Hår og makeup til fest

Kollasj av sminkeprodukt og en dame som holder blush
Fredrik & Louisa: Skin-perfecting foundation balm fra KVD Beauty, 410,- // Rosy Glow Blush fra Dior, 390,- // Fluid Sheer Liquid Highlighter fra Armani, 380,- // Terracotta Light Bronzing Powder fra Guerlain, 590,-

Planlegger du å freshe opp hår og sminke til sommerens mange sammenkomster? Her er stylingtipsene for festmakeup og hårstyling.

Hva er vel bedre enn en lekker hårklipp, en nylagt manikyr eller litt ny og fresh sminke til sommeren? Hos oss finner du både frisører, sminkører og neglspesialister som hjelper deg med klipp og makeup - både til bryllup og andre begivenheter.

Slik får du sommergløden

Fredrik & Louisa anbefaler fuktighetsgivende og holdbar sminke til sommeren, slik at looken sitter hele dagen. Her er produktene som sikrer deg sommergløden!

- Balm foundation fra KVD Beauty har en medium til full dekkevne og er fin for en tørr hudtype. Den lette formulaen dekker urenheter og pigmentflekker, samtidig som den nærer huden og minimerer synligheten av porer. Den inneholder også epleekstrakt, som gir huden et glatt og sunt utseende, forteller Christina hos Fredrik & Louisa.

- Vi kan også anbefale dette geniale multiproduktet fra Armani, som både kan brukes som primer eller blandes inn i foundation for ekstra glød. Den kan også legges over sminken som en highlighter

- Det ikoniske solpudderet fra Guerlain har kommet med en nyhet, som er en hybrid mellom både solpudder og blush som gir en naturlig og solskysset glød til huden. Den lette teksturen på pudderet har en unik blanding av bronze toner, kombinert med livlige blush farger for å skape strålende, naturlig glød for alle hudtoner. Til denne kan du bruke en skråkost for et mer pigmentert uttrykk eller en mindre markert og rund kost for en dusere farge.

- Hemmeligheten bak en skikkelig glødende sommerlook er selvsagt en dus, rosa blush i kinnene. Rosy glow fra Dior tilpasser seg din hudfarge og gir et friskt pust til kinnene, som skaper den rosenrøde gløden vi vil ha nå!

Kollasj med sminkeprodukt og sminket dame
Fredrik & Louisa: Powdergel øyenskygge fra Shiseido, 325,- // Semi-matte leppestift fra Fenty Beauty, 130,- // Macstack mascara fra Mac, 325,-

Glitrende øyne og pigmentert leppestift

- Denne godt pigmentert øyenskyggen fra Shiseido har en silkemyk formula som legger seg seg nydelig på øyelokket. Den holder hele dagen og har en intensitet som kan bygges opp til ønsket resultat. Du kan bruke en kost eller blende ut med fingeren. Denne champagne- og ferskenfargen er perfekt til sommeren, men denne kommer også i mange andre flotte farger. Du kan fint kombinere fargene for et mer intenst blikk.

- Bestselgeren macstack er en mascara som har gått viralt på sosiale medier i det siste og virkelig et must have. Det spesielle mascaren kan bygges opp i det uendelige, samtidig som den separerer vippene og ikke klumper.

Rihannas sminkemerke Fenty Beauty finner du hos Fredrik & Louisa, og nå kan du også f tak i den spennende nyheten som er et must have denne sommeren.

- En høypigmentert og langtidsholdbar leppestift - perfekt til dager hvor sminken skal sitte lenge som 17. mai, konfirmasjon og bryllup. Den har en matt finish og inneholder fuktighetsgivende hyaluronsyre. Den er dessuten laget for å være lett å fylle på - i et design man vil vise frem.

Kollasj av dame i hatt og parfymer
Fredrik & Louisa: Carner Marbella parfyme // Chaubaud De Marie parfyme // Eight & Bob Egypt parfyme

Sommerdufter

Sjekk også ut sommerduftene du finner hos Fredrik & Louisa. Christinas favoritter er Carner Marbella sin aromatiske duft og Chabaud sin De Marie parfyme, som du blant annet kjenner lukten av ananas.

- Jeg vil også tipse om Eight & Bob Egypt, som er en unisex parfyme. Den har en mer eksotisk og krydret duft av blant annet lavendel, sitron og muskat.

Tips!

Visste du at du kan bestille makeover hos sminkørene på Fredrik & Louisa? Kom innom for å høre mer og booke time.

Sminket dame
Dame i kjole som holder en blomsterbukett
Kicks: Sminke til brud // Nikita: Hårstyling til brud
Sminket dame
Sminket dame
Kicks: Sminke til forlover // Sminke til bryllupsgjest

Sminke til bryllup

Skal du gifte deg eller være gjest i bryllup, men usikker på hvordan du bør sminke deg? Kicks har samlet noen tips til deg som vil legge sminken selv - enten du er brud, forlover eller gjest.

Det viktigste er at du føler deg vel, og et godt tips er å gå for en sminke som ser naturlig ut i dagslys og på bilder. Du kan likevel spe på med litt ekstra shimmer og glød.

Typiske fargetoner for brudesminke er champagne, dus rosa, bronset eller fersken.

- Til bryllup anbefaler vi å velge en foundation som varer lenge, slik som Estee Lauder sin double wear foundation, sammen med Estee Lauder sitt kompakt pudder. Legg bronzer, blush og highlighter over for en solkysset glød. Husk å alltid starte med primer under sminken og avslutt med setting spray for en ekstra holdbar look, sier Nurije hos Kicks.

- Typiske fargetoner for brudesminke er champagne, dus rosa, bronset og fersken. Vi anbefaler også å bruke en gjennomsiktig brynsgelé fra Beautyact på brynene, som får dem til å holde på farge og form i 24 timer. Topp det hele med leppestift og lipliner fra Beautyact, som er godt pigmentert og fuktighetsgivende - perfekt for å vare hele sommerkvelden.

Tre damer i kjole som holder blomsterbuketter
Illustrasjonsfoto fra Nikita (kjolene finnes ikke i butikk)
Stylet hår med blomster og slår
Stylet hår med blomster

Når det gjelder sminke kommer du langt med blush i kinnene og farger på neglene, tipser Kicks.

For gjest anbefaler vi en frisk og nøytral makeup. Siden det er vår kan man tenke pastellfarger og at man kordinerer med antrekkets farger, sier Nurije hos Kicks.

Det kan være lurt å ha med seg et par produkter i veska, slik at du kan friske opp sminken gjennom dagen.

Ha med deg et transparent og kompakt pudder, slik at du kan gjøre touch ups gjennom dagen. I tillegg anbefaler vi å ha med leppestift og gloss til å friske opp fargen.

Både Auster og Nikita tilbyr styling av hår. Bestill time til oppsett her eller kom innom salongene.

Tips!

Bruk litt farge fra leppestiften til å friske opp blush og øyenskygge gjennom dagen.