommer og går, men våre merker har alle sine ulike særpreg. Buksene fra Lois og kosedressene fra Juicy Couture er noe av det som holder seg relevant år etter år. Disse kommer også i mange forskjellige farger!

- Selv om motebildet har vært preget av farger hele året, er det noe ekstra spesielt med vårkolleksjonene som kommer inn i butikk. Det skriker vår og sommer av fargene vi har kjøpt inn til den kommende sesongen. Vi ser hele fargepaletten som beveger seg fra oransje til lys lilla, samtidig som grønt fremdeles er med oss. Nå i en mer limegrønn variant, sier Kaja hos QOMO.

Kollasj av dameklær
Dame i oransje klær
Bilde 1: Carla: Kjole med mønster fra Hale Bob // Kjær Oslo: Silketopp fra Sissel Edelbo // Høyer: Blomsterkjole fra Samsøe Samsøe, 1599,- // DNA: Dr.Martens Mary Jane // Reebok Sneakers, 849,- // Bilde 2: Jakke fra Ganni, 2800,-
Dame i skjorte
Dame i grønn kjole
Bilde 1: Gina Tricot: Linskjorte, 399,- // Bilde 2: QOMO: Kjole fra Gestuz, 2200,-

Lexington fokuserer til enhver tid på å lage tidløse plagg, slik at du kan mikse og matche som du ønsker. Har du en nøytral garderobe er det lett å tilpasse antrekket etter sesong, med små elementer av trendfarger og tilbehør.

- Vi følger de tradisjonelle fargene hvitt, blått, beige og grå. De siste årene har vi også lagt inn litt friskere farger som grønn, fiolett og rosa. Kolleksjonen består av jersey, froté og lin. Når det kommer til tilbehør vil vi se mye av capser, bøttehatter, tote bags og flip-flops, sier Frida hos Lexington.

Dame i skjortekjole
Lexington
Mann i genser
Mann i skjorte
Bilde 1: Boys of Europe: Genser med striper, 1199,- // Bilde 2: Høyer: Holzweiler Skjorte, 4499,-
Dame i skjorte
Dame i blomsterkjole
Bilde 1: Skjorte fra Gina Tricot, 399,- // Bilde 2: Munthe Kjole fra Høyer, 3399,-

Mønster på klærne

Noen av det som fortsetter å trende i år er mønster som striper og ruter til både dame og herre. Til jentene ser vi også en del blomsterprint, som har kommet og gått de siste årene.

- I farger ser vi blant annet klassiske blåtoner, skarp turkis og friske ferskentoner. Ruter og striper vil alltid ha sin plass i motebildet, og denne våren er intet unntak, sier Linn-Elisabeth hos Boys of Europe.

Dame i cargo bukse
Dame i cargo skjørt
Bilde 1: Cargobukser fra Gina Tricot // Bilde 2: Cargoskjørt fra Olivias

Y2K-stilen består

90- og 2000- tallet har fremdeles ikke sluppet taket. Cargo er en 2000-tallsfavoritt som blir med oss i 2023, og blir å se på både bukser, jakker og skjørt. Samtidig er denim fortsatt i fokus og det ryktes at skinny jeans er på vei tilbake.

Nakne skuldre, eller “off shoulder” og “one shoulder”, vil være aktuelt på topper og gensere denne sesongen.

Kollasj av dameklær
Dame i rosa bukse
Bilde 1: QOMO: Blazer fra Samsøe Samsøe, 3000,- // Øredobber fra Enamel, 1000,- // Veske fra Hvisk, 1000,- DNA: Stockholm Design Group Pumps, 999,- // Carla: Skjorte fra Second Female,1299,- // Bilde 2: Jeans fra Gina Tricot, 499,-

Oversized blazer er favoritten

Flere av butikkene trekker frem blazeren som et nøkkelplagg år etter år. Nå er det den oversizede og herreinspirerte varianten som trender, men vi ser også at blazeren kommer i kortere og smalere varianter. Noe for enhver smak med andre ord!

- Vi sverger som alltid til blazeren og kommer til å få inn flere varianter i freshe vårfarger, men også nøytrale farger som creme, beige og sort, forteller Kaja hos QOMO.

Dame i kjole
Mann i chinos
Bilde 1: Kjær Oslo: Linkjole fra Norr // Bilde 2: Boys of Euorpe: Chinos i bomull og hemp, 1299,-

Naturlige materialer

I tillegg til de sterke fargene vil SS23 bestå av noen nøytrale elementer. Lin er et stoff som er både komfortabelt og pent, spesielt når det blir varmere ute. Skal vi tro moteekspertene rett er lin et materiale som er kommet for å bli.

- Vi elsker nyhetene fra Norr i lin. Blant annet denne lekre linkjolen som kommer i lett og deilig kvalitet, sier Linda hos Kjær Oslo.

Til gutta fortsetter chinos og være populært, slik våren gjerne bringer med seg. Også her er materialene i lin, bomull og hamp.

- Det er farger som beige, pasteller i grønn- og blåtoner samt klassiske marineblå som er å se i fargerkartet på buksene. I år kan vi rutte med chinos i bomull, linblandinger samt hampblandinger, hvor sistnevnte er kjent for å være robust, slitesterkt og overraskende mykt, sier Linn-Elisabeth hos Boys of Europe.

- Vår nye kolleksjon bringer foreløpig med seg en smart og velkledd hverdagslook, som fungerer like godt til kontoret som en liten tur i marka. Det betyr blant annet lette dunjakker i friske farger som vil holde oss varme frem til solen tar over jobben, sier Linn-Elisabeth hos Boys of Europe.

Mann i jakke
Lexington
Kollasj av dameklær
Dame i trenchcoat
Bilde 1: Notes De Nord Topp, 1849,- // Notes De Nord Bluse, 1799,- // Kjær Oslo: Jakke fra Ella & Il // QOMO: Veske fra Hvisk, 1000,- // DNA: Hennie Sandaler, 1399,- // Bilde 2: Trenchcoat fra Norr
Dame med blå veske
Kollasj av dameklær
Bilde 1: Veske fra Gina Tricot, 329,- // Bilde 2: Høyer: Untold Stories Genser, 1999,- // Cras Kjole, 2199,- // DNA: Unified Basket Sneaker, 1199,- // QOMO: Veske fra Ganni, 1400,-

Trendy sko og jakker

I følge DNA er tennissko et must have til antrekket denne sesongen. En hverdagssko med innslag av din valgfrie favorittfarge, som passer til både pent og hverdag.

- Hos oss er det stort fokus på alt som heter tennissko, enten helhvitt eller med hint av farge! Flere av skoene i trendbildet er unisex, noe som gjør det enkelt å finne deg en favoritt - enten du er størrelse 36 eller 46, sier Julie hos DNA.

- Pensko med strass og knæsje farger fortsetter også videre. En fin rød tråd med årets trender er å se på sko som krydder til antrekket.

Når det kommer til tilbehør vil vi se mye capser, bøttehatter, tote bags og flip-flops, forteller Lexington. Hos Gina Tricot er det capser med tekst og vesker i ulike farger som gjelder.

Når det kommer til jakker er det både olajakker, trenchcoats og bomberjakker å se i butikkene. Kjær har blant annet fått inn noen lekre ytterjakker, som blir perfekte når våren titter frem.

- Trenchcoaten fra Norr er allsidig og passer til de fleste antrekk, og dunjakken fra Ella & Il er den ultimate vårjakken når det går fra kaldt til varm, sier Linda hos Kjær.