Årets flotteste julepynt og juletrær

Stue dekorert til jul
Princess
Kjøkkenhåndkle
Tre personer som sitter i en seng med julesengetrekk
Lexington // Princess
Seng med julesengesett
Lexington

Hvordan skal du pynte til jul hjemme i år? Bli inspirert av årets julepynt, juletrær og trender fra våre butikker! Lag din personlige julestil med våre tips.

Boltre deg i ulike stiler og uttrykk, og finn pynten som skaper julestemning blant årets trender. Våre butikker viser også frem sine kunstige juletrær i ulike størrelser, så du kan finne det som passer inn hos deg!

Klassisk og nostalgisk jul

Den tradisjonelle julen kjennes trygg, nostalgisk og velkjent. Her kan du boltre deg i nisser med røde kinn og luer, dekor fra naturen som greiner, sopp, kongler, og dompaper. La pynten gå i klassisk julerød og innslag av grønt og hvitt. Varier gjerne også med noen innslag av brunfarger som minner om strie eller treverk. Fullfør det hele med detaljer i gull, sølv og glitter. Det skal være lunt og koselig.

Klassisk stil finner du hos KID, Lexington, Princess og Kremmerhuset. Her finner du flotte tekstiler til å pynte opp bord med lekre rødtoner og naturelementer. Tekstiler er særlig viktig i den nostalgiske stilen, der alt fra duker, håndklær og tepper i julerødt setter et nostalgisk preg. På soverommet finner du flotte sengesett i flanell hos både KID og Princess, perfekt for å holde varmen og for å skape stemning. Ikke glem putetrekk til både seng- og sofaputer!

Dekorert bort til jul
Kitch'n
Juletrepynt
Telysholdere
Kremmerhuset // Princess
Juletrepynt
Julestjerner
Bohus

Jul inspirert av naturen og jordtoner

Julen 2023 henter vi inspirasjon fra nordisk natur. Jordfarger som beige og brun, sammen med grønne nyanser, er viktige farger i denne stilen. Bruk gjerne dekor i naturmaterialer.

Typiske dekorelementer i år er kongler, rådyr, juletrær og granbar. Velg mellom å holde stilen naturlig og nordisk, eller gi den et mer elegant uttrykk ved å legge til gull- og sølvdetaljer som glitrer og funkler, forteller Plantasjen.

Grove materialer gir en touch av rustikk. Gi et tydelig skandinavisk trekk ved å supplere med en dyp rød farge, som gir et preg av eleganse. Bohus tipser om deres dekorasjoner og julestjerner til vinduet laget i papir, som gir et lett og organisk uttrykk til rommet. Det passer spesielt godt i denne stilen.

Boltre deg i den naturinspirerte stilen hos Bohus, Plantasjen, Mester Grønn og Kremmerhuset.

Juletrepynt
Juletrepynt
Backe i Grensen
Juletrepynt
Juletrepynt
Flying Tiger

En leken og nytenkende jul

De siste årene har det vært en trend med litt annerledes, fargerik og humoristisk julepynt. Det viktigste er å gjøre hjemmet ekstra personlig og kjærlig i julen. Bland nytt og gammelt, hjemmelaget og kjøpt, og velg de fargene du selv liker best.

Flying Tigers fargerike, kitschy julepynt i matt og skinnende glass er tilbake. Ha det moro og lag din egen kule stil! Hva med å pynte treet med en astronaut, en avocado, popcorn, en croissant eller et sirkustelt? Hos Backe i Grensen finner du også mange morsomme og kule julekuler utenom det vanlige, i en litt annen stil enn Flying Tiger. Er du glad i en leken jul, anbefaler vi å besøke begge!

Dekorert benk til jul
Juletrekule
Bohus // Kid
Julepyntet stuebord
Kremmerhuset

Glamorøs og elegant stil til jul

Den elegante og klassiske stilretningen er preget av hverdagsluksus, uten for mange elementer. Glass, sølv og gull utstråler en moderne og tidløs stil som passer inn i mange hjem. Sort og hvitt passer også godt inn i denne retningen. Her finner du mye inspirasjon hos Backe i Grensen og Bohus.

Kremmerhusets elegante kolleksjon “Sparkling season” skaper julemagi med skinnende og varm eleganse i nøytrale farger. Deres tips: Bruk snøhvit som basisfarge og myk opp stilen med varme jordfarger i beige og latte. Detaljfargene er delikate rosa toner, blandet med mosegrønne nyanser champagnefarget gull.

Julestjerner på et bord
Inngangen dekorert til jul
Mester grønn // Plantasjen

Naturens julepynt: Blomster

Start julestemningen allerede ved inngangspartiet med vintergrønne nåletrær i potte, en hyggelig krans på døren, dekorative lyslenker og lykter, tipser Plantasjen.

Inne kan du pynte med julefavoritter som julestjerner, amaryllis, svibler, azalea og juleroser, som gleder gjennom hele julen, forteller Marianne fra Mester Grønn.

En pyntet julegruppe lager julestemning på 1-2-3. Små søte svibler sørger for at det lukter jul i huset. Ildtopper er et godt alternativ for allergikere. En vakker julebukett er bordets midtpunkt, og skal du på besøk i julen er det veldig hyggelig å ta med friske blomster til vertskapet, fortsetter Marianne.

Sidebord med planter
Julestjerne
Christiania Belysning

Julelys som skaper stemning

Hos Christiania Belysning får du et godt utvalg julelys som gir deg skikkelig julestemning. Velg blant adventsstjerner, adventsstaker, lysslynger, juletrebelysning og vakker julepynt. Mester Grønn har fått inn flotte julestjerner med ulike farger, dersom du ønsker å piffe opp vegg og vinduer.

Nå er det populært med batteridrevne og brannsikre lyskilder.

Batterilysene har også en timerfunksjon eller en enkel fjernkontroll. Julestemning - helt trygt!

Stuegran dekoret med engler
Stue med juletrær
Juletre i potte fra Mester grønn // Kunstige juletrær fra Plantasjen

Juletre til din stil

Julen er ikke komplett uten et pyntet juletre! Du kan bestille juletre levert hjem fra Plantasjen - her er det lurt å være tidlig ute. En fyldig, vakker edelgran skaper fantastisk stemning i en romslig stue. Bor du på mindre plass, behøver du ikke droppe juletre av den grunn. Hos Mester Grønn får du mindre juletrær i potter, perfekt for en liten leilighet!

Lyst på et eviggrønt tre? Se etter kunstige juletrær hos Power, Elkjøp, Clas Ohlson eller Plantasjen. Her finner du store trær for deg som har mye plass, og mindre eller smalere for deg som bor litt mindre. De kunstige juletrærne som selges nå er fyldige og ser nesten helt ekte ut. Hos Bohus får du også juletrær med lysene integrert i treet med lang ledning, slik at det er ekstra lett å pakke opp og ned igjen hvert år.